Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 22:43, 04 mar 2016

Ja bym na Twoim miejscu wzięła jedną makówkę czarnuszki i spróbowała , a co Ci zależy....jesteś pewna, że masz halcedońską? ja w tym roku sieję i halcedońską i damasceńską....obie śliczne Zawsze możesz spróbować kiełkowalność na waciku jak Gosia Margaretka
Nallar 23:15, 04 mar 2016

Katkak napisał(a)

I jeszcze z innej beczki. U Kondzia napatrzyłam się na czarnuszkę halcedońską i zamarzyła mi się.

Kasiu a to nie jest przypadkiem Czarnuszka damasceńska?
Katkak 08:10, 05 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja bym na Twoim miejscu wzięła jedną makówkę czarnuszki i spróbowała , a co Ci zależy....jesteś pewna, że masz halcedońską? ja w tym roku sieję i halcedońską i damasceńską....obie śliczne Zawsze możesz spróbować kiełkowalność na waciku jak Gosia Margaretka

Tak tochyba demasceńska. Kochana, ale ja już tak zrobiłam, rozwaliłam trochę nasienników, wygrzebałam nasionka i teraz czekam, czy coś z tego będzie.
Katkak 08:13, 05 mar 2016

Nallar napisał(a)

Kasiu a to nie jest przypadkiem Czarnuszka damasceńska?

Tak Ewciu, masz rację, to demasceńska. Nazwy mi się potentegowały. Nie miotaj się tak Kochana. Ale wiem jak to jest, bo też tak mam. Oczko jeszcze nie wykopane, a ja już się szarpię: czy azalki, czy rh, a może jednak jakaś róża? I tak w kółko . Damy radę.
sylwia_slomc... 09:05, 05 mar 2016

Katkak napisał(a)

Tak tochyba demasceńska. Kochana, ale ja już tak zrobiłam, rozwaliłam trochę nasienników, wygrzebałam nasionka i teraz czekam, czy coś z tego będzie.

Trzymam kciuki
Mala_Mi 11:18, 05 mar 2016

A ja się tak zastanawiam, czy nie poczekać z oczkiem aż Iga podrośnie... będziesz musiała pilnować jak oka w głowie. Ja wnusia nie mogę spuścić z oka nawet na sekundę.. a tego lata już dwóch.. oczopląsu dostanę.. Teraz możesz coś posadzić jednorocznego nawet, może na razie płytkie ciurkadełko, takie jak u mnie z kamieniami. Oczko fajne, ale nie przy małych dzieciach

Tak mnie to nurtowało cały czas i musiałam napisać.
Katkak 12:45, 05 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
A ja się tak zastanawiam, czy nie poczekać z oczkiem aż Iga podrośnie... będziesz musiała pilnować jak oka w głowie. Ja wnusia nie mogę spuścić z oka nawet na sekundę.. a tego lata już dwóch.. oczopląsu dostanę.. Teraz możesz coś posadzić jednorocznego nawet, może na razie płytkie ciurkadełko, takie jak u mnie z kamieniami. Oczko fajne, ale nie przy małych dzieciach

Tak mnie to nurtowało cały czas i musiałam napisać.

Ania i dobrze, że piszesz,masz oczk9o, masz Muminki wiec sama najlepiej wiesz jak to jest. Może i masz rację. Może takie małe, płytkie zrobić jak Kasia miała na pofzatku, a kiedyś większe. PRzemyślimy temat jeszcze, dzięki Anulka.
ZbigniewG 19:25, 05 mar 2016

Kasia nie miałem oczka bo wnuki(kolejne) a teraz nie mam bo jestem leniwy
widziałem na Domo aronię na pieńku ekstra
hanka_andrus 19:32, 05 mar 2016

Na zacienionej chyba Bogusia ma aronię na pniu.
Katkak 19:50, 05 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Na zacienionej chyba Bogusia ma aronię na pniu.

Tak Haniu, wiem .