Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

dominika_ 22:30, 28 sie 2015

Zsiadłe mleko ponoć pomaga na oparzenie słoneczne, taki babciny sposób
ag_zie 22:35, 28 sie 2015

Witaj, teraz mogę się pochwalić że już nie jestem bezdomna na forum
paulina_ns 22:59, 28 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Paulinka - rabata bardzo ładnie się prezentuje. roślinki fajnie się rozrastają i coraz lepszy efekt Nie za dużo kolorów, nie za dużo traw tak fajnie wszystko wypośrodkowane Bardzo estetycznie

Jestem pod wrażeniem Twoich dużych Miskantów ML - nieźle podrosły

Jeżeli chodzi o klona palmowego to nie wiem czy ten brak przebarwienia to efekt zasłonięcia. Mój się zaczął robić dziwnie brązowo-zielony, myślałam, że to już przebarwienie jesienne. Napisałam pytanie do danusi i odpisała, że to nie na jesień się zmienia, to efekt tego upału. W tym sezonie już koloru nie zmieni. Zgubi liście i na następny rok wróci do wiśniowego o ile lato będzie nasze polskie, a nie taki skwar i susza jak teraz.
Twój klon wydaje mi się, że ma taki kolor jak mój.

Dziekuje Mirellko, mysle,ze juz nic nie bede wiecej tam przesadzala,tylko skupie sie na dalszej jej czesci. No wlasnie zaczelam sie martwic tym klonem,wydawalo mi sie,ze ma za malo slonca, a jednak inna jest tego przyczyna- dziekuje za informacje.
paulina_ns 23:06, 28 sie 2015

jolka napisał(a)
Paula, słyszę że opalać się chcesz
Uważaj, bo ja dziś przy cięciu graba tak się załatwiłam, że nie wiem jak spać będę

Jolu miałam się opalać, ale jednak wyszło inaczej, otóż murowalam razem ze szwagrem i mężem i powiem Wam,że nawet całkiem mi to poszło, ale zdecydowanie wolę grzebać w ziemi, budowlanka mnie tak nie cieszy jak ogród Jolu ostatnio coś pisałaś,że kupowałas nie drogo czosnki ozdobne, mogę prosić Cie o namiary? Myślałam,że kupię w biedronce, ale były tylko białe, wzięłam na próbę, ale chciałabym jeszcze fioletowe. Dokupilam jeszcze trochę fioletowych cebulek tulipana, także dobilam póki co do 30 cebulek
paulina_ns 23:07, 28 sie 2015

ag_zie napisał(a)
Witaj, teraz mogę się pochwalić że już nie jestem bezdomna na forum

O i super!! Lecę zerknąć do Ciebie
paulina_ns 08:27, 29 sie 2015

Dziewczyny mogę wziąść zaszczepke róży odbtesciowej,czy jeszcze zaczekać? Wiem,że są upały, ale ona będzie przy kojcu psa,więc tam sporo cienia jest.
paulina_ns 10:04, 29 sie 2015

Kurcze byłam we wszystkich sklepach na B. i nie dokupie już nigdzie fioletowych czosnków, Jolu, Marzenko przyznać się to Wasza sprawka
paulina_ns 12:13, 29 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Superowo
Te czerwone lubię najbardziej
Powiem Ci później co zrobić

Piękne są czerwone, Chociaż te co kupiłam w tym roku, rozowo-biale,też mi się bardzo podobają. Ok Aniu kiedy Ci przypomnieć?
paulina_ns 12:16, 29 sie 2015

Ale Wam zazdroszczę Wy pewnie sobie pracujecie w ogrodzie a ja jestem u teściowej i się nudzę a pewnie bym sobie już trawnik skosila, poplewila, a tak zostaje mi tylko zajadac słonecznik
paulina_ns 21:29, 29 sie 2015

Wróciłam!!! Wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej roślinki podlane, żurawki na całe szczęście całe,oprócz jednej ( standardowo wykonana przez kreta/nornice), po drodze dokupilam jeszcze w B. Cebulki tulipanów, w sumie mam 50, myślę,że już powinno starczyc na tą najdłuższa rabatę. Jeszcze czosnki i dość cebulek w tym roku kurcze chyba przedobrzylam, przesadziłam ta vanilke do cienia, a w jej miejsce dałam halmen i widzę,że mi zolknie, mam nadzieję,że nie uschnie. Podlewam ja i zobaczymy