Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Bogdzia 22:11, 17 sie 2015

kasiek napisał(a)

Dzięki Bogdziu, tak jak myślałam nie zimuje u nas

Niestety nie zimuje choc jak będzie tak jak w tym roku to kto wie . Bardzo długo kwitnie ,moja córka ja ma w Australii.
kasiek 22:24, 17 sie 2015

yolka napisał(a)
Urlop udany, wakacyjne wspomnienia masz super. Twój ogród nie wiedzieć czemu jest zielony - u innych w róznych odcieniach rudości, widać susza u Cebie ie jest tak dokuczliwa. Harce widziałam. Pozdrawiam

oj super było, mimo że teraz nie jest już tak super.
Ja wlewam hektolitry wody w ogród, na urlopie podlewał mi go sąsiadka, u mnie strumień wody był ok, dlatego rośliny nie ucierpiały z bardzo. Poza tym ogró mam zacieniony w dużej części co dodatkowo chroni rośliny.
no i jak zobzczyłam trawnik u Małej w kolorze szmaragdu tak wiedziałam że muszę ratować swój bo był wypolony, i teraz jest w miarę ok
kasiek 22:29, 17 sie 2015

eee_taam napisał(a)
wisterie mam 3szt ( od 2010r) z daleka od zabudowań ... i tnę znaczy Tomek bo to jego roslinki 3 - 4 razy do roku

milina mam 2 sezon i juz mnie wnerwia od zeszlego roku - a w tym wszedł do warzywnika ...Kondzio chce ..to odam w dobre rece bo wywalić to troche szkoda mi by było

moja wisteria ma już... nie wiem chyba ok 10 l. wspina się na wszystko czego się chwyci- dach, płot, żywotnika, świerka, sumaka... coraz trudniej z nią walczyć.

a milin pewnie dlatego że ma zapore z donicy to just grzeczny
kasiek 22:31, 17 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Niestety nie zimuje choc jak będzie tak jak w tym roku to kto wie . Bardzo długo kwitnie ,moja córka ja ma w Australii.

ale Ci córę wywiało, był czs że też chcialam tam wyemigrować...
mnie już wystarczy opieka nad judaszowcem i bambusem, i accubą, nie mam zdrowia by co roku walczyć o ich przetwanie.
sylwia_slomc... 22:34, 17 sie 2015

A to judaszowiec jest problematyczny, bo ja mam malutkiego drugi rok?
sylwia_slomc... 22:35, 17 sie 2015

Kasiek odbierz priv
kasiek 08:17, 18 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
A to judaszowiec jest problematyczny, bo ja mam malutkiego drugi rok?

w młodości trzeba go chronić. potem daje radę, u mnie bez okrywania ale ja mam osłonięty ogród. u Kondzia też dużego widziałam.
Katkak 08:26, 18 sie 2015

Kasiulka super zdjęcia zrobiłaś. Choć prawdę mówiąc ćmy tej wielkości wolę podziwiać na Twoich zdjęciach. Cieszę się, że u nas takich nie ma . A ten zwierzak nad wodą to też mi się wydaję, że nutria. Jak byłam dzieckiem wpychałam do nich paluchy i dostałam klapa od dziadka . Ale dzięki temu mam wszystkie palce . Filip odlicza dni do spotkania z Darusią .
Kapibara 09:58, 18 sie 2015

Kasiu no to poszalałaś Dbaj o swoje kosteczki dziewczyno, bo kto będzie nowe chciejstwa w ogrodzie usadzał?

Tylko nich Ci nie przyjdzie do głowy ustawienie u siebie takiej fontanny!

Ale muszę przynać z nieukrywaną zazdrością, że fotki fajne, może oprócz ciemki i pszczółek Jakiś czas temu miałam też taki niecny plan aby pojechać na Chorwację ale czynnym kierowcą jest tylko Emuś, więc odpuściłam...

U mmnie prawie wszystkie byliny wycięte, bo padły i mam łyse placki, a pieniążków na nowe chciejstwa brak. W to lato to chyba tylko plantacja kaktusów by wytrzymała

serdeczności
kasiek 10:50, 18 sie 2015

Katkak napisał(a)
Kasiulka super zdjęcia zrobiłaś. Choć prawdę mówiąc ćmy tej wielkości wolę podziwiać na Twoich zdjęciach. Cieszę się, że u nas takich nie ma . A ten zwierzak nad wodą to też mi się wydaję, że nutria. Jak byłam dzieckiem wpychałam do nich paluchy i dostałam klapa od dziadka . Ale dzięki temu mam wszystkie palce . Filip odlicza dni do spotkania z Darusią .

Zdjęć mam pełno, tu zamieszczam takie które ogrodników mogą zainteresowac
Na południu owady są o wiele większe niż u nas - motyle, ćmy, chrząszcze, pająki - wszystko w rozmiarze xxl.

Darusia też się cieszy choć zastrzega sob ie brak całusów Za pare lat będzie tego żałowac Specjalnie ją zostawiam bo eM wyjezdża z Oliwką do babci do Tarnowa (mieliśmy równolegle zaproszenie) i podzielilismy dzieci między sobą - dobrze że mamy ich na tyle