Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 06:43, 14 maj 2014

Małgosiu jesteś kolejną osobą ktora potwierdza, że warto kupić zawciąg! Dziekuję za info
Madzenka 06:54, 14 maj 2014

Mam nadzieję, że zagrożenie powodziowe ominie Polskę.... Pal sześć grzyby, choroby ogrodu... Myślę o domach zagrożonych powodzią... Już nie lamentuję, że coś mi choruje, bo to pryszcz przy nieszczęściu jakie spotyka ludzi przy nawet lekkim podtopieniu...
Taka mi się refleksja nasunęła po przeczytaniu jaka będzie skala opadów i wspomnieniu 1997 i 2010 roku...
AgnieszkaW 07:18, 14 maj 2014

Marzenko, miejmy nadzieję, że powodzi nie będzie...Pozdrawiam
gusiarz 07:41, 14 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Warzywka pokaże jak ulrzątnę bajzlownik. Nie wiem czy to zdąże przed emeryturą zrobić juź salatę i rzodkiewki jemy, a dzisijesza pomidorowa była z lubczykiem z wlasnej skrzyneczki

Liście czosnkow są szpetne! Ucięlam je calkowicie gdy zaczęly zasychać. Ana Art tak zrobiła je rok temu i nadal kwitną po roku.

Lubczyk mam i też używam... on lubi cień - wtedy super rośnie. Do pomidorówki spróbuj dodać kilka gałązek tymianku (u mnie tymianek bez problemu zimuje w warzywniku)...mmmm.... pycha

Edit:
Sfintucha ze mnie nie podziękowałam za porady różane.... niech bozia w wnukach wynagrodzi
ana_art 08:52, 14 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Warzywka pokaże jak ulrzątnę bajzlownik. Nie wiem czy to zdąże przed emeryturą zrobić juź salatę i rzodkiewki jemy, a dzisijesza pomidorowa była z lubczykiem z wlasnej skrzyneczki

Liście czosnkow są szpetne! Ucięlam je calkowicie gdy zaczęly zasychać. Ana Art tak zrobiła je rok temu i nadal kwitną po roku.
ciachnęłam je tak do łysa dwa lata temu
monteverde 09:15, 14 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Mam nadzieję, że zagrożenie powodziowe ominie Polskę.... Pal sześć grzyby, choroby ogrodu... Myślę o domach zagrożonych powodzią... Już nie lamentuję, że coś mi choruje, bo to pryszcz przy nieszczęściu jakie spotyka ludzi przy nawet lekkim podtopieniu...
Taka mi się refleksja nasunęła po przeczytaniu jaka będzie skala opadów i wspomnieniu 1997 i 2010 roku...

Masz rację Marzenko, oby skończyło się na przestrogach, miłego dnia ja lubczyk zawsze mrożę i mam calutka zimę pozdrówka
Mala_Mi 12:51, 14 maj 2014

Fotograf poległ na kanapie i zasnął....

To u Ciebie Tytus robi foty????? Toś gościa wytresowała
A ja kupiłam rodka i szukam miejsca pod posadzenie.. i zdzieram darń .. by przerzucić hibiskusa z górki na nowe miejsce, a tam posadzę rodka Hachmann's Charmant, od dana na niego zęby ostrzyłam i wpadł w łapki ... Noszenie przez zasieki darni w wiaderku to maskara.... przyszłam zipnąć.. i zapłacić ZUS bo sobie przypomniałam że to ostatni dzień.

I chyba zostaną przed kompem, bo zaczęło lać jak z cebra.... ależ zlewa..
Gabisia 16:46, 14 maj 2014

gusiarz napisał(a)

Lubczyk mam i też używam... on lubi cień - wtedy super rośnie.

Oo, teraz wiem dlaczego mój lubczyk taki lichy w pełnym słońcu.
Dzięki Aga
Madzenka 20:32, 14 maj 2014

Melduję, że lubczyk u mnie jest juz drugi sezon przezimował i teraz mam zamiast 1 sadzonki 5

A teraz kilak zdjeć dla zagladajacych

Madzenka 20:33, 14 maj 2014

Jak powinna wyglądać lawenda o tej porze

a jak nie...