Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

sarenka 21:48, 01 paź 2018

paulina_ns napisał(a)

Mam ten sam problem nie raz tak mi się nie chce gotować, ale nie mam sumienia nie zrobić dzieciom ciepłego posiłku jak wracają ze szkoły i...albo zjedzą tylko trochę, albo nie zjedzą w ogóle, a mnie krew zalewa jak na szybko to głównie spaghetti, chociaż u mnie gotowego sosu ze słoików nie zjedzą muszę sama robić z pomidorów, ale w pół godziny zazwyczaj się wyrabiam u mnie jeszcze bardzo lubią racuchy, zupami nie gardzą, placki z cukinii to też tak na szybko innych szybkich obiadów nie znam, zazwyczaj trochę mi z nimi schodzi

I co plany zrealizowane? Ja nic dzisiaj nie podziałałam, musiałam zerkać na nich, odrabiać nieobecność w szkole i tak mi zeszło pół dnia.

U mnie też sos robiony, żadne słoiki czy torebki
Robię smaczne placki z płatków owsianych i bananów, mogę podesłać Ci linka do przepisu. I brokułowe placuszki im smakują.
No właśnie to ogarnianie domu zajmuje tyle czasu, że starszą zdąży lekcje skończyć

Częściowo zrealizowałam, a na dodatek już czuję, że katar bedzie i jutro już nic nie zrobię.
Posadziłam 4 szmaragdy i 2 Danice. Najwięcej czasu zajmuje przygotowanie miejsca, albo perzu od groma albo gruzu ale już coś zrobiłam i fajnie
paulina_ns 19:38, 02 paź 2018

sarenka napisał(a)

U mnie też sos robiony, żadne słoiki czy torebki
Robię smaczne placki z płatków owsianych i bananów, mogę podesłać Ci linka do przepisu. I brokułowe placuszki im smakują.
No właśnie to ogarnianie domu zajmuje tyle czasu, że starszą zdąży lekcje skończyć

Częściowo zrealizowałam, a na dodatek już czuję, że katar bedzie i jutro już nic nie zrobię.
Posadziłam 4 szmaragdy i 2 Danice. Najwięcej czasu zajmuje przygotowanie miejsca, albo perzu od groma albo gruzu ale już coś zrobiłam i fajnie

Płatki owsiane i banany? Brzmi całkiem smakowicie, pewnie,że poproszę o przepis

E to Ty przynajmniej coś podziałałaś ja nic, a nic, dzisiaj zimno pada może i lepiej tak miałam pełno załatwień np w końcu odebrałam okulary i nie widzę wszystkiego zamazanego
gosika67 19:56, 02 paź 2018

U nas takiego przymrozku jeszcze nie było ale to góry, inny klimat, rośliny wyglądają jak obsypane pudrem.Ładne krajobrazy wokoło. Pozdrawiam..
Kasia_CS 13:00, 03 paź 2018

paulina_ns napisał(a)

końcu odebrałam okulary i nie widzę wszystkiego zamazanego

Ogród jakoś inaczej wygląda ?
paulina_ns 13:47, 03 paź 2018

gosika67 napisał(a)
U nas takiego przymrozku jeszcze nie było ale to góry, inny klimat, rośliny wyglądają jak obsypane pudrem.Ładne krajobrazy wokoło. Pozdrawiam..

Gosiu u nas był na razie raz, za to od wczoraj wieje tak,że głowę urywa :/ eh a miała być taka ciepła piękna złota jesień
paulina_ns 13:50, 03 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ogród jakoś inaczej wygląda ?

Kasiu nie tylko ogród, ale i wszystko wkoło nawet nie zdawałam sobie sprawy ,że bez okularów już taka ślepa jestem
paulina_ns 13:56, 03 paź 2018

W ogrodzie nie da się od wczoraj nic zrobić, wieje strasznie, a wczoraj prawie cały dzień padało, zakupiłam dzisiaj u nas w lokalnej kwiaciarni takie cudeńko, uwielbiam takie rzeczy mam tylko nadzieję,że nie uśmiercę jakoś nie mam ręki do kwiatów w domu

Mini ogródek w szkle Pani w kwiaciarni powiedziała mi,że podlewa się go raz w tygodniu i tyle mojego doświadczenia w tym temacie
anabuko1 15:21, 03 paź 2018

I ciebie tak pada ?
U mnie od czasu do czasu deko . Ale wiac wieje.
Dekoracje piękne
Ogród już tak nie zajmuje czasu to będzie miała czas na dogladanie kwiatów w domu
Pozdrawiam
16:17, 03 paź 2018
U mnie też wieje, korę mam w trawniku, znowu
Kasia_CS 21:22, 03 paź 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu nie tylko ogród, ale i wszystko wkoło nawet nie zdawałam sobie sprawy ,że bez okularów już taka ślepa jestem

A wcześniej nie nosiłaś w ogóle? Ja sobie muszę w końcu zrobić, bo mi się wzrok pogorszył przez ostatnie lata.

Śliczny ogródek w szkle