Dziekuje Mirellko, mysle,ze juz nic nie bede wiecej tam przesadzala,tylko skupie sie na dalszej jej czesci. No wlasnie zaczelam sie martwic tym klonem,wydawalo mi sie,ze ma za malo slonca, a jednak inna jest tego przyczyna- dziekuje za informacje.
Jolu miałam się opalać, ale jednak wyszło inaczej, otóż murowalam razem ze szwagrem i mężem i powiem Wam,że nawet całkiem mi to poszło, ale zdecydowanie wolę grzebać w ziemi, budowlanka mnie tak nie cieszy jak ogród Jolu ostatnio coś pisałaś,że kupowałas nie drogo czosnki ozdobne, mogę prosić Cie o namiary? Myślałam,że kupię w biedronce, ale były tylko białe, wzięłam na próbę, ale chciałabym jeszcze fioletowe. Dokupilam jeszcze trochę fioletowych cebulek tulipana, także dobilam póki co do 30 cebulek
Ale Wam zazdroszczę Wy pewnie sobie pracujecie w ogrodzie a ja jestem u teściowej i się nudzę a pewnie bym sobie już trawnik skosila, poplewila, a tak zostaje mi tylko zajadac słonecznik
Wróciłam!!! Wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej roślinki podlane, żurawki na całe szczęście całe,oprócz jednej ( standardowo wykonana przez kreta/nornice), po drodze dokupilam jeszcze w B. Cebulki tulipanów, w sumie mam 50, myślę,że już powinno starczyc na tą najdłuższa rabatę. Jeszcze czosnki i dość cebulek w tym roku kurcze chyba przedobrzylam, przesadziłam ta vanilke do cienia, a w jej miejsce dałam halmen i widzę,że mi zolknie, mam nadzieję,że nie uschnie. Podlewam ja i zobaczymy