Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 13:05, 27 lip 2018

zoja napisał(a)
też mi się takie poidełko marzy, może kiedyś będzie

a ptaszki z karmnika nie denerwują Cię? nie brudzą? nie śmiecą? dla mnie to utrapienie zimą, w sezonie letnim nie dokarmiam

Zoja jeszcze dwa sezony wstecz, wręcz mnie do szału doprowadzały dziury w elewacji, wszędzie sypał się styropian, parapety osr..., ale kupiłam budki lęgowe i pomogło,przeniosły się do nich, jesienią planuje jeszcze parę zamówić. Przy karmnikach ziarenka rozsypane no i trochę biało jest ale już do tego przywykłam, jedynie tam gdzie stoi poidełko na tarasie muszę nie raz szmatką ścierać no, ale coś za coś
Toszka 13:27, 27 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ooo super zakup, poidełka to fajny smaczek w ogrodzie piękne zdjęcia porobilas swoim pięknym roślinom

Korzystając z obecności Toszki.. Kochana, jak poznać czy cis jest żywy, jeśli nie wypuszcza nowych przyrostów,trochę przysycha, ale nadal jest zielony (ciemno). Sadzony jesienią do dołka jak trza.. Ale przy sadzeniu okazało się, że stożek marketów ma silnie skrócone korzenie, drastycznie nawet.. drugi już wykopalam, ale on się sypał.

Idę do ciebie... bo musze zobaczyć ten "stożek marketów"...cha,cha, długo mi zajęło w ten upał załapanie, że chodzi o stożek z marketu
Kasia_CS 16:18, 27 lip 2018

Toszka napisał(a)

Idę do ciebie... bo musze zobaczyć ten "stożek marketów"...cha,cha, długo mi zajęło w ten upał załapanie, że chodzi o stożek z marketu

Haha, bo ja w telefonie głównie piszę ostatnio, a mam zastępczy po utopieniu mojego w wannie... i on bardzo często mi zmienia słowa, a nie zawsze wyłapię Miało być marketowy Zrobiłam fotki i zaraz wstawię
m_gocha 23:09, 27 lip 2018

Oj dzieje się Ciebie Paulina, dzieje To nowe roślinki, to domek dla maluchów, to ciurkadełko, to poidełko No i super!

A tak przy okazji przypomniałaś mi, że nie wyciągnęłam swojego żeliwnego poidełka. Muszę coś wymyśleć aby je zamocować na jakimś pręcie - jest na krótkiej nóżce i moja psinka wciąż dobiera się do tej wody
Ciekawa jestem jakie poidełko wypatrzyłaś

No i rabaty cudne. Jednak zestaw hortki, trawy, jeżówki to sprawdzony i niezawodny zestaw
Napisz mi jak sprawuje się u Ciebie róża Pink Cloud. Masz ją już dłużej?

Macham
paulina_ns 07:09, 30 lip 2018

m_gocha napisał(a)
Oj dzieje się Ciebie Paulina, dzieje To nowe roślinki, to domek dla maluchów, to ciurkadełko, to poidełko No i super!

A tak przy okazji przypomniałaś mi, że nie wyciągnęłam swojego żeliwnego poidełka. Muszę coś wymyśleć aby je zamocować na jakimś pręcie - jest na krótkiej nóżce i moja psinka wciąż dobiera się do tej wody
Ciekawa jestem jakie poidełko wypatrzyłaś

No i rabaty cudne. Jednak zestaw hortki, trawy, jeżówki to sprawdzony i niezawodny zestaw
Napisz mi jak sprawuje się u Ciebie róża Pink Cloud. Masz ją już dłużej?

Macham

Dziękuję Gosiu masz rację cały czas się coś dzieje..wczoraj niestety nie ogrodowo pojechaliśmy w odwiedzimy do teściowej, które zakończyły się 5,5 godzinnym pobytem w szpitalu...czy to jest normalne w naszej służbie zdrowia żeby tyle siedzieć w poczekalni z 8 letnim dzieckiem, płaczącym z bólu? Niestety tak! Bo tyle ludzi jest i koniec. W końcu kiedy zostaliśmy przyjęci okazało się,że ma złamaną rączkę,trzeba było nastawiać i dać w szynę, pół nocy nie przespanej rączka boli dalej oby dzisiaj było już lepiej.

A co Pink cloudy odpisałam u Ciebie
anabuko1 07:22, 30 lip 2018

No się miałaś wczoraj, brr!!
Współczuję i tego siedzenia w poczekalni i łamanej rączki dziecka.
Mam nadzieję,ze dzisiaj będzie ju tylko lepiej
mrokasia 07:57, 30 lip 2018

O kurka, ale zakończenie weekendu . Współczuję. Małemu szybkiego gojenia.
Kasia_CS 08:38, 30 lip 2018

O rrety, współczuję dlatego nienawidzę SORów.. czeka się tam tyle, że masakra, ale innego wyjścia w takiej sytuacji i tak się nie ma i jest się skazanym na czekanie. Mam nadzieję, że będzie się ładnie goic wszystko. Na ile ten gips?
paulina_ns 13:54, 30 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
No się miałaś wczoraj, brr!!
Współczuję i tego siedzenia w poczekalni i łamanej rączki dziecka.
Mam nadzieję,ze dzisiaj będzie ju tylko lepiej

No Aniu jak to z dziećmi zawsze coś...rano podałam mu jeszcze lekarstwa przeciwkobólowe i jest trochę lepiej. Najgorsze było nastawianie rączki, ja byłam za znieczuleniem, ale jak mały usłyszał,że jest to zastrzyk od razu zaczął płakać,że nie chce i lekarz podjął decyzję,że będzie bez, eh na samą myśl do tej pory ciarki mnie przechodzą..
paulina_ns 13:59, 30 lip 2018

mrokasia napisał(a)
O kurka, ale zakończenie weekendu . Współczuję. Małemu szybkiego gojenia.

Dzięki Kasiu, oby tylko dobrze się zrosła. A przed upadkiem wybraliśmy się jeszcze na spacer do lasu, takie grzyby znaleźliśmy, normalnie jest ich teraz zatrzęsienie, nawet do lasu nie wchodziliśmy rosły przy drodze.

No i przy okazji mój dzielny chłopczyk, proszę nie cytować zdjęcie usunę