Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 08:56, 22 kwi 2015

No, więc teraz druga część Z którą pójdzie znacznie łatwiej, bo zaplanowana już jest, a hortki zamówione, w piątek powinny przyjść.

Wymyśliłam takie coś wybaczcie za rysunek, ale zdolności artystycznych to ja nie mam Więc co dalej....

1. hortensja limelight x 4,
2. Miskant morning light x 3,
3. turzyca włosista x 5,

i tak bym widziała drugą część, bo jest ona dosyć wąska, więc więcej tam nic nie wejdzie, a muszę zostawić miejsce tujom, jak urosną, no i hortensjom. Hortensję chcę wsadzić z odstępem co 80 cm, nie za dużo, nie za mało? a turzyce co 40 cm ? W niedziele przejadę się na giełdę, może tam uda mi się dostać trawy, jak nie pozostaje allegro

No i mam nadzieję, że Mąż wypłatę dostanie, bo za coś trzeba to kupić
MAD 09:24, 22 kwi 2015

Fajnie kombinujesz. Jeśli chodzi o obwódkową przeplatankę kolorystyczną to wydaje mi się, że byłoby lepiej te kolorystyczne pasy wydłużyć i ograniczyć sie do 2-3 rodzajów roślin w obwódce. Widzę tam trzmielinę i bordową żurawkę. A co sie kryje pod numerami 3, 5, 6?
Może by przedłużyć pas trzmieliny do końca żurawek bordowych, żyrawki bordowe przenieść w zagłęcienie (tam gdzie masz "3") a dalej dać turzyce włosistą między kulkami?
To takie moje gdybanie.

Miłego dzionka!
KasiaW76 09:25, 22 kwi 2015

Zakupy roślinek cieszą U mnie też będą hortensje bo nie mogę się im oprzec
Ładnia będzie ta Twoja rabatka
paulina_ns 09:31, 22 kwi 2015

MAD napisał(a)
Fajnie kombinujesz. Jeśli chodzi o obwódkową przeplatankę kolorystyczną to wydaje mi się, że byłoby lepiej te kolorystyczne pasy wydłużyć i ograniczyć sie do 2-3 rodzajów roślin w obwódce. Widzę tam trzmielinę i bordową żurawkę. A co sie kryje pod numerami 3, 5, 6?
Może by przedłużyć pas trzmieliny do końca żurawek bordowych, żyrawki bordowe przenieść w zagłęcienie (tam gdzie masz "3") a dalej dać turzyce włosistą między kulkami?
To takie moje gdybanie.

Miłego dzionka!

Da się zrobić Póki kory nie ma, mogę przesadzać i przesadzać Pod 3 jest turzyca włosista, bo chciałam ją dać pod hortensjami, 5 to żurawki bordowe, a 6 to znów trzmielina chciałam zrobić na przemian, ale chyba faktycznie dokupię wszystkiego i zrobię je dłuższe. U nas jakoś teraz ciężko dostać wszystko, jak już coś jest to tylko po trochę i koniec.

Kasiu cieszą, cieszą i to jak Ja zakochałam się w hortensjach, póki co zaczynam z limelight, ale myślę, że jeszcze w tym roku będą inne odmiany
MAD 09:39, 22 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

Da się zrobić Póki kory nie ma, mogę przesadzać i przesadzać Pod 3 jest turzyca włosista, bo chciałam ją dać pod hortensjami, 5 to żurawki bordowe, a 6 to znów trzmielina chciałam zrobić na przemian, ale chyba faktycznie dokupię wszystkiego i zrobię je dłuższe. U nas jakoś teraz ciężko dostać wszystko, jak już coś jest to tylko po trochę i koniec.

Kasiu cieszą, cieszą i to jak Ja zakochałam się w hortensjach, póki co zaczynam z limelight, ale myślę, że jeszcze w tym roku będą inne odmiany

Z innych odmian polecam Vanilla Fraise. Ma pięknie przebarwiające się na różowo, duże kwiaty... Zobacz sobie u Any_art.
siakowa 09:51, 22 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

muszę dokupić jeszcze 4 lawendy

witam się hahhaha u mnie tez czarne doniczki udają roślinki
KasiaW76 10:29, 22 kwi 2015

Teraz to widać dobrze i takie fotki do mnie docieraja.... i faktycznie tam gdzie dałaś doniczki tak jak radzą kobitki dobrze będzie wyglądało przedłużenie rabaty jednolitym nasadzeniem.

Mad ta odmiana tez piękna ale ona pójdzie w głąb ogrodu Obym tylko po przestała na tych 4 typach bo mi miejsca zabraknie
malgorzata_s... 10:45, 22 kwi 2015

Plan fajny Między buksiki dodaj jeszcze niskie rozplenice. Doradza lekkości i zwiewności.Na jesień jeszcze tulipanki kupkami tu i tam i będzie miodzio
paulina_ns 13:47, 22 kwi 2015

MAD napisał(a)

Z innych odmian polecam Vanilla Fraise. Ma pięknie przebarwiające się na różowo, duże kwiaty... Zobacz sobie u Any_art.

Piękne są, na pewno znajdzie się miejsce dla nich a wiesz coś może o odmianie pinky winky? ostatnio w ogrodniczym babeczka mi polecała...

paulina_ns 13:48, 22 kwi 2015

siakowa napisał(a)

witam się hahhaha u mnie tez czarne doniczki udają roślinki

Witaj jakoś radzić sobie trzeba