Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 20:44, 13 kwi 2014

Hej
Jestem, już jestem
Miałam do wyboru, odwalać ogrodową robotę, albo zawisnąć przy kompie, więc wiadomo...
Pracowite miałam ostatnie tygodnie. Za to weekend udał się wyśmienicie
Podróż na południe, spotkanie z fajnymi dziewczynami Gosią, Anią i Ulką, zwiedzanie ogrodów u Kapiasa, zakupy... Tyle wrażeń...
Dziewczyny baaaardzo Wam dziękuję. Za tyle radości i śmiechu Wspaniały miałam weekend
Dziś wypakowałam skarby z bagażnika i aż mnie wzruszenie ogarnęło
Nie zapominam oczywiście o Emusiu Gosinym i wdzięczna Mu jestem dozgonnie, że mnie z zakupami zabrał do samochodu
malgorzata_s... 20:49, 13 kwi 2014

Asiu dojechałaś Mam nadzieję że podróż dobrą miałaś Ja też ci dziękuję za przemiłą wizytę i zapraszam ponownie na dłużej Jak będziesz sadzić to pomyślisz o nas No a choinki to będą zawsze góralki Buziam
wietrzyk 20:54, 13 kwi 2014

Pozwólcie, że nieskromnie się pochwalę:
tutaj są irysy od Alisonka nie jest to ich docelowe miejsce, ale ponieważ nie zdążyłam posadzić, przykryłam ziemią i podlałam. Chyba jest im dobrze, bo przez ostatnie 4 dni, jakby się wydłużyły

tutaj kolejne prezenty:
czyściec od Uli, funkia i taki śliczny różowy od Ani (dopisuję, że żagwin ), funkia, barwinek i trzmielina od Gosi
podróż przetrwały bardzo dobrze i jestem pewna, że dorodne mi urosną

cis Summergold został zakupiony po drodze w CO we Wrocławiu, na wylocie na Poznań
malgorzata_s... 20:56, 13 kwi 2014

Asiu to różowe to żagwin
wietrzyk 20:59, 13 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Asiu dojechałaś Mam nadzieję że podróż dobrą miałaś Ja też ci dziękuję za przemiłą wizytę i zapraszam ponownie na dłużej Jak będziesz sadzić to pomyślisz o nas No a choinki to będą zawsze góralki Buziam

Dojechałam, dojechałam
Podróż powrotna minęła jak zwykle szybciej niż podróż tam. Musiałam wykaraskać roślinki z bagażnika, dobrze je podlać, cosik zjeść i dopiero do komputera siadłam.
Wiesz Gosia, jak je wyciągałam, to właśnie myślałam, że co na nie popatrzę, to pomyślę o Was, zawsze ciepło Miłe to jest
I dzięki, wiesz za co
wietrzyk 21:08, 13 kwi 2014

Muszę się jeszcze podzielić wrażeniami z wizyty w Goczałkowicach, coś wspaniałego!
Różnorakie ogrodowe zakątki, dające mnóstwo inspiracji i pomagające wyobrazić sobie sadzone egzemplarze roślin w przyszłości. Jestem zachwycona i zazdroszczę takiej szkółki.

wietrzyk 21:12, 13 kwi 2014

c.d.

wietrzyk 21:14, 13 kwi 2014

No i zakupy
Ostatnim rzutem na taśmę, bo już zamykali

Klon palmowy

Choiny kanadyjskie, sztuk 7
wietrzyk 21:18, 13 kwi 2014

A tu mnie jeszcze niespodzianka miła czekała po powrocie, bo pierwsze narcyzki się pokazały

I porzeczki krwiste pięknie kwitną

iwonaal 21:23, 13 kwi 2014

Asiu, zazdraszczam pozytywnie. Pa