Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 10:24, 07 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Paulinko cudownie u Ciebie jak widze hortensje to myslami jestem w Pl co z moimi sie dzieje

Dzięki Kasiu, eh wcale nie dziwię Ci się,że tęsknisz już za ogrodem, ja jak jadę gdzieś na jeden dzień to zawsze myślami jestem w domu. W przyszłym roku nadrobisz sobie wszystko podwójnie buziaki kochana i bardzo się cieszę,że tu zaglądasz
paulina_ns 10:25, 07 sie 2018

MonikA napisał(a)

No to czekam aż wanilki się zrobią sztywniejsze

Monia cierpliwość to ważna cecha ogrodnika
paulina_ns 10:30, 07 sie 2018

Dzisiaj u nas zapowiadają 34 stopnie w cieniu, afrykański klimat trwa nadal i tak ponoć przez cały tydzień :/. Dziewczyny macie jakieś przepisy co można zrobić z dyni? samosiejka wysiana w kompostowniku opanowała cały kompostownik i zadyniowałam się na amen wczoraj zrobiłam krem z dyni z prażonym słonecznikiem, zużyłam jedną dynie, a kilkanaście czeka miłego dnia

Monia81 10:32, 07 sie 2018

Piękne pstryczki Paulinko zrobiłaś, ogród prezentuje się cudnie czytam, że dół ogrodowy, skończy się na pewno jak pogoda się zmieni, bo mnie też już krew zalewa na te upały i jak widzę te wymęczone roślinki.... ach no cóż zrobić, wakacje trwają... buziaki
Zana 11:01, 07 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj zapowiada się kolejny upalny dzień, kilka zdjęć z porannego ogrodu zostawiam

Zna ktoś może nazwę tego rozchodnika? rośnie dosyć nisko ok 30 cm, dostałam go od sąsiadki, a lubię wiedzieć co mam w ogrodzie

Nazwy nie znam, ale fotki cudne

U mnie róże w tym roku beznadziejnie, niektóre pogubiły wszystkie liście i stoją łysolce. Nawet Lavender Ice kiepsko się zbiera do ponownego kwitnienia.

Koła trzy, docelowo kiedyś połączone w jedną wielką rabatę ze ścieżką.
zoja 11:04, 07 sie 2018

Paulinka czasem trzeba odpocząć - pomysły same się wyklarują po co się zmuszać? poczekaj na natchnienie
piękne zdjęcia
AngelikaX 11:12, 07 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Monia vanilki mają taki bardziej luźniejszy pokrój, ja mam przed nimi posadzone rozchodniki i niektóre kwiaty opadają na nie, niektóre stoją w górze, a jeszcze inne leżą całkiem na ziemi, tyle,że są nie widoczne, zasłaniają je rozchodniki, także najlepiej przed nimi coś posadzić.

Tak wyglądają u mnie w pierwszych dwóch sezonach kwiaty leżały im całkowicie na ziemi, z czasem robią się nieco sztywniejsze, ale i tak nie są tak sztywne jak np limki, czy phantom.

Zestawienie z rozchodnikiem strzał w dziesiątkę moje vanilki są zupełnie w innej fazie kolorystycznej Twoje jeszcze takie świeżynki
Kasia_CS 13:07, 07 sie 2018

Polecam sernik dyniowy

Uwielbiam go!
paulina_ns 14:32, 07 sie 2018

Monia81 napisał(a)
Piękne pstryczki Paulinko zrobiłaś, ogród prezentuje się cudnie czytam, że dół ogrodowy, skończy się na pewno jak pogoda się zmieni, bo mnie też już krew zalewa na te upały i jak widzę te wymęczone roślinki.... ach no cóż zrobić, wakacje trwają... buziaki

Dzięki Monia chyba faktycznie ta pogoda tak na mnie wpływa, od kilku dni boli mnie głowa, myśleć nie mogę, dzieci też już marudzą w domu, co chwilę coś teraz jeżdżę po dentystach z nimi, najmłodsza przeziębiona to i zgrymaszona już chyba wszyscy mają takich wysokich temperatur dosyć. Czasem mam takie dni,że najchętniej w ogrodzie pozmieniałabym wszystko, ale później przychodzą i takie,że cieszę się z tego co już mam. Idealnie nie będzie nigdy
paulina_ns 14:37, 07 sie 2018

Zana napisał(a)

Nazwy nie znam, ale fotki cudne

U mnie róże w tym roku beznadziejnie, niektóre pogubiły wszystkie liście i stoją łysolce. Nawet Lavender Ice kiepsko się zbiera do ponownego kwitnienia.

Koła trzy, docelowo kiedyś połączone w jedną wielką rabatę ze ścieżką.

Aniu u mnie też większość róż choruje, nawet lavender chwycił grzyb, zauważyłam,że przy tych upałach kwiaty jej przypala, ale co zrobić, hortki też zaczynają już cierpieć :/.

A co do kół na razie mam problem z drugim, mąż cały czas mi marudzi,że przy huśtawce to zły pomysł, że będzie mu się źle kosiło itp eh widać i jemu upał też już doskwiera