Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kasia_CS 22:24, 21 maj 2018

Stawiam na to, ze Twoja szaławia to Caradonna - ostatnio właśnie nad moją dumałam, która do Twojej jest baaaardzo zbliżona i forumowe dziewczyny potwierdziły, że to ona Ma tak samo taki buraczkowe (czy jak ten kolor nazwać) łodyżki
_Martini_ 22:42, 21 maj 2018

Kusisz Pastellą, a właśnie zdążyłam ją wykreślić z tegorocznej listy. Który rok masz Lavender? Moja jesienna tak jakby marna jest, wypuściła jeden lepszy pęd i ma jednego pąka
paulina_ns 06:29, 22 maj 2018

frezja napisał(a)
Cieszę się.Oby wypaliło. Ważne jest, aby wysyłaç zawsze początkiem tygodnia
Inaczej marny los roślin.

No na to akurat zwracam uwagę i zawsze jak robię zamówienie końcem tygodnia, proszę o wysłanie w poniedziałek,żeby rośliny nie siedziały na poczcie

Czy wypali oceni już Dominika
paulina_ns 06:29, 22 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Pokazałam miskanta.

Lecę
paulina_ns 06:32, 22 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Stawiam na to, ze Twoja szaławia to Caradonna - ostatnio właśnie nad moją dumałam, która do Twojej jest baaaardzo zbliżona i forumowe dziewczyny potwierdziły, że to ona Ma tak samo taki buraczkowe (czy jak ten kolor nazwać) łodyżki

Kasiu faktycznie bardzo podobna ,kiedyś Ewka polecała mi ją, ale nigdzie nie mogłam dostać no i proszę znalazłam w ogródku , ona właśnie taka inna niż wszystkie, dużo wyższa
paulina_ns 06:40, 22 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Kusisz Pastellą, a właśnie zdążyłam ją wykreślić z tegorocznej listy. Który rok masz Lavender? Moja jesienna tak jakby marna jest, wypuściła jeden lepszy pęd i ma jednego pąka

Martynka szkoda,że pastella jest tak mało popularną różą, dla mnie jest ona prawie idealna, jedynie mogłaby być troszkę wyższa Lavender mam od zeszłego roku,jakoś w lecie je zamówiłam, powiem szczerze,że to jedne z róż, które wiosną w ogóle nie przycinałam, wyglądały tak jakby zimy w ogóle nie było...wszystkie prawie róże miały mszyce je oszczędziły, tylko teraz te zielone gąsieniczki je poobgryzały. A Ty jak długo masz u siebie? Pokaź jej zdjęcie

A pastelle proszę dopisać spowrotem do listy, nie pożałujesz na zachętę

KasiaBawaria 08:55, 22 maj 2018

Tez tak mysle, ze ta szalwia to caradonna. Sama mam 8 sztuk. To jedna z moich ulubionych odmian
Catalinasdiary 09:54, 22 maj 2018

Też miałam Pastellę, ale mi ją w zimę zawalili drewnem bo nie "zauważyli" że tam "coś" rośnie. No cóż, odkupię sobie
anabuko1 10:12, 22 maj 2018

Piękna rozyczka .
Jak tam paprocie ? jyz widać ,że ruszyły ?
Deszcze ostatnio są dobra pogoda. Podlewają nam roślinki ?
Kawa 10:36, 22 maj 2018

Paula śliczne te hakonki
szalwia też uwielbiam ją