Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 07:32, 13 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Jeżówki z seslerią super, też mam .

sesleria z tego co zauważyłam to taka uniwersalna trawka pasuje do szałwii, jeżówek, w sumie prawie wszystkiego
paulina_ns 07:33, 13 lip 2018

Magleska napisał(a)
Pięknie wyszło
Pozostałe kadry też śliczne ,jak zwykle
Normalnie mucha nie siada ...... bez chwastów,z korą i takimi widokami za płotem ..........miły spacerek odbyłam

Dzięki Madziula buziaki przesyłam prawie już weekendowo
paulina_ns 07:35, 13 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Paulinko wszystko swietnie pewnie ze moze byc takie zestawienie jest cudownie

Dzięki Kasiu, myślę,że jak się to wszystko rozrośnie będzie całkiem ładnie, głównie hortensja ma grać pierwsze skrzypce, więc dosyć skromne muszą być jej " nóżki " lecę do Ciebie widziałam dużo powiadomień
paulina_ns 07:39, 13 lip 2018

kaz742011 napisał(a)
Ty skończyłaś rabatę a ja z moją walczę już ze 2 tygodnie. Końca nie widać, ale jest nadzieja że już niedługo się uda .

Kasiu może dlatego,że moja maleńka i bardzo skromna ja wczoraj jeszcze walczyłam do godziny 21 z tujami, pomagałam bratu sadzić na działce 50 posadzonych dzisiaj mamy w planach posadzić drugie tyle. Sadzenie to jeszcze nic, ale on pod każdą folię daje, więc te rozcinanie prawie mnie wczoraj wykończyło
paulina_ns 07:45, 13 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

Kochana, jaką tu masz odmianę kocimiętki? Nie ponoszy się za bardzo,nie pokłada?

A z tej perspektywy jeszcze nie widziałam Twoich włości fajny widoczek!

Kasiu mam kocimiętkę ' Walker' s low ' kupiona wiosną u F. pięknie się rozrosła i cały czas kwitnie. Troszkę się pokłada, ale mi to nie przeszkadza, ładnie wtedy komponuje się z pashminą i mam ją jeszcze z przewrotnikami posadzoną. Z przodu mam jeszcze jedną sadzonkę NN kupioną na ryneczku, ale ona to porażka zamiast rosnąć w górę płoży się jak jałowiec i już dawnooo przekwitła

A ten widoczek to od furtki z tyłu działki, rzadko pokazuje ogród od tej strony
Kasiolaaa 08:01, 13 lip 2018

Pashmina jest piekna to moje chciejstwo od dawna i niespelnione przez inne plany zyciowe kupno roslin zeszlo na inny plan a marzenia pozostaly
Catalinasdiary 09:30, 13 lip 2018

Mam Vanilkę na północnej rabacie, dostaje słońca tylko od wschodu i już jest pięknie ukwiecona, w porównaniu z ubiegłym rokiem mocno wybiła.
alis 11:14, 13 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu dzięki za pomoc, ale jednak postawiłam na sprawdzone zestawienie, czyli sesleria jesienna + jeżówki odm. 'powWow Wild Berry ' i dodałam jeszcze tego rozchodnika, ale jak nie będzie pasował wróci na swoje miejsce tak wyszło, może być?

Paula, super wyszło
Posadziłaś jednak seslerię, przynajmniej teraz widzę jak to u mnie mniej więcej będzie wyglądać
Wiolka5_7 13:19, 13 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Dziękuję i co są one faktycznie niższe?

Wysokie na pewno nie są narazie, mam je 2 sezon
kaz742011 14:06, 13 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu może dlatego,że moja maleńka i bardzo skromna ja wczoraj jeszcze walczyłam do godziny 21 z tujami, pomagałam bratu sadzić na działce 50 posadzonych dzisiaj mamy w planach posadzić drugie tyle. Sadzenie to jeszcze nic, ale on pod każdą folię daje, więc te rozcinanie prawie mnie wczoraj wykończyło

A po co mu ta folia?
Nie pojaśniłaś mu jeszcze że szmata pod roślinami to samo zło. Za chwilę bedzie to wydzierał. Wiem co mówię. Mi firma co sadziła tuje też szmatę dała, parę miesięcy później wszystko wywaliłam. Korzenie tuji były tuż pod folią były.