Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Magleska 17:54, 31 lip 2018

Paulinko ależ u Ciebie się dzieje ...... mały z rączką złamaną - ech i tyle czekania mieliście - masakra ,dziecko cierpi i nic nie można przyspieszyć .....zrobili mu zdjęcie rtg po nastawieniu ? ...... jeśli nie ,to sprawdź koniecznie u jakiegoś dobrego ortopedy ,czy dobrze złożona ......

A poidełko przeurocze - odgapię jak takie znajdę

Ślicznie u Ciebie , ale to wiesz .......a czy już z ciurkadelkiem wymyśliłaś miejscówkę ? Może pisałaś ,ale nie doczytałam
Buziaki
Kasia_CS 20:49, 31 lip 2018

Miejscówka nr 1- idealny wybór poidełko cudne, bardzo urokliwe wszystko pozostałe w Twoim ogrodzie też mi się podoba, ale to wiesz
kaz742011 22:45, 31 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu ja je kupiłam na allegro i przyszły bardzo małe i lipne sadzonki, z tego co kojarzę kwitły, ale bardzo marnie, daj im czas w przyszłym roku pewnie pięknie już zakwitną u mnie w tamtym roku nie kwitły phantomy teraz mają wielkie piękne kwiaty

Ja też kupiłam na All. Na kwitnienie się nie nastawiam, trzeba będzie poczekać na przyszły rok.
paulina_ns 07:08, 01 sie 2018

Magleska napisał(a)
Paulinko ależ u Ciebie się dzieje ...... mały z rączką złamaną - ech i tyle czekania mieliście - masakra ,dziecko cierpi i nic nie można przyspieszyć .....zrobili mu zdjęcie rtg po nastawieniu ? ...... jeśli nie ,to sprawdź koniecznie u jakiegoś dobrego ortopedy ,czy dobrze złożona ......

A poidełko przeurocze - odgapię jak takie znajdę

Ślicznie u Ciebie , ale to wiesz .......a czy już z ciurkadelkiem wymyśliłaś miejscówkę ? Może pisałaś ,ale nie doczytałam
Buziaki

Cześć Madziu no niestety trochę nerwów w niedzielę mieliśmy...tak zdjęcie miał zrobione drugi raz po nastawieniu, w piątek mamy wizytę kontrolną i zobaczymy co dalej.

Poidełko odgapiaj, chociaż ciężko pewnie będzie je dostać

A co do ciurkadełka wszystko stanęło w miejscu,mąż nie czasowy, ja też jakoś teraz mniej czasu na ogród mam, wczoraj tylko ściełam przekwitniętą kocimiętkę i oczyściłam róże, wszystko już zarasta w chwastach pasuje znaleźć więcej czasu na ogród może w sobotę coś się uda lecę do Ciebie zerknąć, dawno nie byłam buziaczki!
paulina_ns 07:10, 01 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Miejscówka nr 1- idealny wybór poidełko cudne, bardzo urokliwe wszystko pozostałe w Twoim ogrodzie też mi się podoba, ale to wiesz

Dziękuję Kasiu, postawiłam je w miejscu nr 1 wczoraj właśnie przeszła u nas gwałtowna burza byłam ciekawa, czy się przewróci, czy coś, ale stoi ładnie na baczność
paulina_ns 07:14, 01 sie 2018

kaz742011 napisał(a)

Ja też kupiłam na All. Na kwitnienie się nie nastawiam, trzeba będzie poczekać na przyszły rok.

Kasiu pewnie jeszcze młode sadzonki, ja jak w tamtym sezonie "wyprodukowałam" hortensje z patyczków dopiero w tym roku mi zakwitła i pewnie jeszcze trochę sezonów minie zanim zrobi się z niej ładny krzak, ale najważniejsze,że się udało i rośnie w tym roku spróbuję z vanilkami, chociaż trochę nie mam cierpliwości do takich rzeczy i nie raz wolę poprostu kupić większą sadzonkę.
kaz742011 07:33, 01 sie 2018

No młodziutkie. Na tegoroczne wyglądają.
Koleżanka z pracy dostała ode mnie patyki hortek. Mówi że część jej się przyjęła. Ale nie wie czy limki czy vanillki. Musimy poczekać aż zakwitną.
paulina_ns 08:00, 01 sie 2018

kaz742011 napisał(a)
No młodziutkie. Na tegoroczne wyglądają.
Koleżanka z pracy dostała ode mnie patyki hortek. Mówi że część jej się przyjęła. Ale nie wie czy limki czy vanillki. Musimy poczekać aż zakwitną.

Sama jestem bardzo ciekawa, wiem,że limki dosyć łatwo się ukorzeniają ciekawa jestem jak jest z vanilkami, potrzebuję 2 szt w ogrodniczych jakieś dziwne te hortensje mają, wysoko je tną,żeby tylko krzak był jak najwyższy, bo wiadomo im większy tym cena wyższa, a tak na prawdę krzaki wyglądają beznadziejnie pokładają się tylko, a jakoś szkoda mi dać 60 zł za hortensje..
09:53, 01 sie 2018
Poidełko cudne, szalejesz kobieto, oby mój eM tak pozwalał mi na takie szaleństwa
paulina_ns 13:36, 01 sie 2018

MonikA napisał(a)
Poidełko cudne, szalejesz kobieto, oby mój eM tak pozwalał mi na takie szaleństwa

Dzięki Monia, mój się już pogodził,że mam hopla ogrodowego czasem tylko pomruczy coś pod nosem jak za dużo wymyślam, ale ogólnie daje mi wolną rękę.

U Ciebie też tak duszno? U nas nie ma czym oddychać chociaż pochmurnie, pewnie przyjdzie burza.