Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Sebek 23:36, 22 sie 2011

Ja byłem nad Balatonem, a o tych basenach nie słyszałem
zbigniew_gazda 08:02, 23 sie 2011

Sebek napisał(a)
Ja byłem nad Balatonem, a o tych basenach nie słyszałem

Np. tutaj. Nasze dzieci wróciły w niedzielę i są zachwycone !!!

http://infobasen.pl/baseny_termalne_wegry/Nyíregyháza.html
tyna 09:41, 23 sie 2011

Wiesz, co Zbyszku? chyba najlepszy region tego lata macie najpewniejszy....

Wczoraj kilkanaście kilometrów ode mnie dachy zrywało.....u mnie tylko zawirowana ulewa była, na szczęście...
Dzisiaj piękny dzionek, a wczoraj wieczorem mgła jak mleko była....jak wyszłam wieczorem na powietrze, to jak do sauny.....taka wilgotność...
miłego dnia
tyna 09:42, 23 sie 2011

aaaaaaaaa, korzystałam kiedyś z basenów termalnych w Egerze, Węgry, świetna sprawa
zbigniew_gazda 09:58, 23 sie 2011

tyna napisał(a)
aaaaaaaaa, korzystałam kiedyś z basenów termalnych w Egerze, Węgry, świetna sprawa

Faktycznie od kilku dni pogoda piękna i 30 stopni nie schodzi z licznika. Podlewam roślinki bo są po prostu upały. A wracając do basenów - dzieci jeżdżą co roku. Piękne kompleksy , jest bardzo spokojnie . Dużo basenów o różnych temperaturach wody , składach itd. Mozna się wymoczyć do woli , są bicze wodne o ogromnym cisnieniu wody , ZOO , oceanarium . Wszystko za tę samą opłatę
czyli ok. 20 zł za dzień. Pozdrawiamy Justynko.
danuta_ 10:11, 23 sie 2011

Aż popatrzyłam na mapę, jak daleko jest są te baseny- dużo atrakcji za niska cenę. Warto byłoby pojechać. My od kilku lat korzystamy z termalnych wód na Słowacji (Vrbov) - też polecam
zbigniew_gazda 10:21, 23 sie 2011

danuta_szagala napisał(a)
Aż popatrzyłam na mapę, jak daleko jest są te baseny- dużo atrakcji za niska cenę. Warto byłoby pojechać. My od kilku lat korzystamy z termalnych wód na Słowacji (Vrbov) - też polecam

Danusiu od nas 200 km.
danuta_ 10:30, 23 sie 2011

Dzięki Zbysiu za namiary, nigdzie jeszcze nie byliśmy, więc może jesienią, jak nic nie stanie na przeszkodzie (rekonwalescencja Nera) to z chęcią bym skorzystała, bo faktycznie nie jest daleko. A czy są tam jakieś lecznicze źródła ?
zbigniew_gazda 11:03, 23 sie 2011

danuta_szagala napisał(a)
Dzięki Zbysiu za namiary, nigdzie jeszcze nie byliśmy, więc może jesienią, jak nic nie stanie na przeszkodzie (rekonwalescencja Nera) to z chęcią bym skorzystała, bo faktycznie nie jest daleko. A czy są tam jakieś lecznicze źródła ?

Tak Danusiu. Są różne źródła o różnych składach. Można przesiedzić cały dzień w wodzie (jak ktoś nie chce pływać ) na stopniu z kafelków po pas w wodzie. Inna atrakcja : chodzisz w brodziku wyłożonym kamyczkami (masaż stóp) raz w ciepłej wodzie a raz w zimnej. Są podobno wspaniałe zjeżdżalnie !!! Poczytaj w linku który podałem - zaglądnij też do opisów w innych miejscowościach.
zbigniew_gazda 11:22, 23 sie 2011

To przez dalie - też nie potrafiłem ograniczyć kolorów.

I przez cynie i śmierdziuszki też.

A żurawki wypuszczają ciągle nowe pędziska kwiatowe