Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

jotka 09:08, 05 sie 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu opowiem bo zdjęć jest multum . Byłem na spacerku z czterema łapkami , zrobiłem kawkę i zasiadłem do tej maszynerii . Bądź w pogotowiu - zaraz wklejam .

Interesuje mnie Twoje spojrzenie na Ani ogród, na spotkanie, na to co się wydarzyło
Wiem, że miałeś bardzo ważna rolę wczoraj i świetnie z Danusią się spisaliście, ale ciekawa też jestem czy jaakaś roslinka szczególnie zapadła Ci w pamięć ???
Moniika 17:43, 05 sie 2012

No i gdzie te zdjecia? czekamy !
Tess 13:12, 06 sie 2012

Zbyszku, wielokrotnie byłam już w Twoim ogrodzie, ale nie pamiętam, czy ślad zostawiłam.
Więc na wszelki wypadek, jesli tego nie zrobiłam wczesniej - witam się ciplutko z Tobą, Krysią i Barim
Cały ogród jest piękny, ale ketmię - mamę - masz przepiękną, zwala z nóg

Jak postępy w leczeniu jałowca?
zbigniew_gazda 14:53, 10 sie 2012

jotka napisał(a)

Jolu opowiem bo zdjęć jest multum . Byłem na spacerku z czterema łapkami , zrobiłem kawkę i zasiadłem do tej maszynerii . Bądź w pogotowiu - zaraz wklejam .

Interesuje mnie Twoje spojrzenie na Ani ogród, na spotkanie, na to co się wydarzyło
Wiem, że miałeś bardzo ważna rolę wczoraj i świetnie z Danusią się spisaliście, ale ciekawa też jestem czy jaakaś roslinka szczególnie zapadła Ci w pamięć ???

Jolu - przepraszam że tak późno odpowiadam ale po tych chrzcinach zapomniałem o swoim wątku ha ha ha. No cóż - jak pisałem Ania nie pokazywała ogrodu w całej krasie a więc zaskoczenie było ogromne.
Na same rośliny ogrodowe to może nie jest aż tak dużo miejsca przeznaczone , bo są i warzywka i szklarenka obok . Z tyłu zaś trochę miejsca przeznaczone na mały sad. Widziałaś w relacjach że każdy detal dopieszczony a trawnika to szczerze zazdroszczę . To istny dywan jest , a zraszanie stryskiwaczami robi ogromną robotę . Co do roślin - może wymienię katalpę ? Tworzy piękny parasol i przyciąga oko.
Stawik z rybkami cudny a posiedzieć nad nim w ciepły dzień i zobaczyć rybki które faktycznie jak pieski pływają tuż tuż i pewnie proszą o jedzenie.
zbigniew_gazda 15:11, 10 sie 2012

Tess napisał(a)
Zbyszku, wielokrotnie byłam już w Twoim ogrodzie, ale nie pamiętam, czy ślad zostawiłam.
Więc na wszelki wypadek, jesli tego nie zrobiłam wczesniej - witam się ciplutko z Tobą, Krysią i Barim
Cały ogród jest piękny, ale ketmię - mamę - masz przepiękną, zwala z nóg

Jak postępy w leczeniu jałowca?

Teresko dzięki za odwiedziny i przepraszam że tak późno odpisuję. Jałowiec już ma się dobrze. Poskubałem chore gałązki i spaliłem. Poczęstowany został p.grzybowym Topsin i Mospilan na owady.
Dzięki wszystkim za porady. Pokażę stan aktualny .

Poduchy już nadają się do cięcia ale jeszcze chwilę dam spokój - niech odpoczną po chorobie.

Na zjeździe u Ani rozmawialiśmy z Witkiem i Ryśkiem o jałowcu i nakazali popuścić druciki którymi były związane sąsiednie gałęzie. I mieli rację. Zobaczcie jak przez rok drucik porobił bruzdy w korze . Przewiązałem w inne miejsce a okazuje się że gałązki już są zrośnięte w jedną całość.

eliza3 17:03, 10 sie 2012

Zbyszku ładny ten Twój jałowiec, a ja mam dylemat - ciąć, czy nie ciąć... Jak wracam od Ciebie to oczywiście ciąć, a za chwilę znowu wymyślam sto powodów, aby go zostawić takim jaki jest... i bądź tu człowieku mądry...
zbigniew_gazda 20:23, 10 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Zbyszku ładny ten Twój jałowiec, a ja mam dylemat - ciąć, czy nie ciąć... Jak wracam od Ciebie to oczywiście ciąć, a za chwilę znowu wymyślam sto powodów, aby go zostawić takim jaki jest... i bądź tu człowieku mądry...

Elu - zrobisz jak zechcesz ale ja nie żałuję. Rozrósł się do niebotycznych rozmiarów i właził na dróżkę. Każdego roku trzeba było gruntownie przycinać . Pod gałęziami było pełno ślimaków bo tam panowały dla nich świetne warunki (ciemno i wilgotno ). Jest to zawsze coś nowego i idziesz z duchem czasu. Zaglądnę do Ciebie - może go pokazałaś ?
Moniika 20:54, 10 sie 2012

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/20/203043/original.JPG[/img]

Zbigniewie ! Zjawiskowy po prostu!! Dobrze ze z choroba sobie poradziles!! Pozdr. M
Ps. Grzyby i Robale żadnej świętości nie uszanuja!! Szacunku za grosz!! Nawet dla takich królewskich okazow ! Zadziwiające dobrze ze są na nie sposoby :
eliza3 21:58, 10 sie 2012

Elu - zrobisz jak zechcesz ale ja nie żałuję. Rozrósł się do niebotycznych rozmiarów i właził na dróżkę. Każdego roku trzeba było gruntownie przycinać . Pod gałęziami było pełno ślimaków bo tam panowały dla nich świetne warunki (ciemno i wilgotno ). Jest to zawsze coś nowego i idziesz z duchem czasu. Zaglądnę do Ciebie - może go pokazałaś ?

Zbyszku zgadzam się z Tobą, że trzeba iść z duchem czasu, ale raz przycięty nie odzyska dawnego wyglądu i to mnie powstrzymuje, ale nadal myślę, wstawiłam jeszcze dwa zdjęcia, więc proszę o opinię.
Celina 22:32, 10 sie 2012

[

Zbyszku nadganiam i nadgonić nie mogę ! Ale torcik i całą resztę widziałam, a jakże!!
Co do hibiskusa na fotkach, to takiego okazu nie widziałam!!
Pozdrawiam bardzo serdecznie