Z hortensji faktycznie jestem bardzo zadowolona, kupiłam je na wiosnę przez allegro,jak je zobaczyłam, bardzo tego zalowalam, ale minęło kilka miesięcy i pięknie się rozrosly, a kwiaty mają już wielkości tej co ma 2 lata
Dziekuję, a powiedz mi jeszcze co ile je sadzić i jak gęsto? Chcę je posadzić w doniczce, a później zakopać w ziemi po 5 szt w jednej doniczce będzie dobrze,czy za mało?
Wolę w doniczkach,gryzoni u mnie nie brakuje, więc wolę dmuchać na zimno. A doniczki mam różnej wielkości, więc jaka mi doradzisz to będzie czytałam u Michała, że mu radziłes żeby w jednej donicy posadził 100 cebulek, więc obawiam się,że przy moich 60 na tej rabacie nie będzie żadnego efektu
Plastik nie uchroni Twoich cebulek przed gryzoniami Jak są zdeterminowane to zrobią dziurę i dostaną się do środka Najlepsze są domowej roboty koszyczki z siatki metalowej o drobnym oczku
Michał ma donice o wymiarach 40x80 cm jak mnie pamięć nie myli więc u niego cebulek wejdzie sporo
Piszesz że masz 60 tulipanów Podziel je na 6 doniczek po 10 i zadołuj w różnych miejscach na rabacie
Przemku dziękuję Ci bardzo za pomoc. Myślę,że 6 doniczek po 10 cebulek będzie fajnie wyglądało i jak na pierwszy rok to i tak dużo, przetestuje ten sposób i zobaczymy, jak się sprawdzi w przyszłym roku cebulek dokupie