Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:50, 09 mar 2017

Udało mi się wyskoczyć jeszcze na pół godzinki do ogrodu, przycielam wszystkie limki, wyplewilam trochę i odkryłam kolejny powiew wiosny w postaci szafirkow. Teraz zaczynają się dopiero schody cześć rabaty, która nie była plewiona od połowy wakacji, chwasty przerosly rośliny...jak pogoda pozwoli jutro kolejna część...
Dominika11 14:51, 09 mar 2017

jak ci fajnie zazdraszczam
paulina_ns 16:55, 09 mar 2017

Dominika11 napisał(a)
jak ci fajnie zazdraszczam

Domi fajnie?? Z chęcią bym się zamieniła, lubię pielic, ale nie chwasty sięgające kolan, tak mi mój kochany M pielil jak ja nie moglam,że w ogóle nie było pielone masakra jakaś!
Monia81 19:25, 09 mar 2017

Paulinko to i tak dobrze, że ci M nie wyplewił tego co nie trzeba bo mojemu zdarzało się wyrwać zamiast chwastu coś innego, teraz to już odróżnia
paulina_ns 19:38, 09 mar 2017

Monia81 napisał(a)
Paulinko to i tak dobrze, że ci M nie wyplewił tego co nie trzeba bo mojemu zdarzało się wyrwać zamiast chwastu coś innego, teraz to już odróżnia

Hehe no w sumie...chyba faktycznie wolę chwasty po kolana niż puste rabaty . Mam nadzieję tylko,że będzie się je dobrze plewilo, bo jest tak zarośnięta większa część rabaty...
paulina_ns 10:09, 10 mar 2017

U mnie dzisiaj kolejny dzień walki z chwastami, już nigdy nie dopuszcze do takiego stanu rabatki..tragedia od połowy lata nie były pielone.. Połowa roboty zrobiona a oto efekty

Przed

Po

Przy samym końcu widać jakie chwasty rosną, niestety mała się już obudziła prace wstrzymane
Dominika11 10:11, 10 mar 2017

jejku moje też tragicznie wyglądają, może nadrobie zaległości w tym roku

u mnie dzisiaj pada i weekend tez deszczowy się zapowiada
Dominika11 10:12, 10 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Domi fajnie?? Z chęcią bym się zamieniła, lubię pielic, ale nie chwasty sięgające kolan, tak mi mój kochany M pielil jak ja nie moglam,że w ogóle nie było pielone masakra jakaś!
ja tak też miała w pewnym okresie tworzenia ogrodu, ale jaki potem efekt - bezcenne
paulina_ns 10:17, 10 mar 2017

Dominika11 napisał(a)
jejku moje też tragicznie wyglądają, może nadrobie zaległości w tym roku

u mnie dzisiaj pada i weekend tez deszczowy się zapowiada

U nas rano trochę słońca było, teraz pochmurnie...no niestety podczas zagrożonej ciąży nie wiele moglam zrobić, ale już najgorsze za mną, teraz wszystko ładnie oczyścić i czekać jak rośliny zaczną kwitnąc
zoja 10:18, 10 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
U mnie dzisiaj kolejny dzień walki z chwastami, już nigdy nie dopuszcze do takiego stanu rabatki..tragedia od połowy lata nie były pielone.. Połowa roboty zrobiona a oto efekty

Przy samym końcu widać jakie chwasty rosną, niestety mała się już obudziła prace wstrzymane

jest pięknie - dasz radę