Dzięki Kasiu, myślę,że jak się to wszystko rozrośnie będzie całkiem ładnie, głównie hortensja ma grać pierwsze skrzypce, więc dosyć skromne muszą być jej " nóżki " lecę do Ciebie widziałam dużo powiadomień
Kasiu może dlatego,że moja maleńka i bardzo skromna ja wczoraj jeszcze walczyłam do godziny 21 z tujami, pomagałam bratu sadzić na działce 50 posadzonych dzisiaj mamy w planach posadzić drugie tyle. Sadzenie to jeszcze nic, ale on pod każdą folię daje, więc te rozcinanie prawie mnie wczoraj wykończyło
Kasiu mam kocimiętkę ' Walker' s low ' kupiona wiosną u F. pięknie się rozrosła i cały czas kwitnie. Troszkę się pokłada, ale mi to nie przeszkadza, ładnie wtedy komponuje się z pashminą i mam ją jeszcze z przewrotnikami posadzoną. Z przodu mam jeszcze jedną sadzonkę NN kupioną na ryneczku, ale ona to porażka zamiast rosnąć w górę płoży się jak jałowiec i już dawnooo przekwitła
A ten widoczek to od furtki z tyłu działki, rzadko pokazuje ogród od tej strony
A po co mu ta folia?
Nie pojaśniłaś mu jeszcze że szmata pod roślinami to samo zło. Za chwilę bedzie to wydzierał. Wiem co mówię. Mi firma co sadziła tuje też szmatę dała, parę miesięcy później wszystko wywaliłam. Korzenie tuji były tuż pod folią były.