Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

horcia 07:37, 31 sie 2015

Paulinko zwróć uwagę również na to że jak tulipany będą miały za mało miejsca to mogą nie zakwitną Ja sadziłam w ubiegłym roku te 1 i 2 zakupione przez Ciebie. Jest to dobre połączenie ponieważ one zawitają najpóźniej i niemal jednocześnie, są zdjęcia w wątku ( jeden z nich jest na moim avatarku)
Dominika11 08:04, 31 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

A jak można go nie zauważyć jak jest taki soczysty i pięknie różowy

MirellaB 08:10, 31 sie 2015

Ta brązowa trawa to chyba nie zawsze będzie taka stercząca - szkoda, bo właśnie taka mi się podoba.

Madżenka pisała, że u niej po dwóch sezonach się wyłożyła, ale to pisała o Buchanani, a Twoja to inna, ale też się położy.

Patrząc na Twoje fotki to coraz bardziej chcę ją mieć
Anusia 08:19, 31 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Co do tulipanów, ja w tym roku kupiłam 40 cebulek takich

Które będą połączone z takimi

I takimi

Myślę,że jak mi ich nic nie zje będzie ładnie wiosna

Ja zakupiłam też cebule tulipanów z B Quen of Night, Elegant Lady oraz krokusy. Przemek dobrze radzi by posadzić je w metalowych koszyczkach jeśli masz sporo gryzoni na działce. Ja posadzę swoje w plastikowych. Buszuje u mnie jedna nornica. Nie mogę jej zwalczyć chociaż w zeszłym sezonie cebul mi nie ruszyła.
Karol99 08:24, 31 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Co do tulipanów, ja w tym roku kupiłam 40 cebulek takich

Które będą połączone z takimi

I takimi

Myślę,że jak mi ich nic nie zje będzie ładnie wiosna

Świetne zakupy
paulina_ns 09:38, 31 sie 2015

horcia napisał(a)
Paulinko zwróć uwagę również na to że jak tulipany będą miały za mało miejsca to mogą nie zakwitną Ja sadziłam w ubiegłym roku te 1 i 2 zakupione przez Ciebie. Jest to dobre połączenie ponieważ one zawitają najpóźniej i niemal jednocześnie, są zdjęcia w wątku ( jeden z nich jest na moim avatarku)

Witaj Horcia widziałam,widziałam i cóż mogę powiedzieć faktycznie połączenie 1 i 2 to był strzał w 10 przepięknie razem wyglądają. A Ty co ile sadziłas swoje? Widziałam,że też ich trochę miałaś na wiosnę
paulina_ns 09:40, 31 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Ta brązowa trawa to chyba nie zawsze będzie taka stercząca - szkoda, bo właśnie taka mi się podoba.

Madżenka pisała, że u niej po dwóch sezonach się wyłożyła, ale to pisała o Buchanani, a Twoja to inna, ale też się położy.

Patrząc na Twoje fotki to coraz bardziej chcę ją mieć

Mirellko moja juz zaczęła się pokładac, zaraz lecę do ogrodu zrobię Ci parę zdjęć, mi się ona bardzo podoba, jeszcze nie wiem jak z zimowaniem u niej.
paulina_ns 09:40, 31 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Świetne zakupy

Dzięki Karolu
paulina_ns 09:44, 31 sie 2015

Anusia napisał(a)

Ja zakupiłam też cebule tulipanów z B Quen of Night, Elegant Lady oraz krokusy. Przemek dobrze radzi by posadzić je w metalowych koszyczkach jeśli masz sporo gryzoni na działce. Ja posadzę swoje w plastikowych. Buszuje u mnie jedna nornica. Nie mogę jej zwalczyć chociaż w zeszłym sezonie cebul mi nie ruszyła.

No to będziemy miały podobnie sporo to ich nie mam,ale wystarczy jeden,żeby mi wszystko zjeść, a szkoda by było. Mam na innej rabatce też tulipany, drugi rok i w tym roku połowa to były same liście, a czerwonych miałam chyba z 5 wyszły tylko 2 i głównie to te cebulki mi gdzieś giną, nie wiem czy zjeżdżają niżej,czy ziemia im nie służy.
paulina_ns 10:06, 31 sie 2015

Mirellko specjalne dla Ciebie