No właśnie wielkie rosną, dlatego chciałam je dać przy ławce tam już rośnie wysoko szczepiona katalpa i miałabym pewność,że ją nie zasłonią, a magnolia pewnie już w przyszłym sezonie zostanie przez nie zasłonięta. Asiu wybór padł na vanilki jedną już mam kupioną, więc trochę bez sensu kupować inne, bo co ja z nią zrobię, eh może jutro mi coś głowę rozjaśni, chociaż dzisiaj cały dzień myślałam i jakoś ciężko mi to idzie
Noo, Asia ma rację - to musi być coś, czego nie będziesz raczej ruszać na tej rabacie... to jedna z bolączek u mnie - chciałabym posadzić magnolię, ale trochę mi szkoda z drugiej strony, że pod nią nie wiem co urządzić na dłuższą metę
Asiu raczej takie coś się nie sprawdzi one tak pewnie po kilku latach będą wielkie i cięcie w ich przypadku nie wiele pomoże. Wszystkie swoje hortki wiosną tnę bardzo nisko i tak rosną w sezonie wielkie
Kasiu magnolia pewnie najlepiej będzie prezentowała się z trawkami, nie ma co dużo do niej dodawać, bo tak jak piszecie ma płytki korzeń i najlepiej przy nim w ogóle nie grzebać. Dlatego chyba zrobię teraz koło nr 2 przy huśtawce z tymi roślinami co chciałam, a jesienią dorobie kolejne koło właśnie przy niej.