Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Dominika11 20:27, 30 sie 2015

Ale będzie super
paulina_ns 21:00, 30 sie 2015

Jana napisał(a)
popieram, a jakie masz ładne hortki

Z hortensji faktycznie jestem bardzo zadowolona, kupiłam je na wiosnę przez allegro,jak je zobaczyłam, bardzo tego zalowalam, ale minęło kilka miesięcy i pięknie się rozrosly, a kwiaty mają już wielkości tej co ma 2 lata
paulina_ns 21:02, 30 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Myślę że jak na tej rabacie posadzisz tulipany które do tej pory kupiłaś to na sam początek będzie w sam raz
Zrób mixa z odmian a osiągniesz ciekawy efekt

Dziekuję, a powiedz mi jeszcze co ile je sadzić i jak gęsto? Chcę je posadzić w doniczce, a później zakopać w ziemi po 5 szt w jednej doniczce będzie dobrze,czy za mało?
paulina_ns 21:06, 30 sie 2015

Dominika11 napisał(a)
Ale będzie super

Dominiczko jaki Ty masz pyszny Avatarek mniam...a czy będzie super zobaczymy, mam nadzieję,że mi cebulek nic nie pozjada i że wyjdą wszystkie.
Gardener27 21:27, 30 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Dziekuję, a powiedz mi jeszcze co ile je sadzić i jak gęsto? Chcę je posadzić w doniczce, a później zakopać w ziemi po 5 szt w jednej doniczce będzie dobrze,czy za mało?

Masz problem z gryzoniami na rabatach że chcesz sadzić cebulowe w doniczkach czy dla wygody przy wykopywaniu ?

Wszystko zależy od tego jak duża doniczka i jaki chcesz uzyskać efekt Im gęściej je posadzisz tym lepiej będą wyglądać
paulina_ns 21:32, 30 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Masz problem z gryzoniami na rabatach że chcesz sadzić cebulowe w doniczkach czy dla wygody przy wykopywaniu ?

Wszystko zależy od tego jak duża doniczka i jaki chcesz uzyskać efekt Im gęściej je posadzisz tym lepiej będą wyglądać

Wolę w doniczkach,gryzoni u mnie nie brakuje, więc wolę dmuchać na zimno. A doniczki mam różnej wielkości, więc jaka mi doradzisz to będzie czytałam u Michała, że mu radziłes żeby w jednej donicy posadził 100 cebulek, więc obawiam się,że przy moich 60 na tej rabacie nie będzie żadnego efektu
Gardener27 21:45, 30 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Wolę w doniczkach,gryzoni u mnie nie brakuje, więc wolę dmuchać na zimno. A doniczki mam różnej wielkości, więc jaka mi doradzisz to będzie czytałam u Michała, że mu radziłes żeby w jednej donicy posadził 100 cebulek, więc obawiam się,że przy moich 60 na tej rabacie nie będzie żadnego efektu

Plastik nie uchroni Twoich cebulek przed gryzoniami Jak są zdeterminowane to zrobią dziurę i dostaną się do środka Najlepsze są domowej roboty koszyczki z siatki metalowej o drobnym oczku
Michał ma donice o wymiarach 40x80 cm jak mnie pamięć nie myli więc u niego cebulek wejdzie sporo
Piszesz że masz 60 tulipanów Podziel je na 6 doniczek po 10 i zadołuj w różnych miejscach na rabacie
Dominika11 22:04, 30 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Dominiczko jaki Ty masz pyszny Avatarek mniam...

A dziękuję bardzo miło, że zauważyłaś to zbiory mojej córci
paulina_ns 07:33, 31 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Plastik nie uchroni Twoich cebulek przed gryzoniami Jak są zdeterminowane to zrobią dziurę i dostaną się do środka Najlepsze są domowej roboty koszyczki z siatki metalowej o drobnym oczku
Michał ma donice o wymiarach 40x80 cm jak mnie pamięć nie myli więc u niego cebulek wejdzie sporo
Piszesz że masz 60 tulipanów Podziel je na 6 doniczek po 10 i zadołuj w różnych miejscach na rabacie

Przemku dziękuję Ci bardzo za pomoc. Myślę,że 6 doniczek po 10 cebulek będzie fajnie wyglądało i jak na pierwszy rok to i tak dużo, przetestuje ten sposób i zobaczymy, jak się sprawdzi w przyszłym roku cebulek dokupie
paulina_ns 07:34, 31 sie 2015

Dominika11 napisał(a)

A dziękuję bardzo miło, że zauważyłaś to zbiory mojej córci

A jak można go nie zauważyć jak jest taki soczysty i pięknie różowy