Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kawa 09:47, 21 kwi 2017

Paula czytałam że u ciebie na minusie było
u mnie przy ziemi też bo tulipany się położyły i liście czosnków
świecznica też
reszta żyje
paulina_ns 15:06, 21 kwi 2017

Kawa napisał(a)
Paula czytałam że u ciebie na minusie było
u mnie przy ziemi też bo tulipany się położyły i liście czosnków
świecznica też
reszta żyje

Kamilka niestety tak, u mnie magnoli paki umrozilo, więc pewnie więcej niż dwoma kwiatami na początku nie zakwitnie. Stokrotki mi w doniczce padły, a reszta chyba też żyje. Ciekawią mnie stokrotki białe żyją, a różowe padły, ciekawa jestem od czego to zależy, wszystkie były w jednej doniczce, na tym samym parapecie.
Kawa 15:08, 21 kwi 2017

ooo szkoda magnolii
dobrze że nie mam
szlag by mnie trafiał jakby mi ciągle ją obmarzało
stokrotkom i bratkom nic a nic
paulina_ns 15:17, 21 kwi 2017

Kawa napisał(a)
ooo szkoda magnolii
dobrze że nie mam
szlag by mnie trafiał jakby mi ciągle ją obmarzało
stokrotkom i bratkom nic a nic

A ja się cieszyłam jak głupia, że tyle pąków kwiatowych w tym roku ma i co i wielkie g...na pocieszenie dokupilam sobie dzisiaj jeszxze poziomek i mam nadzieję,że zdrowo chociaż one będą rosły

patrycja 18:45, 21 kwi 2017

O i to jest to
Nie ma to jak na pocieszenie coś fajnego a w tym przypadku coś dobrego kupić.
Niech rosną i rodzą smaczne owocki
paulina_ns 19:32, 21 kwi 2017

patrycja napisał(a)
O i to jest to
Nie ma to jak na pocieszenie coś fajnego a w tym przypadku coś dobrego kupić.
Niech rosną i rodzą smaczne owocki

Patrycja ogród to w końcu nie tylko kwiaty mam nadzieję,że będzie im w tej skrzyni dobrze, a dzieciaczki latem będą je zjadać ze smakiem do szczęścia brakuje nam jeszcze malin, właśnie się szkole w tym zakresie i wyczytałam,że najlepszą odmiana jest polana, szukam właśnie miejsca dla nich w ogrodzie i mam dylemat czy maliny, czy kolejne dwie skrzynie warzywne kurcze ciasno zaczyna się już u mnie robić
kaz742011 20:25, 21 kwi 2017

A ja dalej warzywnik mam tylko w planach. Mus coś podziałać w tym temacie . Na maliny i porzeczki nie mam miejsca, ale one rosną na sąsiedniej działce więc się częstuję. Broń Boże nie kradnę! Działka należy do rodziny ale nikt jej już nie uprawia.
paulina_ns 20:47, 21 kwi 2017

kaz742011 napisał(a)
A ja dalej warzywnik mam tylko w planach. Mus coś podziałać w tym temacie . Na maliny i porzeczki nie mam miejsca, ale one rosną na sąsiedniej działce więc się częstuję. Broń Boże nie kradnę! Działka należy do rodziny ale nikt jej już nie uprawia.

Koniecznie trzeba podziałać w tej sprawie ja szału w warzywniku nie mam, sadze tylko to co dzieci jedzą rzodkiewkę,sałatę, groszek zielony, cukinie, szczypiorek i kalarepe szału nie ma, ale cieszy

Ja też w tamtym roku pożyczyłam miseczke czerwonych porzeczek od sąsiada, który ma ok 40 krzaczkow i wszystko gnije, bo nikt ich nie zbiera, zapytać chciałam, ale nie ma go tutaj w Pl, ale myślę,że nie miałby nic przeciwko soki wyszły pyszne
dominika_ 23:31, 21 kwi 2017

Co do malin Paula to zależy na co, do jedzenie lepsza jest Polka, natomiast do przetworów Polana.
zoja 05:39, 22 kwi 2017

Fajnie, ze sadzisz dzieciakom roslinki jadalne
Ja z dziecinstwa pamietam jeszcze, ze wielka radosc nam sprawialy maliny, truskawki, agresty, porzeczki - z wlasnego podworka a potem Tata dosadzil jezyne bez kolcy - ta co mam dzisiaj
Posadx taka - po latach daje najwiecej owocy i przyjemnosci tylko ona musi miec troszke wiecej miejsca albo od razu kombinuj dla niej podpore w gore