Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

UlaB 21:33, 03 mar 2016

Katkak napisał(a)
Taki karmniczek mam . Był w kolorze drewna, ale pociapałam po swojemu . Wisi sobie na drewutni.

I jeszcze z innej beczki. U Kondzia napatrzyłam się na czarnuszkę halcedońską i zamarzyła mi się. Nasion niestety nie mogłam namierzyć, ale... Oświeciło mnie, że przecież w kuchni mam zawieszony bukiecik zasuszonej czarnuszki. Wprawdzie nie pierwszej młodości (nie mam serca go wyrzucić), ale jest .

Świetny!
Mam chyba bardzo podobny karmniczek w garażu - teraz juz wiem jaki dostanie kolorek na kolejny sezon - innymi słowy pozwól że skopiuje Czym konkretnie go malowałaś (firma, numer/nazwa)?
Nallar 21:44, 03 mar 2016

Katkak napisał(a)
Taki karmniczek mam . Był w kolorze drewna, ale pociapałam po swojemu . Wisi sobie na drewutni.

Gwózdek pod kolor karmniczka? dobrze widzę?
Katkak 21:45, 03 mar 2016

Nallar napisał(a)

Gwózdek pod kolor karmniczka? dobrze widzę?

No coś Ty, na zdjęciach tak wyszedł .
Katkak 21:48, 03 mar 2016

UlaB napisał(a)

Świetny!
Mam chyba bardzo podobny karmniczek w garażu - teraz juz wiem jaki dostanie kolorek na kolejny sezon - innymi słowy pozwól że skopiuje Czym konkretnie go malowałaś (firma, numer/nazwa)?

Pewnie, maluj jak Ci pasuje. Używałam farby akrylowej, takiej w tubie 100ml firmy Acrylic, kolor H-093 COBALT/BLUE. Ale po wierzchu delikatnie jeszcze pociapałam białą, żeby taki poprzecierany wyszedł .
Katkak 21:55, 03 mar 2016

Wkurzają mnie te cisy coraz bardziej. Niby coś tam podrosły, ale chude to to takie i byle jakie. Niby cos tam przycinałam, ale to chyba trzeba konkretnie ciachnąć, a nie tak pitu pitu, co? Doradzicie? Może wtedy się zagęści. Bo jak tak dalej pójdzie to prędzej doczekam się Nobla niż cisowego żywopłotu .
UlaB 22:13, 03 mar 2016

Katkak napisał(a)

Pewnie, maluj jak Ci pasuje. Używałam farby akrylowej, takiej w tubie 100ml firmy Acrylic, kolor H-093 COBALT/BLUE. Ale po wierzchu delikatnie jeszcze pociapałam białą, żeby taki poprzecierany wyszedł .

dzięki kupie to w casto albo LM? jutro sie wybieram to od razu bym zerknęła na farbe

Katkak 22:18, 03 mar 2016

UlaB napisał(a)

dzięki kupie to w casto albo LM? jutro sie wybieram to od razu bym zerknęła na farbe

Raczej w sklepie papierniczym/dla plastyków .
UlaB 22:20, 03 mar 2016

Katkak napisał(a)

Raczej w sklepie papierniczym/dla plastyków .

hehe, juz kojarze tą firme
Katkak 22:21, 03 mar 2016

UlaB napisał(a)

hehe, juz kojarze tą firme

LenaMagda 13:52, 04 mar 2016

Kasiu jesteś niesamowita, zaglądam co jakiś czas aby nadrobić zaległości i przy każdej wizycie mnie zadziwiasz poidełko przepiękne, karmnik rewelacja, rabata z oczkiem będzie piękna, czekam na dalszy ciąg jej tworzenia dużo siły Ci życzę i pomocników oczywiście zawsze się przydadzą!