Asiu nie dziwię się, że zwyciężyły rozplenice z hortkami wyglądają obłędnie ja sama nie mogę się już doczekać połączenia rozplenic z hortkami magical moonlight, oby tylko zimę przetrwały to jeszcze świeżynki
Ewka to z przodu to biała szałwia, fajnie wygląda jak kwitnie, teraz jest średnio atrakcyjna. Żurawek wolałabym już tam nie dawać, wczoraj wywaliłam z innego miejsca trzy lata miały i okropnie wyglądały kukliki muszę poczytać w wolnej chwili co to za roślina
Perovskia pięknie się tu komponuje, trochę się jej boję własnie ze względu na to, że mam zasobna glebę, trzymająca wilgoć i np. szałwie nie ważne jakie odmiany wszystkie beznadziejnie u mnie rosną, rozkładają się, są brzydkie.
Chyba po prostu muszę spróbować.
Paula nie ma perovskia bo mi padła chyba za mokro miała
ale wielka rośnie
a william to chyba docelowo wysoka róża a ja potrzebuję taką średnia
kukliki to głównie wiosenne kwiatki ale śliczne
Ewka u mnie szałwie jeszcze jako taka dają radę, ale lawenda to już w gole porażka. No nic zobaczymy jak nie da rady trudno wymienię na coś innego chociaż jej kolor jest śliczny, uwielbiam rośliny w takim kolorze
A Ty próbuj a nóż jej się spodoba u Ciebie
No to mnie trochę zmartwiłaś no ale jestem pozytywnie nastawiona co ma być to będzie no właśnie czytałam u Ciebie,że potrzebujesz 4 średniej wielkości to może pashminę? Albo pastelle? Nie wiem w jakiej kolorystyce szukasz .
Prace w ogrodzie na dziś zakończone jestem zadowolona z tego co zrobiłam zdążyłam jeszcze ogarnąć chwasty i posadzić krokusy. W sobotę zapowiadają już deszcze i ochłodzenie, więc mam nadzieję,że uda mi się do tego czasu ogarnąć cały ogród, łącznie z trawą