Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:47, 02 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

Nie ma za co.
A masz ich jakieś zdjęcie ? Coś do nich dodalas ?

Aniu kiedyś wstawiłam, ale wstawiam jeszcze raz póki co tak sobie rosną, zastanawiam się co mogłabym w tym miejscu jeszcze dodać? Tam gdzie jest puste miejsce jest już większość cienia, więc dlatego dalej już hortek nie dawałam, a może hosty? nie mam ani jednej u siebie

Edit. Tylko,czy nie lepiej byłoby dać tam coś jednak wyższego? No nie wiem dlatego tworzę tą rabatę już od 3 lat
anabuko1 21:35, 02 sie 2018

To są jeszcze małe i młode paprocie. O w tym roku sadzone.
Na drugi rok powinny być większe. Dużo większe.
Moje rosą w cieniu.I mają od 1m do 1,40 na pewno. Ale rosną tam kilka lat.
Widzę tam trochę słońca.
Przypomnij mi jaka to strona ?
A wysokość tam przy budzie jaka jest ??

Jak to nie masz w ogóle host ????
Ja mam ich 90.
I nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
Ale ja znowu ileś lat traw nie miałam wcale. A od ubiegłego roku zaczęłam je zapraszać do swojego ogrodu.
paulina_ns 21:53, 02 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
To są jeszcze małe i młode paprocie. O w tym roku sadzone.
Na drugi rok powinny być większe. Dużo większe.
Moje rosą w cieniu.I mają od 1m do 1,40 na pewno. Ale rosną tam kilka lat.
Widzę tam trochę słońca.
Przypomnij mi jaka to strona ?
A wysokość tam przy budzie jaka jest ??

Jak to nie masz w ogóle host ????
Ja mam ich 90.
I nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
Ale ja znowu ileś lat traw nie miałam wcale. A od ubiegłego roku zaczęłam je zapraszać do swojego ogrodu.

Aniu piszesz serio? Paprocie takie wysokie rosną?? No to teraz mnie zszokowałaś wysokość przy budzie jest ok 150 cm, więc z tego co wynika już niedługo zasłoni z tej strony widok na kojec, dla mnie to bardzo dobra wiadomość

A co do host no jakoś się tak złożyło u mnie mało cienia jest, więc o nich nawet nie myślałam, ale bardzo mi się podobają i wiem,że Ty masz ich ogromną ilość może kiedyś jak drzewa podrosną i cień zrobią dorobię się kilku sztuk
paulina_ns 22:10, 02 sie 2018

Dzisiaj w końcu zabrałam się za porządki w ogrodzie, chwasty prawie ogarnięte, posadziłam zakupioną hortensje, przesadziłam dwie włosiste turzyce krzywo rosły w porównaniu z innymi oczyściłam róże, muszę jeszcze przesadzić dwa berberysy Orange Rocket gracki całkowicie je zdominowały i robią się zielone z braku słońca, tylko gdzie je mam dać? Pasowało by mi jeszcze przesadzić jednego Ml również został zdominowany przez róże ( a powtarzał mąż ciągle,że jest zdecydowanie za gęsto) jeżówki posadzone między phantonami również do przesadzania nawet ich nie widać, zwariuje.

A i jeszcze udało mi się dzisiaj zakupić ładną vanilkę w cenie 15 zł,szkoda,że była tylko jedna potrzebuje dwóch, klamka więc zapadła jak plany nie ulegną zmianie w sobotę powstanie nowa rabata przy huśtawce oczywiście w kształcie koła będą na niej vanilki, a jako obwódka naprzemiennie rozplenice z rozchodnikami. Mam już takie zestawienie przy hakuro i uwielbiam je, tak więc będzie powtórzenie tylko z innym ustawieniem
mrokasia 22:36, 02 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj w końcu zabrałam się za porządki w ogrodzie, chwasty prawie ogarnięte, posadziłam zakupioną hortensje, przesadziłam dwie włosiste turzyce krzywo rosły w porównaniu z innymi oczyściłam róże, muszę jeszcze przesadzić dwa berberysy Orange Rocket gracki całkowicie je zdominowały i robią się zielone z braku słońca, tylko gdzie je mam dać? Pasowało by mi jeszcze przesadzić jednego Ml również został zdominowany przez róże ( a powtarzał mąż ciągle,że jest zdecydowanie za gęsto) jeżówki posadzone między phantonami również do przesadzania nawet ich nie widać, zwariuje.

A i jeszcze udało mi się dzisiaj zakupić ładną vanilkę w cenie 15 zł,szkoda,że była tylko jedna potrzebuje dwóch, klamka więc zapadła jak plany nie ulegną zmianie w sobotę powstanie nowa rabata przy huśtawce oczywiście w kształcie koła będą na niej vanilki, a jako obwódka naprzemiennie rozplenice z rozchodnikami. Mam już takie zestawienie przy hakuro i uwielbiam je, tak więc będzie powtórzenie tylko z innym ustawieniem

No, kochana, to nieźle podziałałaś, zazdroszczę . Nie ma upału u Ciebie???
U nas skwar, a wieczorem tną komary . Czekam na spadek temperatur by skończyć rabatę za domem i poprawić pojałowcową.
anabuko1 23:23, 02 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Aniu piszesz serio? Paprocie takie wysokie rosną?? No to teraz mnie zszokowałaś wysokość przy budzie jest ok 150 cm, więc z tego co wynika już niedługo zasłoni z tej strony widok na kojec, dla mnie to bardzo dobra wiadomość

A co do host no jakoś się tak złożyło u mnie mało cienia jest, więc o nich nawet nie myślałam, ale bardzo mi się podobają i wiem,że Ty masz ich ogromną ilość może kiedyś jak drzewa podrosną i cień zrobią dorobię się kilku sztuk

Serio, serio te mi paprocie tak porosły.Ale to wszystko zależy od stanowiska na który rosną.
Moze obłóż je skoszoną trawą.One tak lubią

czytam pracusiu, ze duzo popracowałaś w ten upał.
Ja nie wie kiedy cosik robię.Do wieczora pracuję.Moze oś na weekend.
paulina_ns 10:23, 03 sie 2018

mrokasia napisał(a)

No, kochana, to nieźle podziałałaś, zazdroszczę . Nie ma upału u Ciebie???
U nas skwar, a wieczorem tną komary . Czekam na spadek temperatur by skończyć rabatę za domem i poprawić pojałowcową.

Kasiu upały są nie do zniesienia, ale popołudniu ok 18 robi się już nieco chłodniej, zauważyłam,że hortensje pomimo podlewania zaczyna przypalać, a póki co ochłodzenia nie zapowiadają.
paulina_ns 10:26, 03 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

Serio, serio te mi paprocie tak porosły.Ale to wszystko zależy od stanowiska na który rosną.
Moze obłóż je skoszoną trawą.One tak lubią

czytam pracusiu, ze duzo popracowałaś w ten upał.
Ja nie wie kiedy cosik robię.Do wieczora pracuję.Moze oś na weekend.

Aniu w sobotę będzie koszona trawa to je obłoże, chyba,że nie może być taka świeża? No trochę udało mi się w końcu popracować, musiałam się odstresować byłam dzisiaj z Synem do kontroli rączka dobrze się zrasta założyli mu gips na 4 tygodnie, po tym czasie będzie miał skrócony,żeby mógł łokciem zacząć pracować no i może za 5 tygodni mu ściągną.
paulina_ns 10:16, 04 sie 2018

Dzisiaj zapowiada się kolejny upalny dzień, kilka zdjęć z porannego ogrodu zostawiam

Zna ktoś może nazwę tego rozchodnika? rośnie dosyć nisko ok 30 cm, dostałam go od sąsiadki, a lubię wiedzieć co mam w ogrodzie

paulina_ns 10:19, 04 sie 2018

Róża piano i jej drugie kwitnienie, bardzo lubię tą różę

Hortensja Pinky Winky, jakoś w tamtym roku mi się nie podobała, w tym lubię ją no i zakupiona rutewka, niestety nie ta co chciałam, ale posadziłam i zobaczymy jak wiosną zakwitnie