Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 14:46, 06 mar 2016

Wychodzi kokorycz pogięta od Małej Mi, którą podarowała specjalnie dla Iguni

a tu ciemiernik cuchnący, też od Ani. Uważam, że jest prześliczny. Ładnie rośnie . I pierwsza pszczółka przyleciała .

a to moje ciemierniki
Katkak 14:52, 06 mar 2016

chyba i ja doczekałam się maleńkiej siewki

a teraz coś dla widzów o mocnych nerwach . Moja ogolona sosna, która mam nadzieję, że za jakiś czas będzie ładnym niwaki . Gorzej już na pewno nie będzie .
Karol99 14:53, 06 mar 2016

Myślę że parę lat i sosna będzie towarem unikatowym.
Katkak 14:56, 06 mar 2016

a to chyba siewka cisa

jak zwykle jako jedna z pierwszych startuje serduszka wspaniała

mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że tu, w tych krzakach pod tarasem wróble mają gniazdo. Ciągle tam wlatują i wylatują, w tę i we wtę .
Katkak 15:01, 06 mar 2016

Chyba zbliża się nieuchronny koniec mojego kulkowego drzewka i chyba go wytniemy. Funkcji ozdobnej na pewno już nie spełnia. Chyli się ku upadkowi w dosłownym tego słowa znaczeniu

Luki 15:05, 06 mar 2016

Prymulki w moich ulubionych kolorach Pędy berberysa możesz od razu wywalić i tak się nie ukorzenią. Próbowałem dwa lata pod rząd po czym dopiero sięgnąłem do fachowej wiedzy dowiadując się, że bereberysy rozmnaża się tylko z nasion, co najwyżej odkłady można ukorzenić
Katkak 15:05, 06 mar 2016

Na koniec mam pytanie: myślicie, że cisowy żywopłot pod tymi sosnami by sobie poradził? PAsowałoby się bardziej od sąsiadów osłonić. Wiem, że cisy radzą sobie w cieniu, ale nie wiem, czy z aż takim cieniem sobie poradzą.
kasiek 15:06, 06 mar 2016

Kasiulka jak sie czujesz? Wiedziałam że sobie w końcu przeholujesz bo leciałaś jak mało kto z ta robota. Ale sie nie dziwię, ja zaliczyłam to samo 2 zimy temu - miałam taki sam szał. A teraz już lepiej i... mądrzej robie. Jak boli to człowiek sie wyhamowuje. Łyknij opokan - to bez recepty, a na kręgosłup mi pomaga Nimesil. I odpoczywaj, bo teraz będziesz juz musiała wiecej na siebie uwazać - organizm powiedział dość.
Zdrowiej Kochana, masz już tak ślicznie a ciurkadło - piękna rzecz - zobacz ja wczoraj takie coś w O.. kupiłam

Katkak 15:07, 06 mar 2016

Luki napisał(a)
Prymulki w moich ulubionych kolorach Pędy berberysa możesz od razu wywalić i tak się nie ukorzenią. Próbowałem dwa lata pod rząd po czym dopiero sięgnąłem do fachowej wiedzy dowiadując się, że bereberysy rozmnaża się tylko z nasion, co najwyżej odkłady można ukorzenić

To się z prymulkoami wstrzeliłam . Łukasz z berberysami nie zgodzę się. Zeszłej wiosny jak przycinałam berberysy to jedna gałązka niechcący wbiła się w ziemię i puściła korzenie. Mam małego berberyska . Próba nie strzelba, zobaczymy co z tego będzie .
Katkak 15:09, 06 mar 2016

kasiek napisał(a)
Kasiulka jak sie czujesz? Wiedziałam że sobie w końcu przeholujesz bo leciałaś jak mało kto z ta robota. Ale sie nie dziwię, ja zaliczyłam to samo 2 zimy temu - miałam taki sam szał. A teraz już lepiej i... mądrzej robie. Jak boli to człowiek sie wyhamowuje. Łyknij opokan - to bez recepty, a na kręgosłup mi pomaga Nimesil. I odpoczywaj, bo teraz będziesz juz musiała wiecej na siebie uwazać - organizm powiedział dość.
Zdrowiej Kochana, masz już tak ślicznie a ciurkadło - piękna rzecz - zobacz ja wczoraj takie coś w O.. kupiłam

Jeszcze boli KAsia, mam jakąś maść co działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie. UWażam na siebie - dzić tylko horty przycięłam, tawuły poczekają . I źdźbeł traw nie pozbierałam, bo nie bardzo się da . Ale będzie dobrze. Co to za cudo? Poidełko? Ciurkadełko? Jezuniu, jakie śliczne .