Dziękuję Mirelka, faktycznie te kolory przypadły mi w tym roku bardzo do gustu hortensje bardzo mnie zaskoczyły, wiosna za radą Bogdzi przycielam je dosłownie przy samej ziemi! Później zalowalam,bo myślałam,że je usmiercilam, ale jak już ruszyły to jestem w szoku jak potrafiły podrosnac Już nie mogę się doczekać jak zaczną wszystkie kwitnąc w końcu jest ich tam ponad 20
Dokładnie tak to ten zapomniany klon, ale tylko chwilowo, bo wiosna przesadziłam go w miejsce czołowe na rabacie i podziwiam go z okna tarasowego .
Anetka niestety tak muszę zostawić przejście na drugą działke, bo nie mielibyśmy się jak tam dostać no właśnie dobre pytanie zadałas myślałam,żeby obok róż dać coś zimozielonego, a dokładnie przenieść z innej cześci rabaty bukszpanowego stożka no i co dalej nie mam pojęcia, może masz jakąś propozycję? Chciałabym znaleźć jeszcze miejsce na więcej róż, kocimietke...
bukszpany z różami to by była świetna kompozycja już masz stożek przecież dosadzić kulek bukszpanowych i super z bylin przetaczniki, kocimiętka, jeżówki, złocienie i róże angielskie
Anita tyle,że ja jakoś do tych bukszpanow ręki nie mam, miałam wcześniej kilka kulek co prawda miniaturowych, wszystko szlak mi trafił, tak samo robione dwie obwodki z nich, jedynie stożek u mnie żyje..przetaczniki bardzo mi się podobają, ostatnio się im przypatrywalam, ale nie wzięłam,bo miejsca gotowego nie mam. Złocienie lecę obejrzeć,bo nie znam