Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

kitek81 08:49, 15 mar 2014

nom, pogoda nieciekawa :/
ja na szczęście mam do popikowania jeszcze lawendę i zioła i kwiaty chyba dziś posieję
Luckaa 09:46, 15 mar 2014

Kasia ja wczoraj popikowałam lobelie i juz mam dosyć, i to chyba bedzie moja ostatnio lobelia, Kasia a powiedz mi siejesz jakies warzywa teraz już do gruntu?
Ewa4 10:22, 15 mar 2014

Luckaa napisał(a)
Najgorszy jest ten brak czasu i rąk do pracy, tyle posiałam roślinek, a nawet nie mam warzywnika i nawet nie wiem czy bede miała, bo nie ma mi kto pomóc przygotować Mówie męzow że mogliśmy z 10 lat szybciej sie wziąść za dzieci, to Darek już by mi troche pomógł hihi, a tak praca, dom, małe dzieci, jakby ktoś miał kilka silnych rąk na zbyciu to przyjme każdą ilość

Lucynko ja mogę zaopiekować się dziećmi hihi.Masz ten sam problem co ja ale ja już eMa nie proszę jak coś brak naostrzyć czy z desek zbić to poprostu od tego mam sąsiada hehe i zazdrosną sąsiadkę haha
Luckaa 11:18, 15 mar 2014

Ewa4 napisał(a)

Lucynko ja mogę zaopiekować się dziećmi hihi.Masz ten sam problem co ja ale ja już eMa nie proszę jak coś brak naostrzyć czy z desek zbić to poprostu od tego mam sąsiada hehe i zazdrosną sąsiadkę haha

Jakby było blisko to chętnie bym podrzuciła, to słodkie czterolatki , wczoraj to już osiągnęłam szczyt kryzysu i bezradności, dopiero się z m ogarniamy tu na naszym padołku, i wiem że każdy na poczatku dorobku tak ma, ale naprawde przydałoby się sklonować mojego m bo on biedny nie ma na nic czasu, a tyle bierze na swoją głowe, dziś wkoncu ma wolne, a ja mu potrułam że ja nic nie moge robić, mam roslinki popikowane a nawet warzywniaka nie ma mi kto zrobić (trzeba cięzkie rzeczy poprzenosic, uruchomić kopare i ziemie wierzchnią wymeinić), i dziś powiedział że cały dzień poświęci dla mnie, więc dziś najpierw zrobi mi SZKLARNIE , ale się ciesze, juz nie moge się doczekać, ma być 3x5m, chyba taka aurat, coś czuje że się tam przeprowadze.
Ewa4 11:34, 15 mar 2014

Mój M też chciał szklarenkę zrobić i mnieć swoje pomidory ale wiadomo kto przy tym by chodził a ja już nie ogarniam tych ich zachcianek bo mam 2 psy ,homika rybki,dom 230m i działka 30 ar.i 3 dzieci + M czwarty hihi ( najmłodsze prawie 3 miesiące) i to wszystko ja ogarniam więc więcej rozrywki mi nie brak i tak chodzę spać o pierwszej a wstaję o 6 rano ale czs na O.mam dobra organizacja hehe
Luckaa 11:37, 15 mar 2014

Ja tak samo, jeszcze do tego praca, a rok temu jak robiłam ogród jeszcze studiowałam, my kobitki mamy dobrą organizacje, nie ma to tamto.
Ewik 18:49, 15 mar 2014

Ogrodowe rewolucje zapowiadają sie ciekawie , a lobelia cudna będzie , uwielbiam ją
kitek81 21:57, 15 mar 2014

ja dziś popikowałam petunie, też takie maleństwa, ale chyba dałam radę
kitek81 21:58, 15 mar 2014

i warzyw w gruncie jeszcze nie siałam
malgorzata_s... 22:10, 15 mar 2014

Lucynko nie denerwuj się dopiero połowa marca, ja też tak się pocieszam, zdążymy z pracą w ogrodzie
Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór