Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

AlKa 19:24, 06 cze 2014

Poza tym trawa urosła, a kosiarka ma... cytuję konserwację, ale licze na to, że wkrótce skoszona zostanie. Chwasty masakra, ja nie wiem czy deszcz, czy skwar nic im nie przeszkadza, oj dużo plewienia mnie czeka, a rąk do pomocy nie ma. Mam nadzieję, że jutro podziałam troszkę w tej kwestii.
Ale ogrod to też miejsce na relaksik i na placyku stanęły ławki.

Placyk wcale nie jest taki duzy jak się wydawał. Coś tam pisałam o tym że z kamieni będę zmiatać liście i śmieci... chyba muszę miotłę zakupić
gierczusia 22:21, 10 cze 2014

Super ten placyk Ci wyszedł .. Mebelki dodały mu sznytu ... Ładnie się kolory kontrastują

Buziaki
gierczusia 22:24, 10 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Z ogrodowiskiem dojrzewasz jak GMO ja dojrzewałam 7 lat bez forum... Oj sie działo... dobrze że miałam maluteńkii ogródeczek przy szeregówce bo M już nie miał ciepliwości do przesadzania....
Drzewa w kazdym ogrodzie nawet najmniejszym są ważne. Polecam graby lub buki, widzialaś u Niemi, ktora ma maly ogrodeczek, perełke. Takie dzrewa miżesz formować a dodadzą formy ogrodowi.

Haha ... Skąd jako znam

A na graba też się sadzę
AlKa 22:36, 10 cze 2014

Dzięki Placyk juz przetestowany w sobotę impreza ogrodowa odbyła się.
Postaram sie w weekend zrrobić inne fotki ale muszę najpierw ogarnąć ogród.
AlKa 22:40, 10 cze 2014

A mebelki zrobione przez M. On lubi takie klomaty a ja idę na kompromis i się dodtosowuję. Obecnie trwają dyskusje gdzie będzie altana. Już drugi tydzień trwają, mój M stwierdził ostatnio, że na kółkach zrobi
beta 07:59, 11 cze 2014

mebelki jak sie patrzy...bardzo oryginalne...ładnie wyglądają z tym kamieniem...pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny
Jagodaa 08:18, 11 cze 2014

AlKa napisał(a)
A mebelki zrobione przez M. On lubi takie klomaty a ja idę na kompromis i się dodtosowuję. Obecnie trwają dyskusje gdzie będzie altana. Już drugi tydzień trwają, mój M stwierdził ostatnio, że na kółkach zrobi

Hahaha, czy to nie byloby idealne rozwiazanie? Wszystko mieć w ogrodzie na kółkach? ja będę jesienią ze skrzynkami warzywniakowymi latać .

Kiedyś, jakoś przez przypadek, pM siedział ze mną na odcinku Maji i tam pan opowiadał o swoim ogrodzie, o zmianach, że to wszystko tak ewoluuje (może i dobrze się złożyło, ze to pan był, a nie pani )... i pM mi w końcu mówi: wiesz, teraz to chyba już rozumiem o co Ci chodzi z tym, że ogród nigdy nie jest skończony... już nie wnikałam, czy to dobrze, czy źle, że wie .

Wszystko kiedyś znajdzie swoje miejsce, "uleży się". Myślę, że jedynie, gdy długo mieszka się w danym miejscu, zna się je dobrze, tworzenie ogrodu idzie szybciej (no chyba, że się jest specjalistą i ma się szeroką wiedzę).
Zielona 11:37, 11 cze 2014

Alka - mebelki naprawdę własnoręczne? Ale masz zdolniachę w domu! Trzeba mieć sporo cierpliwości, żeby taki komplecik samemu machnąć. Na pewno Mąż doceni, że tak jak On meble, tak Ty rabaty masz ochotę "zrobić" idealnie
AlKa 17:09, 11 cze 2014

beta napisał(a)
mebelki jak sie patrzy...bardzo oryginalne...ładnie wyglądają z tym kamieniem...pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny

Dzieki Beatko Buziaki
AlKa 17:16, 11 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

Hahaha, czy to nie byloby idealne rozwiazanie? Wszystko mieć w ogrodzie na kółkach? ja będę jesienią ze skrzynkami warzywniakowymi latać .

Kiedyś, jakoś przez przypadek, pM siedział ze mną na odcinku Maji i tam pan opowiadał o swoim ogrodzie, o zmianach, że to wszystko tak ewoluuje (może i dobrze się złożyło, ze to pan był, a nie pani )... i pM mi w końcu mówi: wiesz, teraz to chyba już rozumiem o co Ci chodzi z tym, że ogród nigdy nie jest skończony... już nie wnikałam, czy to dobrze, czy źle, że wie .

Wszystko kiedyś znajdzie swoje miejsce, "uleży się". Myślę, że jedynie, gdy długo mieszka się w danym miejscu, zna się je dobrze, tworzenie ogrodu idzie szybciej (no chyba, że się jest specjalistą i ma się szeroką wiedzę).

Mój M często Maje ze mna ogląda,ale takich wniosków jak Twój pM nie wyciągnął, albo się nie przyznaje. Ja lubie zmieniac przestawiać, w domu co jakiś czas zmieniam układ mebli. Ale altane trudno przestawić,tym bardziej, że ma być częściowo murowana. Szkoda że brak mi wiedzy i doświadczenia, ale cóż człowiek się uczy na błędach.