Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Richie 23:21, 14 lis 2011

Zbyszku co za projekcik ha,ha ,dodaj jeszcze kilka kamieni /skała lub otoczaki/ między niektórymi roślinami i będzie "miodzio"
monteverde 23:50, 14 lis 2011

zbigniew_gazda 08:11, 17 lis 2011

Richie napisał(a)
Zbyszku co za projekcik ha,ha ,dodaj jeszcze kilka kamieni /skała lub otoczaki/ między niektórymi roślinami i będzie "miodzio"

Ryszard dzięki. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.
zbigniew_gazda 08:33, 17 lis 2011

Hakuro wywalone ( na razie na rysunku ) . Wstawiony miskant i hosty niebieskie. A jakie niskie trawy polecacie na ten żwirek ?

tyna 09:20, 17 lis 2011

Zbyszku, nie widzę tam host.....szczególnie przy miskancie, mimo, ze one niebieskie i miskant niebieskawy.....nie pasują mi i już......No i zimą nic nie będzie.....
ell 09:31, 17 lis 2011

Popieram Tynkę.
Może w ogóle zrezygnować z tego miskanta, żeby wzrok zatrzymywał się na modrzewiu ( troszkę bym go przesunęła w prawo o 0,5m) i pod spodem tylko żurawki z hostami. No może jeszcze drugą kulkę mniejszą bukszpanową bym dała. Co Wy na to?
zbigniew_gazda 09:39, 17 lis 2011

tyna napisał(a)
Zbyszku, nie widzę tam host.....szczególnie przy miskancie, mimo, ze one niebieskie i miskant niebieskawy.....nie pasują mi i już......No i zimą nic nie będzie.....

Ha ha Justynko ale mnie trenujesz - dzięki. W pierwszej chwili myślałem że rysunek coś nie tak i że nie widzisz host. No tak faktycznie gdyby jeszcze były tam begonie to na zimę ostanie się tylko goły modrzew. Wiem że preferujesz berberyski . No to dumanie będzie dalej , ale do wiosny daleko. Pozdrowienia specjalne od Krysi.
tyna 11:08, 17 lis 2011

Zbyszku nie trenuję, tylko wiem, że hosty nie będą grać z trawą, nie te stanowiska, i oba gatunki, a szczególnie hosty marnie wyglądają zimą, właściwie nie wyglądają.....a to w końcu główna alejka przy wejściu trawa jest zimą ładna, związana choćby w chochół...
A teraz przejdę samą siebie może po prostu wprowadź tam więcej kul?
Kształtowany w stożek cis masz już "zaklepany"przy wejściu, jest jedna kula bukszpanowa, chyba kula...Jeśli nie kuliste berberysy, które też nie mają liści zimą, tylko strukturę gałązek, to ja u Ciebie widziałabym kuliste bukszpany lub zwykle tuje Danica....Im mniej gatunków i kombinacji, tym lepiej, trochę za dużo kombinacji w tym projekcie....
Jeszcze coś...... mam u siebie zabawny cyprysik groszkowy Coraliformis. On początkowo jest kulisty, potem się wypiętrza stożkowo w górę, gałązki sznurkowate, nie wymaga, nie przemarza....nie odkształca się pod śniegiem....jest nietypowy, wzrost nie jest intensywny. W twoim miejscu też by grał, w towarzystwie tej trawy.....kolor zgaszonej zieleni, takiej niebieskawej....
Ps. Czuję się pozdrowiona, wzajemnie Krysiu
Ewa 07:54, 19 lis 2011

A ja ciągle jestem pod wrażeniem technicznego wykonania projektu, aż jestem ciekawa w jakim to programie Zbyszku go robisz. Nie mam drygu do programów graficznych
I nie mogę sie napatrzeć na ostatnią prace Danusi, inspiruje mnie bardzo

zbigniew_gazda 09:25, 19 lis 2011

Ewuś , Justynko dzięki za opinie - jaki tam program : Power Point . Są tam różne kształty figur do zastosowania które imitują roślinki.
Projekcik niech się odleży i dojrzewa . Zima długa i może to co na wierzchu to będzie pod spodem ? hi hi hi. Pozdrawiam.