Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 22:03, 04 sie 2018

BKosimkArt napisał(a)
Mi się wydaje że dobrze będzie... i zrób jeszcze kiedyś trzecie z magnolią
A do tego koła mogłabyś dołączyć placyk żwirowy na huśtawkę

Basiu będzie i trzecie koło, ale na razie musi powstać jeszcze drugie dzisiaj u nas tak grzało, że nie dało się pracować w ogrodzie, dopiero po 18 trochę poplewiłam dwie pozostałe rabaty, dosypałam kory i ogród podlałam nic więcej nie zrobiłam, a i tak padam
paulina_ns 22:04, 04 sie 2018

mrokasia napisał(a)
A jakby te dwa kółka połączyć i taką rabatkę w kształce fasolki/nereczki machnąć? .
Wiem, że teraz przy dzieciach biegających po ogrodzie to nie najlepszy pomysł, ale teraz zrobic dugie kóło a kiedyś je połączyć .

Kasiu fasolka i nereczka Ci w głowie a tak na serio nie za bardzo wiem co masz na myśli?
paulina_ns 22:08, 04 sie 2018

zoja napisał(a)
Ja bym 3 kola robila
Docelowo jedna wielka rabata z fajna sciezka/ami po srodku kiedys

Zoju dzisiaj właśnie myślałam cały dzień i faktycznie fajnie, by wyglądały trzy koła, na razie to będą takie tylko punkty w trawniku, ale z czasem jak powstanie ścieżka stworzą one całość i myślę,że będzie ładnie
paulina_ns 22:13, 04 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ototo mnie brakuje jakiejś zaplanowanej ścieżki. Rabaty wzdłuż ogrodzenia masz mega, więc trzeba kontynuować Póki co koła trochę wyrywają mi się z kontekstu. Kompozycyjnie na ten moment, patrząc na pierwsze zdjęcie, tak jak eMowi też mi pasuje bardziej rozwinięcie okolicy magnolii lub domku na palach.

Dziękuję Kasiu za pomoc, wiem o co Ci chodzi o to,że to wszystko póki co nie tworzy całości, bo nie ma czegoś co może to wszystko łączyć, ale myślę,że w przyszłym roku powstanie już ścieżka, a za ten czas roślinki w kołach zdążą już podrosnąć i wszystko się sklei do kupy i myślę że będzie ładnie
paulina_ns 22:14, 04 sie 2018

BKosimkArt napisał(a)
Nabazgrałam okrótnie ale chciałam Ci pokazać że na pewno 3 koła byłyby lepsze niż dwa... i coś by się działo też w okolicy domku dzieciowego...

Basiu dziękuję Ci bardzo, jesteś niezawodna decyzja podjęta będą trzy koła
paulina_ns 22:18, 04 sie 2018

kerii napisał(a)
Ale masz zacięcie kobieto na taki upał chce Ci się darń zdejmować, sadzić i przesadzać, ja tylko podlewam i czekam na ochłodzeni

Ta rabata pod płotem super wygląda z kołami nie podpowiem bo sama się z jednym miotam już dwa razy zmieniałam i dalej mi nie pasuje

Paprocie jak mają dobrze to rosną olbrzymie

Jolu pogoda wygrała, rabata nie powstała nie dało rady dzisiaj nic zrobić, pół dnia w domu siedziałam z dziećmi, wieczorkiem tylko coś porobiłam.
paulina_ns 22:22, 04 sie 2018

MirellaB napisał(a)
Trzy koła to najlepszy pomysł. Na początek bym zrobiła koło tam gdzie radzi Twój eM

Mirelka będzie w miejscu magnolii,tylko odnośnie tego miejsca mam jedno ale jak widać na zdjęciu magnolia swoją wielkością nie powala, a ma już ok 6 lat tak, więc boję się, że vanilki szybko ją zasłonią :/.
Wiolka5_7 22:23, 04 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Basiu dziękuję Ci bardzo, jesteś niezawodna decyzja podjęta będą trzy koła

Też jestem za 3 kołami
Magleska 22:38, 04 sie 2018

Ja się nie znam dlatego nie doradzam ale cichutko obserwuję co kombinujesz

U mnie też taki upał straszny ,ze wieczorkiem tylko poplewiłam troszkę
Margerytka40 22:39, 04 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Mirelka będzie w miejscu magnolii,tylko odnośnie tego miejsca mam jedno ale jak widać na zdjęciu magnolia swoją wielkością nie powala, a ma już ok 6 lat tak, więc boję się, że vanilki szybko ją zasłonią :/.

No właśnie Paulinko też mi się te Wanilki kłócą z magnolią. Magnolia najładniej wyglądałaby podsadzona czymś niskim,wanilki duże rosną i jeśli już koniecznie chcesz tam hortki to raczej niskie bym tam dała choć tak szczerze to chyba poprzestałabym np tylko na trawach i to najlepiej takich ,których nie ma potrzeby dzielić. Magnolia ma bardzo wrażliwy system korzeniowy i źle znosi każde grzebanie przy nim.