Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 23:07, 15 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Paulinko o zamiarze kupna wrzosów u kogoś pisałaś i odpisałam Ci , że farbują wrzosy tak jak koreanki, ale to już wiesz, jak gorączka bardzo wysoka to pomóż dziecku kąpielą, wlewasz wodę o temperaturze zbliżonej do ciepłoty ciała dziecka i stopniowo dolewasz zimnej tak by wychłodzić do 36,6 to pomaga zbić temperaturę + okłady, a środki przeciwgorączkowe rozpisz na kartce naprzemiennie , żeby dawki nie pomylić i nie przedawkować paracetamol w syropie i nurofen syrop w ten sposób możesz podawać do 3 dni bo potem mogą działać toksycznie, wyjątkowo przy gorączce w okolicy 39,5 możesz się wspomóc połową czopka pyralginy - ale to bardzo wyjątkowa sytuacja. Antybiotyk zacznie działac i dawać efekty gdzieś po 3 - 4 dawce jeśli jest trafnie dobrany, jeśli po 3 dniach nie będzie poprawy lekarzowi powiedz - powinien zmienić lek.
Nie piszesz czy dostał tylko dreszczy, które są objawem wzrastania gorączki, czy były to drgawki występujące u dzieci przy dużej gorączce - jeśli drgawki, powinnaś mieć w domu lek przeciwdrgawkowy we wlewie doodbytniczym, do kupienia w aptece. Mam nadzieję, że pomogłam

Dziekuję bardzo, pomogłas i to bardzo. O 20 gorączka sięgała 39,5 po podaniu czopku nie spadła, po podaniu syropu nie spadła, okłady zrobiłam był ogromny płacz, udało się zbić do 38. Jakby było mało tego wszystkiego teraz goraczkuje starszy mam już dosyć.
AnnaCh 23:10, 15 wrz 2015

Współczuję... Na anginę najlepszym antybiotykiem jest Ospen. Moja Marysia się tym wyleczyła z ciągłych angin. Tylko musi być mądry lekarz, żeby odpowiednio dawkować. My brałyśmy dwa razy po 10 dni. To prosty szczep jednego grzyba, działający na tą bakterię od anginy, czasem trzeba Ospen brać bardzo długo, ale pomaga. Nie wyjaławia organizmu, bo na inne bakterie nie działa. Przynajmniej tak mówi mój lekarz.
Pozdrawiam i zdrówka dla synków. Buziaki
dominika_ 23:35, 15 wrz 2015

Angina? Przerobiłam w gimnazjum, lite 2 miesiące wyjęte z życiorysu. tak jak pisze Ania powyżej u mnie dopiero Ospen pomógł. A w liceum brałam go chyba jakoś przez ponad 3 miesiące w ramach całkowitego wyeliminowania skłonności do łapania anginy i odpukać w niemalowane do tej pory jak ręką odjąć.
sylwia_slomc... 23:39, 15 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Dziekuję bardzo, pomogłas i to bardzo. O 20 gorączka sięgała 39,5 po podaniu czopku nie spadła, po podaniu syropu nie spadła, okłady zrobiłam był ogromny płacz, udało się zbić do 38. Jakby było mało tego wszystkiego teraz goraczkuje starszy mam już dosyć.

Paulinka dzieci zwykle chorują jednocześnie, czasem z przesunięciem kilku dni
lindsay80 23:57, 15 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

W zimie też mi tak córka gorączkowała, dawalam na zmianę nurofen forte i ibufen, mało co to pomagało więc okłady zimne jej robiliśmy, właściwie 3 doby to trwało, w międzyczasie 2 razy dzwoniłam na pogotowie bo byłam już w dużym strachu, ale powiedzieli, że nie przyjadą bo sami też nic innego dziecku nie podadzą, podobno ostatnio bardzo często infektcjom towarzyszy tak wysoka gorączka.
W każdym razie trzeba być czujnym, musisz dużo im dawać pić i jak będziesz widziała, że stan ogólny dziecka się pogarsza to nie ma co się bać szpitala, żeby czegoś nie przeoczyć.
jolka 07:36, 16 wrz 2015

Oj, widzę że walczysz z gorączkami.
Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej dzieciaki wróciły do zdrowia!!
Dominika11 07:39, 16 wrz 2015

oj Paulinko trzymajcie się - dużo zdrówka !

A jak tam po nocy ???
ag_zie 08:10, 16 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Oj tak jakbyśmy pewnie były na emeryturze, to ogród już byłby pewnie skończony Ja założyłam wątek jak mój najmłodszy miał 7 miesięcy, więc ciężko było zrobić cokolwiek, teraz mają 2,5 i 5 to już się coś udaje w przerwie na milion rzeczy, które chcą jak się już za coś wezmę

na emeryturze to będziemy siedzieć i podziwiać nasze piękne ogrody
Dominika11 08:12, 16 wrz 2015

ag_zie napisał(a)

na emeryturze to będziemy siedzieć i podziwiać nasze piękne ogrody

tak jest wtedy już tylko relaks i radość jakie to mamy piekne ogrody
ag_zie 08:24, 16 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)

tak jest wtedy już tylko relaks i radość jakie to mamy piekne ogrody

Relaksssss...... I liczenie każdej złotówki aby na chleb starczyło ale za to na rośliny nie będzie trzeba wydawać
Hmmm.. Tak mi do głowy przyszło, że będzie można dorobić sprzedając rośliny które się pięknie rozrosną
Same plusy!