Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 10:20, 06 mar 2016

Katkak napisał(a)

od wczoraj myślę nad tym i przesyt mam trochę . Z jednej strony jak Filip był mały bardzo niewiele czasu spędzałam z Nim w ogródku. Wiecznie był znudzony i jak zabawa z piaskownicy to z mamą, jak skakanie na trampolinie to z mamą. Więc wygodniej mi było chodzić na plac zabaw gdzie i atrakcji więcej miał i świetnie bawił się z rówieśnikami (place zabaw mam blisko). Z drugiej strony wcale nie trzeba mieć oczka żeby doszło do tragedii. Nie dalej jak w zeszłym roku słyszałam w radiu o dwulatku, który wpadł do beczki z deszczówką i się utopił. Ale jak to się mówi strzeżonego Pan Bóg strzeże. Zresztą tak sobie jeszcze myślę..... Plus oczka jest taki, że to nasze marzenie. Minus - faktycznie to spore zagrożenie dla maluszka i trzeba uważać żeby tam nie poszło. A plus ciurkadełka jest taki, że i można zrobić śliczne, a dzieciaki nawet powinny sobie tam iść i się bawić świetnie, bo jest po prostu bezpieczne. Mogą się chlapać, pluskać i ochlapywać . No zobaczymy jak to będzie.

Na pewno z pomysłem i ciekawie, a że ładnie to nie wątpię
Widziałaś jakie moje "duuuuuże" ale u mnie na razie z innych względów
tulucy 10:21, 06 mar 2016

Z drugiej strony nie można w schizy wpadać, równie dobrze takim ryzykiem jest trzymanie beczki z deszczówką - a trzymamy obie, mama i ja
kamila66 10:33, 06 mar 2016

Kasiu czytam, że decyzja o oczku odsunięta na razie.
W programie tvn, ttv "odlotowy ogród" wielokrotnie robili ciradełka metodą gospodarczą podobały mi się ich realizacje
Katkak 11:35, 06 mar 2016

kamila66 napisał(a)
Kasiu czytam, że decyzja o oczku odsunięta na razie.
W programie tvn, ttv "odlotowy ogród" wielokrotnie robili ciradełka metodą gospodarczą podobały mi się ich realizacje

Mi też
Katkak 11:36, 06 mar 2016

WilczaGora napisał(a)
wpadłam po wiosnę, a trafiłam na poważną dyskusję "oczkową"
nie wypowiadam się, bo nie chcę dostać "bęcek"

macham Kasiulka z całych moich Wilczych sił
całusiaki Wilkołaki dla dzieciaczków

Ewcia jakie bęcki, daj spokój . Fajnie, że zagladasz, może potem ciut wiosny pokażę.
Katkak 11:39, 06 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Z Twoim oczkiem to jak z moimi schodami bez balustrady z jednej strony aby było wiecje orzestrzeni. I zdarzył sie wypadek...nie wiesz nawet kiedy cos złego moze sie przytrafić. Nie ryzykuj. Zrob płytkie na 30 cm i poczekaj az dzieci urosna

Madżenkq my mamy schody z balustrada i sa równie niebezpiecznie. Tym bardziej, ze ulubiona zabawa Igi to włażenie na nie. Po prostu uczymy ja w bezpieczny sposób z nich schodzić , na pupie , na szczęście załapała o co chodzi. Ale trzeba pilnować, pilnować i jeszcze raz pilnować, nawet mimo barierek.
Katkak 11:40, 06 mar 2016

tulucy napisał(a)
Z drugiej strony nie można w schizy wpadać, równie dobrze takim ryzykiem jest trzymanie beczki z deszczówką - a trzymamy obie, mama i ja

No właśnie taki wypadek zdarzył się w zeszłym roku, woęc teoretycznie nawet oczka nie trzeba.
Katkak 11:41, 06 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Na pewno z pomysłem i ciekawie, a że ładnie to nie wątpię
Widziałaś jakie moje "duuuuuże" ale u mnie na razie z innych względów

Sylwuś powiedz mi jeszxze raz kiedy siałaś naparstnice i czy wprost do gruntu. Na opakowaniu jest napisane żeby dopiero w maju wysiewać.
Katkak 14:33, 06 mar 2016

Sprawiłam sobie wczoraj odrobinkę wiosny

No, a już myślałam, że mam same żółte krokusy
Katkak 14:39, 06 mar 2016

małą gałąź glicynii zawinęła się wokół dużej i zobaczcie jaką parę ma to pnącze
patyczkowo . Nie chciało mi się robić sadzonek w domu (i tak mam dwie doniczki z hortkami i dwie z berberysami), więc powbijałam w ogródku. da się, to się uda, nie to nie. Zrobiłam też 4 odkłady. Dereniowe patyczki też powbijałam w ziemię.