Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

olga80 21:33, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Ale Wam zazdroszczę Wy pewnie sobie pracujecie w ogrodzie a ja jestem u teściowej i się nudzę a pewnie bym sobie już trawnik skosila, poplewila, a tak zostaje mi tylko zajadac słonecznik

całe popołudnie spędziłam w ogrodzie i padam na twarz, ale to bardzo przyjemne zmęczenie
paulina_ns 21:38, 29 sie 2015

olga80 napisał(a)

całe popołudnie spędziłam w ogrodzie i padam na twarz, ale to bardzo przyjemne zmęczenie

A mi tego cały dzień brakowało teściowa żadnych kwiatów nie ma,rabat też nie, same tuje i trawę, jedynie przy oczku rosną jej hosty, więc nie miałam nic ciekawego do roboty.
Jana 21:44, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Wróciłam!!! Wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej roślinki podlane, żurawki na całe szczęście całe,oprócz jednej ( standardowo wykonana przez kreta/nornice), po drodze dokupilam jeszcze w B. Cebulki tulipanów, w sumie mam 50, myślę,że już powinno starczyc na tą najdłuższa rabatę. Jeszcze czosnki i dość cebulek w tym roku kurcze chyba przedobrzylam, przesadziłam ta vanilke do cienia, a w jej miejsce dałam halmen i widzę,że mi zolknie, mam nadzieję,że nie uschnie. Podlewam ja i zobaczymy
ja jeszcze nie mam żadnych cebulek, jak czytam wasze posty to obawiam się, że ich już nie będzie w biedrze
paulina_ns 21:51, 29 sie 2015

Jana napisał(a)
ja jeszcze nie mam żadnych cebulek, jak czytam wasze posty to obawiam się, że ich już nie będzie w biedrze

Haha powiem Ci,że bym się nie zdziwiła, jak wchodzę do niektórych piszą,że mają po 1000 cebulek tulipanów! Ja mam 50 i mi się Już dużo wydaje
jolka 22:07, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Jolu miałam się opalać, ale jednak wyszło inaczej, otóż murowalam razem ze szwagrem i mężem i powiem Wam,że nawet całkiem mi to poszło, ale zdecydowanie wolę grzebać w ziemi, budowlanka mnie tak nie cieszy jak ogród Jolu ostatnio coś pisałaś,że kupowałas nie drogo czosnki ozdobne, mogę prosić Cie o namiary? Myślałam,że kupię w biedronce, ale były tylko białe, wzięłam na próbę, ale chciałabym jeszcze fioletowe. Dokupilam jeszcze trochę fioletowych cebulek tulipana, także dobilam póki co do 30 cebulek

Paula, ja w ub. roku kupowałam czosnki w Lidlu, i to jakoś pod koniec sezonu.

paulina_ns napisał(a)

Kurcze byłam we wszystkich sklepach na B. i nie dokupie już nigdzie fioletowych czosnków, Jolu, Marzenko przyznać się to Wasza sprawka

No tu Ci muszę powiedzieć, że we mnie nie masz żadnej konkurencji Nie planuję większych zakupów cebulowych w tym roku. Jeśli już to jakieś drobiazgi i to też pod koniec sezonu. We wrześniu będę się skupiać na krzaczkach/drzewkach owocowych W głowie mi kiełkuje winnica.. Ale chyba w tym roku nie dam rady
paulina_ns 22:14, 29 sie 2015

jolka napisał(a)

Paula, ja w ub. roku kupowałam czosnki w Lidlu, i to jakoś pod koniec sezonu.

No tu Ci muszę powiedzieć, że we mnie nie masz żadnej konkurencji Nie planuję większych zakupów cebulowych w tym roku. Jeśli już to jakieś drobiazgi i to też pod koniec sezonu. We wrześniu będę się skupiać na krzaczkach/drzewkach owocowych W głowie mi kiełkuje winnica.. Ale chyba w tym roku nie dam rady

Jakbyś słyszała,że i w tym roku są, daj znać ok? Ja krzaczki/drzewka owocowe kupowałam na wiosnę w Parku M i powiem Ci,że w końcu w tym roku mieliśmy agrest,porzeczki,borowki, normalne krzaki i na pniu, także polecam, pychotka.
jolka 22:24, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Jakbyś słyszała,że i w tym roku są, daj znać ok? Ja krzaczki/drzewka owocowe kupowałam na wiosnę w Parku M i powiem Ci,że w końcu w tym roku mieliśmy agrest,porzeczki,borowki, normalne krzaki i na pniu, także polecam, pychotka.

Ja porzeczki czerwone mam swoje, maliny też będę miała i borówki kupowałam wiosną, czekają w przechowalniku. A .. i jeszcze 3 aronie mam Chciałabym kupić porzeczkę czarną, jeżyny, agrest, drzewka owocowe. Nastawiałam się na zakupy internetowe, ale skoro mówisz o Parku M., to będę do nich zaglądać w tej sprawie

A jak tylko gdzieś zobaczę te czosnki, to Ci oczywiście napiszę
paulina_ns 22:33, 29 sie 2015

jolka napisał(a)

Ja porzeczki czerwone mam swoje, maliny też będę miała i borówki kupowałam wiosną, czekają w przechowalniku. A .. i jeszcze 3 aronie mam Chciałabym kupić porzeczkę czarną, jeżyny, agrest, drzewka owocowe. Nastawiałam się na zakupy internetowe, ale skoro mówisz o Parku M., to będę do nich zaglądać w tej sprawie

A jak tylko gdzieś zobaczę te czosnki, to Ci oczywiście napiszę

My na wiosnę za grosze kupowalismy tam krzaczki, także polecam. A truskawek nie chcesz? Mogłabym Ci dać kilka sadzonek,bo mi się namnozyly pomimo foli.
Dominika11 11:56, 30 sie 2015

olga80 napisał(a)

ja też, ale trochę nadgonione

a w Biedronce są teraz cebule tulipanów ???
Mysza 12:42, 30 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Może i się powtarzam, ale co tam, przecież nie będę pokazywała to co jeszcze nie jest zrobione

Paulinko śliczne zmiany u Ciebie zachodzą