Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 13:37, 18 wrz 2018

BKosimkArt napisał(a)

Piękne te widoczki
Zamiast lawendy rozplenicę hameln bym posadziła...

Dzięki Basiu, rozplenica jest cudna, ale mam ją już w kilku miejscach i wolałabym coś innego, ewentualnie inną odmianę
paulina_ns 13:39, 18 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)
Sama miałam ochotę na połączenie perowskiej z hortkami ale zwyciężyły rozplenice co nie znaczy ,że w innym miejscu nie spróbuję . Tu gdzie ją wsadziłaś miałabym tylko obawy o miejsce bo one duuuże rosną jak już Kamila wspominała.

Asiu nie dziwię się, że zwyciężyły rozplenice z hortkami wyglądają obłędnie ja sama nie mogę się już doczekać połączenia rozplenic z hortkami magical moonlight, oby tylko zimę przetrwały to jeszcze świeżynki

paulina_ns 13:41, 18 wrz 2018

Anda napisał(a)
Zamiast lawendy moglabys dac tam cos o fajnych, duzych szerokich lisciach. Moze jakies inne zurawki albo kukliki. A co to jest to z przodu o niskich, swiecowatych, zielonkawych kwiatiostanach?

Ewka to z przodu to biała szałwia, fajnie wygląda jak kwitnie, teraz jest średnio atrakcyjna. Żurawek wolałabym już tam nie dawać, wczoraj wywaliłam z innego miejsca trzy lata miały i okropnie wyglądały kukliki muszę poczytać w wolnej chwili co to za roślina
eVka 13:52, 18 wrz 2018

Perovskia pięknie się tu komponuje, trochę się jej boję własnie ze względu na to, że mam zasobna glebę, trzymająca wilgoć i np. szałwie nie ważne jakie odmiany wszystkie beznadziejnie u mnie rosną, rozkładają się, są brzydkie.
Chyba po prostu muszę spróbować.
Kawa 15:00, 18 wrz 2018

Paula nie ma perovskia bo mi padła chyba za mokro miała
ale wielka rośnie
a william to chyba docelowo wysoka róża a ja potrzebuję taką średnia
kukliki to głównie wiosenne kwiatki ale śliczne
paulina_ns 16:19, 18 wrz 2018

effka napisał(a)
Perovskia pięknie się tu komponuje, trochę się jej boję własnie ze względu na to, że mam zasobna glebę, trzymająca wilgoć i np. szałwie nie ważne jakie odmiany wszystkie beznadziejnie u mnie rosną, rozkładają się, są brzydkie.
Chyba po prostu muszę spróbować.

Ewka u mnie szałwie jeszcze jako taka dają radę, ale lawenda to już w gole porażka. No nic zobaczymy jak nie da rady trudno wymienię na coś innego chociaż jej kolor jest śliczny, uwielbiam rośliny w takim kolorze
A Ty próbuj a nóż jej się spodoba u Ciebie
paulina_ns 16:22, 18 wrz 2018

Kawa napisał(a)
Paula nie ma perovskia bo mi padła chyba za mokro miała
ale wielka rośnie
a william to chyba docelowo wysoka róża a ja potrzebuję taką średnia
kukliki to głównie wiosenne kwiatki ale śliczne

No to mnie trochę zmartwiłaś no ale jestem pozytywnie nastawiona co ma być to będzie no właśnie czytałam u Ciebie,że potrzebujesz 4 średniej wielkości to może pashminę? Albo pastelle? Nie wiem w jakiej kolorystyce szukasz .
paulina_ns 18:08, 18 wrz 2018

Prace w ogrodzie na dziś zakończone jestem zadowolona z tego co zrobiłam zdążyłam jeszcze ogarnąć chwasty i posadzić krokusy. W sobotę zapowiadają już deszcze i ochłodzenie, więc mam nadzieję,że uda mi się do tego czasu ogarnąć cały ogród, łącznie z trawą
Aurelllia 20:16, 18 wrz 2018

Przepiękne masz hortensje !!! Zbieram szczękę z podłogi
kaz742011 20:45, 18 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Ewa mięso nastawione,więc proszę zdjęcia tylko wiesz tutaj dalej mi coś jeszcze nie pasuje, więc prawdopodobnie lawende czeka eksmisja, a zastąpią ją trawy, tylko jeszcze nie wiem jakie

Nie wiem kochana co ci nie pasuje, jak dla mnie jest mega. Ale jak cię znam to zrobisz jeszcze piękniej .