Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

ewa004 09:49, 25 mar 2014

Coraz ładniej ,tak trzymaj
marta_d 10:04, 25 mar 2014

wietrzyk napisał(a)
Przez cały ten sezon starałam się polepszyć glebę na ile mogłam. Co prawda nawieźliśmy dość dużo ziemi, ale to warstwa tak ok 20-30cm, a pod spodem i tak został nasz gliniasty ugór. Zasiałam facelię dwa razy na wolnych rabatach (była potem skoszona i przekopana) i pokos od trawnika rozrzucam (potem przerabiam to glebogryzarką). Wydaje mi się, że jest lepiej bo już łopatę dość lekko się wbija

A tu zaczęłam eksperyment z gazetami, o czym czytałam u Danusi i u innych Ogrodowiczów tylko prasy mi zabrakło...

Asiu powiedz mi cos wiecej na temat tych gazet, albo ewentualnie linka do artykulu, skoszona trawe zawsze dawalam na kompost a tu widze inne ciekawe rozwiazanie
MonikaH 13:28, 25 mar 2014

świerk dokładnie to samo miejsce,
wiadomość odebrałam i odpisałam przed chwilą, bo wczoraj już nie zaglądałam wieczorem (już się cieszę)
wietrzyk 19:32, 25 mar 2014

Alisonek napisał(a)
Piękna robota Asiu
a nie potrzebujesz kosacców fioletowych?

Ala,
jeśli masz w nadmiarze, przygarnę z przyjemnością
wietrzyk 19:35, 25 mar 2014

zabaewa napisał(a)
Jej - Asiu - Ty to masz zapał do pracy. Ja w taką pogodę wymiękam... I jakoś nie mamY szczęścia do tego wypadu nad Wartę w weekend. Może w ten będzie niedeszczowa pogoda? Jak myślisz ?

Mam nadzieję... U mnie trawnik powoli zmienia się w staw kąpielowy Dziś wylazłam, bo już nie mogłam wytrzymać. Zaczęłam przesadzać pięciorniki, ale jak spadł grad, poddałam się...
wietrzyk 19:43, 25 mar 2014

Monic, Iwonko i Ewo,
dziękuję za odwiedziny i doping
wietrzyk 19:45, 25 mar 2014

marta_d napisał(a)

Asiu powiedz mi cos wiecej na temat tych gazet, albo ewentualnie linka do artykulu, skoszona trawe zawsze dawalam na kompost a tu widze inne ciekawe rozwiazanie

Marta,
odpowiem u Ciebie
Alisonek 23:15, 25 mar 2014

wietrzyk napisał(a)

Ala,
jeśli masz w nadmiarze, przygarnę z przyjemnością

wykopałam już ich sporo w sobotę przed deszczami i teraz stoja w doniczkach i czekają
Borbetka 10:32, 26 mar 2014

Asiu, przedwczoraj pojechałam do szkółki w tym deszczu odebrać zamówione Umbry. Dowiozłam z trudem. Wczoraj je wsadziłam, też w deszczu i wkopywanie ich jeszcze gorzej mi szło. Dodatkowo jedna była niższa od drugiej, a stoją obok siebie kurde. Zagłębiłam tę wyższą, wypłyciłam tę niższą. No i po co mi ta kombinacja? Nie mogli wykopać równych? A dzisiaj za to słońce ... i zimno. Ogrodnik musi mieć nerwy ze stali . Pozdrowionka ślę.
MonikaH 11:10, 26 mar 2014

dziś już w końcu słonko, ale dzięki deszczowi rozsypałam z 15 kg nawozów i nie trzeba było podlewać, co tam że z psem byliśmy do "wyżymnięcia" (kurcze, jest takie słowo?)

na sadzenie faktycznie było słabo, w sobotę z sadzeniem serbów zdążyliśmy w ostatnim momencie