Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

ell 08:55, 07 lis 2011

Dołączam do kibicowania i też apytam o różę i piwonie - gdzie je wciśniesz?
zbigniew_gazda 09:20, 07 lis 2011

ell napisał(a)
Dołączam do kibicowania i też apytam o różę i piwonie - gdzie je wciśniesz?

Elu i Justynko.Różę dam na istniejący stelaż zamiast winubluszcza który przysłania brzydki widok za ogrodzeniem sąsiadki. Jest on pół metra od ogrodzenia i mam problemy aby utrzymać w ryzach. Piwonie przesadzę obok piwonii drzewiastej w innej części ogrodu.
maria_kalino... 09:26, 07 lis 2011

Zbyszku, wyluzuj. Na przygotowanie Krysi do tak radykalnych zmian będziesz miał całą zimę. Małymi kroczkami, a wszystko się uda.

zbigniew_gazda 09:27, 07 lis 2011

Dla wszystkich kibiców przesyłam bukiecik z roślinkami z naszego ogrodu.

ell 09:29, 07 lis 2011

Ewa 07:40, 08 lis 2011

Dziękujemy
A ja muszę się podszkolić w temacie hortensji koniecznie, mam już ich 9, ale coś im brakowało, bo słabo kwitły
Pszczelarnia 07:56, 08 lis 2011

hanka_andrus napisał(a)
Tynko,rabatkę z Kasi ogrodu,my ze Zbyszkiem obserwujemy od wiosny!Piękna jest o każdej porze roku!

Jeszcze ja obserwuję. I widziałam na żywo! Pozdrawiam serdecznie.

PS Albo berberysiki / bukszpaniki albo hosty - wg mnie one prezentują dla mnie inne siedliska, inny pokrój, inne liście i zestawione na tak niewielkiej powierzchni tej rabaty mogą zwracać uwagę. Ale na pewno trzeba ujednolicić i nawiązać do rabat obok. Żurawki/ berberysy/bukszpany?
zbigniew_gazda 08:14, 08 lis 2011

Pszczelarnia napisał(a)

Tynko,rabatkę z Kasi ogrodu,my ze Zbyszkiem obserwujemy od wiosny!Piękna jest o każdej porze roku!

Jeszcze ja obserwuję. I widziałam na żywo! Pozdrawiam serdecznie.

PS Albo berberysiki / bukszpaniki albo hosty - wg mnie one prezentują dla mnie inne siedliska, inny pokrój, inne liście i zestawione na tak niewielkiej powierzchni tej rabaty mogą zwracać uwagę. Ale na pewno trzeba ujednolicić i nawiązać do rabat obok. Żurawki/ berberysy/bukszpany?

Ewo dziękuję. Jak będę miał chwilkę to namaluję inną wersję bez żwirku , traw i jukki.
tyna 10:28, 08 lis 2011

Zbyszku, ten żwirek z juką, to nawiązuje do żwirku ze słynnym jałowcem po drugiej stronie to nie jest wcale takie złe
powtarzając za Pszczółką, to wyeliminowałabym hosty, no nie pasują również mi... i już....
piękne berberyski karłowe (Kobold i Admiration), uzupełnione żurawkami, i w zimie nie będzie pusto, a i będzie miejsce na wesołe jednorocznetylko układ trzeba dobrze wymyślić
i doczytałam: czyli przesadzona róża będzie na siatce? a z której strony?
zbigniew_gazda 11:45, 08 lis 2011

tyna napisał(a)
Zbyszku, ten żwirek z juką, to nawiązuje do żwirku ze słynnym jałowcem po drugiej stronie to nie jest wcale takie złe
powtarzając za Pszczółką, to wyeliminowałabym hosty, no nie pasują również mi... i już....
piękne berberyski karłowe (Kobold i Admiration), uzupełnione żurawkami, i w zimie nie będzie pusto, a i będzie miejsce na wesołe jednorocznetylko układ trzeba dobrze wymyślić
i doczytałam: czyli przesadzona róża będzie na siatce? a z której strony?

Justynko tak też myślałem dając tam żwirek . Dziękuję Justynko - namaluję jeszcze ze 2 wersje. Różę wczoraj przesadziłem . "Poszła" tu na tę pergolkę gdzie wrzosy. Wzdłuż siatki będzie rabatka po nowemu
- o ile wcześniej nie dostanę powołania do uprawiania rajskich ogrodów.