Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 11:49, 15 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Jeju idziesz jak burza. Moje prace od tygodnia stoją. Na razie nic nie robimy, odpoczywamy... pewnie za jakiś czas znowu i u mnie się ruszy ale na ten chwile cisza

Super efekty

Kasiu ja też póki co jakoś straciłam zapał do pracy w ogrodzie jak widać chwasty na rabatach, przez cały tydzień jedynie co to wsadziłam to co kupiłam, zresztą ciężko cokolwiek robić jak tak zimno i deszczowo...
paulina_ns 11:51, 15 maj 2015

iwka napisał(a)
a pod korę dawałaś kartony czy prosto na ziemię?

Iwonko nie dawałam żadnych gazet, raz tak dałam, ale pies mi je wygrzebywał, a później latały po całym ogrodzie
paulina_ns 11:56, 15 maj 2015

rumiankowa napisał(a)
Paulina, te kostki na obrzeżach to masz na jakiejś zaprawie, czy tak tylko wbite w ziemię?

Zdjęcia też dobra rzecz pięknie u Ciebie, mogłabym oglądać te roślinki w kółko

A ja sobie opracowałam taki patent na dosadzanie w korze podczas sadzenia ostatnim razem tych 6 sadzonek admiration. Otóż rozgarniam sobie korę delikatnie na boki, rozkładam przy miejscu kopania folię strecz i kopię, ziemię wykładam łopatką na folię bo do dołków i tak sypię taką lepszą z worka. Po posadzeniu roślin korę rozgarniam na miejsce a z folii robię taki worek i zabieram moją glinę z rabaty bez rozsypywania jakiegokolwiek

Dziękuję, chociaż tak jak napisałam wcześniej to co jest zrobione to kropla w morzu Kostki są tylko wbite w ziemię narzędziem o nazwie gumiany młotek nie robiliśmy ich na zaprawie, bo jak sama widzisz, co chwilę coś przerabiam, więc ciężko by było zmieniać kształt rabat Patent z folią przetestuję
paulina_ns 12:03, 15 maj 2015

Zawsze powtarzałam, że nie kupuje się kota w worku, ale z powodu braku samochodu wysłałam sąsiadkę na rynek, żeby zorientowała się czy mają turzycę ' ice dance', właśnie do mnie dzwoniła, że jej nie mają, ale że mają jakąś brązową za 4 zł, więc jej powiedziałam, żeby mi wzięła i ciekawa jestem co to będzie Mówiła, że pytała się, ale ona nie jest zimozielona i tak się zastanawiam, bo myślałam, że to będzie turzyca włosista bronze, ale ona przecież zimozielona, a raczej zimobrązowa jest no i jeszcze wypatrzyła mi jakiegoś pięknego kwiatuszka, który będzie u mnie pasował, ale to mi nic nie mówi, więc zobaczymy, nie pozostaje nic innego jak czekać
paulina_ns 15:40, 15 maj 2015

Sąsiadka dotarła takie oto skarby mi przywiozła, proszę o identyfikację

Zrobiłam z niej obwódkę, mam nadzieje, że to jakieś niskie trawki

i jeszcze ten kwiatuszek, którego nazwy nie mam pojęcia (0na również )

JoannaP 17:09, 15 maj 2015

Podobna do Lewizji
iwka 17:46, 15 maj 2015

Nie wiem jak się nazywa ta trawa ale miałam podobną i niestety nie przezimowała mi Ogólnie to ja do takich brązowych trawek to jakoś szczęścia nie mam, zawsze wyginą.
AnnaCh 17:49, 15 maj 2015

JoannaP napisał(a)
Podobna do Lewizji

No chyba tak
A na trawach się nie znam, ufff... widzę, że rozchodniki rosną
paulina_ns 19:35, 15 maj 2015

iwka napisał(a)
Nie wiem jak się nazywa ta trawa ale miałam podobną i niestety nie przezimowała mi Ogólnie to ja do takich brązowych trawek to jakoś szczęścia nie mam, zawsze wyginą.

Iwonko nawet nie strasz a okrywałaś ją na zimę? Mi się bardzo, ale to bardzo podoba turzyca włosista Bronze form, ale to raczej nie ona.
paulina_ns 19:36, 15 maj 2015

AnnaCh napisał(a)

No chyba tak
A na trawach się nie znam, ufff... widzę, że rozchodniki rosną

Aniu rosną, rosną ciekawa jestem ich w przyszłym roku