Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Anitka 23:48, 01 sie 2018

Śliczne poidełko i latarenka. Niech sobie wisi tam gdzie powiesiłaś. Nie wszystkie drobiazgi muszą być używane
Kompozycje z rojnikami śliczne. Ja też jestem za poidełkiem z kamienia, ale to już chyba zadecydowane.
AnnaCh 00:07, 02 sie 2018

Paulinko, piękne poidełko, piękna latarenka Chyba z naszym ogrodowym maniactwem już się wszyscy pogodzili. Ostatnio nawet na imieniny dostałam od sąsiadki piękną latarenkę ogrodową na taras
Pozdrawiam i spójrz w stronę gór z tarasu, jestem bliżej, niż dalej
paulina_ns 08:13, 02 sie 2018

Zana napisał(a)

Pięknie Ci kwitnie.

Szpitalne perypetie przeczytałam, masssakra. Nic już nie piszę, bo to temat rzeka.

O planach ciurkadełkowych poczytałam, super pomysł. Dlaczego chcesz biały żwirek? Nie pasuje mi do Ciebie.
Nowy gadżet fajny. Obie jesteśmy gadżeciary

Aniu lavender faktycznie pięknie kwitnie, chyba jej się u mnie spodobało uwielbiam jej kolor, tak samo minerva obydwie są cudne no i wypatrzone u Ciebie

Co do ciurkadełka wspomniałam o białym żwirku głównie dlatego,że akurat kupiłam 25 kg worek właśnie białego żwirku ale faktycznie nie do końca mi ten kolor pasuje i wolałabym innego koloru coś pod brąz może? Póki co ciurkadełko jest tylko w mojej głowie, mąż tylko soboty ma wolne, a wtedy nadrabia wszystkie roboty co się przez tydzień uzbierały, no i tak temat z tygodnia na tydzień przekładany
paulina_ns 08:17, 02 sie 2018

Zuzka25 napisał(a)
Piękne poidełko. Hortensje, jeżówki cudne W Lavender Ice też się zakochałam, tylko miejsca na razie nie mam, ale znajdę

Dzięki Zuzia wczoraj poidełko musiało być jeszcze raz złożone, okazało się,że jak składałam nie dałam uszczelki i woda się wylewała ale mąż już poprawił i jest ok.

A co do lavender musisz koniecznie znaleźć jej miejsce, to na prawdę piękna róża. Podobała mi się na zdjęciach też novalis udało mi się dostać ją lokalnie, ale jak zakwitła bardzo mnie rozczarowała milion razy ładniejsza lavender
paulina_ns 08:19, 02 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Piekna Twoja Lavender Ice i jak inna od mojej - moja nie ma tak wyniesionych ponad krzak kwiatów tylko raczej siedzące

Kasiu, a który sezon u Ciebie? U mnie drugi, ale kupiłam już na prawdę ładne krzaki, więc tylko posadziłam i rośnie
paulina_ns 08:23, 02 sie 2018

Anitka napisał(a)
Śliczne poidełko i latarenka. Niech sobie wisi tam gdzie powiesiłaś. Nie wszystkie drobiazgi muszą być używane
Kompozycje z rojnikami śliczne. Ja też jestem za poidełkiem z kamienia, ale to już chyba zadecydowane.

Anitko no właśnie trochę szkoda mi jej nie używać, zawsze wieczorami siedzimy na tarasie zapalamy latarenki i od razu nastrój inny się robi, ale jak mam spalić drzewo to faktycznie wolę nie używać co do poidełka na pewno będzie z kamienia kwestia tylko jeszcze w którym miejscu buziaki i miłego dnia Anitko
paulina_ns 08:28, 02 sie 2018

AnnaCh napisał(a)
Paulinko, piękne poidełko, piękna latarenka Chyba z naszym ogrodowym maniactwem już się wszyscy pogodzili. Ostatnio nawet na imieniny dostałam od sąsiadki piękną latarenkę ogrodową na taras
Pozdrawiam i spójrz w stronę gór z tarasu, jestem bliżej, niż dalej

Dziękuję Aniu o no to bardzo fajny prezent dostałaś, ja uwielbiam jak robi się już ciemno zapalić swoje i trochę posiedzieć na tarasie i odpocząć jak dzieci w końcu już śpią

Patrzę w góry i co? Nie widzę Cię, chyba musisz podejść bliżej, a najlepiej na kawę wstąpić . Posiedzimy na tarasie poranną porą

paniprzyroda 08:34, 02 sie 2018

Klub gadżeciar trzeba założyć Poidełko śliczne, rojniki takoż, a widok z tarasu uroczy
paulina_ns 08:47, 02 sie 2018

Wczoraj u nas było strasznie upalnie i duszno, dopiero wieczorem wyszłam do ogrodu, trochę poplewiłam i porządnie podlałam ogród, przy okazji ścięłam przekwitniętą szałwię, przycięłam delikatnie od spodu brzoze doorenbos, uwielbiam ją i marzą mi się kolejne drzewa, ale najstarszy ma alergie na nie, więc będzie ciężko, chyba,że na froncie domu? Tam mało co przebywa, muszę pomyśleć, piękna jest

Trochę schorowane derenie psują jej tło, ale nie mam sumienia ich wymieniać, kupiłam już dolomit i im sypnęłam jak radziła Toszka i mam cichutką nadzieję,że się pozbierają.

Jak już wspomniałam wyżej poidełko dla ptaków musiało być jeszcze raz złożone, okazało się,że nie dałam uszczelki i woda się wylewała, teraz jest już ok

paulina_ns 08:52, 02 sie 2018

Moje ulubione na chwilę obecną miejsce w ogrodzie, szkoda tylko,że vanilki już różowieją, uwielbiam tą ich ulotną biel stały bywalec, który odwiedza mnie każdego dnia, szkoda,że nie mam aparatu, który robi lepsze i bliższe zdjęcia

Miłego dnia wszystkim, jadę na zakupy