Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 12:23, 18 wrz 2018

Anda napisał(a)

Sliczne kolory masz w ogrodzie. Wszystko takie bujne, a hortki cudowne

Do hortki nie dawałabym perowskii, ona lubi jak lawenda sucho i bardziej zasadowo, ale ciekawa jestem bardzo, czy da radę u Ciebie bez pokładania się Może znowu jakaś roślina nas zaskoczy

Eh widzisz tak to jest jak człowiekowi się spieszy i się nie douczy :/ widziałam takie połączenie hortki i perovskiej u Madzi w ogrodzie i się w nim zakochałam, może jakoś się to sprawdzi razem bardziej martwi mnie to,że napisałaś,że perovska jak lawenda, u mnie lawenda trzy krzaki marnie rosną na glinie, pokładać niech się pokłada kocimiętka też mi się kładzie, a ją uwielbiam
Kawa 12:23, 18 wrz 2018

Paula ale wiesz że perovskia wielllka rośnie nie?
super zakupy, fajnie że możesz sobie pogrzebać w ziemi ja w pracy a cały tydzień popołudnia zajęte w sobotę do pracy
trochę już nie wyrabiam

roże masz śliczne ja się do kilku jeszcze przymierzam ale cięzko wybrać
paulina_ns 12:24, 18 wrz 2018

effka napisał(a)
Pokażesz ta rabatę z Perovskią z dalszej perspektywy? Mam na nią chętkę ale pomysłu gdzie wsadzić nie.

Ewka pokaże troszkę później ok? Teraz muszę na szybko obiad zrobić zanim dzieci ze szkoły wrócą
paulina_ns 12:48, 18 wrz 2018

Kawa napisał(a)
Paula ale wiesz że perovskia wielllka rośnie nie?
super zakupy, fajnie że możesz sobie pogrzebać w ziemi ja w pracy a cały tydzień popołudnia zajęte w sobotę do pracy
trochę już nie wyrabiam

roże masz śliczne ja się do kilku jeszcze przymierzam ale cięzko wybrać

Kamiś masz perovską u siebie? Bo nie kojarzę. A niech rośnie najwyżej znów będę przesadzać a co do róż jak coś daj znać też mam na jedną chrapkę tylko zamawiając jedną nie opłaca się wysyłka. Może Williama wybierzesz? Piękny ma kolor i jak pachnie cudnie

paulina_ns 12:51, 18 wrz 2018

Ewa mięso nastawione,więc proszę zdjęcia tylko wiesz tutaj dalej mi coś jeszcze nie pasuje, więc prawdopodobnie lawende czeka eksmisja, a zastąpią ją trawy, tylko jeszcze nie wiem jakie

mrokasia 13:02, 18 wrz 2018

Perowskię i hortkę Mont Blanc mam i ja . Co prawda dopiero w tym roku posadzone więc na razie nie wypowiem się o koegzystencji obu roślin ale połączenie mi sie bardzo podoba . Początkowo miałam tam hortkę Himalaya czyli z ażurowymi kwiatami ale wymieniłam właśnie na Mont Blanc, żeby właśnie był kontast pomiędzy delikatnymi, drobnymi kwiatami perowskiej i pełnymi kwiatami MB.
BKosimkArt 13:11, 18 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Ewa mięso nastawione,więc proszę zdjęcia tylko wiesz tutaj dalej mi coś jeszcze nie pasuje, więc prawdopodobnie lawende czeka eksmisja, a zastąpią ją trawy, tylko jeszcze nie wiem jakie

Piękne te widoczki
Zamiast lawendy rozplenicę hameln bym posadziła...
Margerytka40 13:11, 18 wrz 2018

Sama miałam ochotę na połączenie perowskiej z hortkami ale zwyciężyły rozplenice co nie znaczy ,że w innym miejscu nie spróbuję . Tu gdzie ją wsadziłaś miałabym tylko obawy o miejsce bo one duuuże rosną jak już Kamila wspominała.
Anda 13:13, 18 wrz 2018

Zamiast lawendy moglabys dac tam cos o fajnych, duzych szerokich lisciach. Moze jakies inne zurawki albo kukliki. A co to jest to z przodu o niskich, swiecowatych, zielonkawych kwiatiostanach?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 13:36, 18 wrz 2018

mrokasia napisał(a)
Perowskię i hortkę Mont Blanc mam i ja . Co prawda dopiero w tym roku posadzone więc na razie nie wypowiem się o koegzystencji obu roślin ale połączenie mi sie bardzo podoba . Początkowo miałam tam hortkę Himalaya czyli z ażurowymi kwiatami ale wymieniłam właśnie na Mont Blanc, żeby właśnie był kontast pomiędzy delikatnymi, drobnymi kwiatami perowskiej i pełnymi kwiatami MB.

Kasiu perowskię u Ciebie pamiętam, ale jakoś hortka mi umknęła No to będziemy miały takie samo połączenie, mi się już teraz podoba, chociaż hortka ma dopiero jeden kwiat w połowie rozwinięty