No właśnie Kasiu pisałam już u Ciebie,że nie u nas w A. całkiem zamknęli dział ogrodowy, a jak zapytałam Panią w sklepie to nic nie wiedziała na ich temat
Teraz już tak pewnie będzie rano niskie temperatury, popołudniu całkiem przyjemnie, wieczorami znów zimno eh trzeba się przestawić i nastawić psychicznie na jesień.
Obu pogoda była znośna!
Masz może Paulinko pomysły na szybkie obiady,żeby dzieciom smakowały? Bo ileż można spaghetti robić a to ciągle gotowanie sporo czasu zajmuje.
Mam dziś bardzo napięty plan: przesadzić te tuje Danica zprzesadaic 5 szmaragdów,i dwie hortensje.a jak się uda to żurawki zacząć wysadzać z doniczek. Czy zdążę? Do 19 mam czas bo potem już ciemno
Choć wyszłam na chwilkę cokolwiek popodlewać, bo ostatnio mam z tym na bakier i tak przyjemnie słonko grzało.. i co z tego, jak musiałam zaraz wrócić, więc na nic innego czasu nie starczyło. Może jutro coś porobię, bo Kuba do dziadków się wybiera. Pomyślę, gdzie dać jakie tulipany, to może z tym tematem chociaż powalczę
Mam ten sam problem nie raz tak mi się nie chce gotować, ale nie mam sumienia nie zrobić dzieciom ciepłego posiłku jak wracają ze szkoły i...albo zjedzą tylko trochę, albo nie zjedzą w ogóle, a mnie krew zalewa jak na szybko to głównie spaghetti, chociaż u mnie gotowego sosu ze słoików nie zjedzą muszę sama robić z pomidorów, ale w pół godziny zazwyczaj się wyrabiam u mnie jeszcze bardzo lubią racuchy, zupami nie gardzą, placki z cukinii to też tak na szybko innych szybkich obiadów nie znam, zazwyczaj trochę mi z nimi schodzi
I co plany zrealizowane? Ja nic dzisiaj nie podziałałam, musiałam zerkać na nich, odrabiać nieobecność w szkole i tak mi zeszło pół dnia.
Eh czasem ciężki ten nasz żywioł mam ja nie raz zanim ogarnę dom, zrobię obiad, pranie to dzieci już ze szkoły zdążą wrócić no to później siedzenie i robienie zadania i prawie ciemno się robi, dlatego cieszę się,że temat tulipanów mam ogarnięty i posadziłam prawie wszystkie, ostatnio dokupiłam jeszcze 2 paczki żółtych i szukam dla nich miejsca no i jeszcze powoli muszę miejsce na zamówione róże szykować ale to na spokojnie niech wszyscy wyzdrowieją, bo właśnie młodszy syn mi powiedział,że go bardzo brzuszek boli i widzę szykuje się kolejna noc nie przespana