Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Marzenaka 23:20, 20 kwi 2015

No widzę, że idziesz jak burza! Rabata nabiera ładnych kształtów i podziwiam, że tak działasz. Ja czekam na ładniejszą pogodę. Byłam na targach w Brzeznej (przeraziły mnie ceny roślinek niektórych!), oczywiście nie wróciliśmy na pusto - dokupione dwa krzaczki borówki amerykańskiej i 10 krzaczków poziomek... Jak możesz podaj namiar u kogo kupowałaś hortensje przez Internet bo też jestem zainteresowana.
malgorzata_s... 23:27, 20 kwi 2015

Ładnie też wygląda obwódka mieszana np z tawuły miniaturowej i berberysa admiration. Pokażę ci. Potem usunę fotki

Takie obwódki porządkują rabatę nawet jak na rabacie są pojedyncze rośliny każda z innej bajki
anna_p_k 07:38, 21 kwi 2015

tez tak zrozumiałam że jedna za 4 zł, bardzo ładnie wychodzi Ci zmiana tych rabatek
Margaret_ka 11:18, 21 kwi 2015

Paulina, Gosia dobrze radzi z tymi obwódkami. Trzeba by taka zrobić wzdłuż całej kostki. Wtedy zapanuje taki ład na rabatce pomimo różnorodnych gatunków.
paulina_ns 12:19, 21 kwi 2015

Marzenaka napisał(a)
No widzę, że idziesz jak burza! Rabata nabiera ładnych kształtów i podziwiam, że tak działasz. Ja czekam na ładniejszą pogodę. Byłam na targach w Brzeznej (przeraziły mnie ceny roślinek niektórych!), oczywiście nie wróciliśmy na pusto - dokupione dwa krzaczki borówki amerykańskiej i 10 krzaczków poziomek... Jak możesz podaj namiar u kogo kupowałaś hortensje przez Internet bo też jestem zainteresowana.

Witaj Marzenko, Brzezna jest 2 km ode mnie szkoda, że wcześniej nic nie pisałam, bo byś wpadła na kawkę Ja tam parę razy byłam, ale nie mają dużego wyboru, ceny roślin z kosmosu, a do tego wcale nie mają tam ładnych roślin. Ok już namiary wysyłam na prv pozdrawiam
paulina_ns 12:23, 21 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ładnie też wygląda obwódka mieszana np z tawuły miniaturowej i berberysa admiration. Pokażę ci. Potem usunę fotki

Tutaj masz żurawki na przemian z kulkami bukowymi

A tu żurawki na przemian

Można użyć do tego każdej rośliny która jest niska.
Mam też obwódkę z wrzosów.Ważne jest aby rośliny były w większej ilości nie pojedyncze.

Takie obwódki porządkują rabatę nawet jak na rabacie są pojedyncze rośliny każda z innej bajki

Dziękuję Małgosiu Cyprysiki już przesadziłam do tyłu. Fajnie te obwódki wyglądają
paulina_ns 12:24, 21 kwi 2015

anna_p_k napisał(a)
tez tak zrozumiałam że jedna za 4 zł, bardzo ładnie wychodzi Ci zmiana tych rabatek

Aniu, bo tak jest, dzisiaj jeszcze byłam i faktycznie 1 szt. tyle kosztuje, dla pewności się jeszcze zapytałam
paulina_ns 12:31, 21 kwi 2015

Dzisiaj pojeździłam trochę po szkółkach w poszukiwaniu turzycy włosistej i miskant morning light, póki co pustki, może ma ktoś namiary na sprawdzone trawki z allegro? Za to M kupił mi trzmielinę na obwódkę, niestety trochę się spóźniłam, bo było tylko 7 szt., ale dobre i to no i nie mogłam się oprzeć lawendzie - 3zł/szt to wydaje mi się, że fajna cena, tym bardziej, że ona wręcz krzyczała do mnie "weź mnie" tylko, gdzie ja ją teraz wsadzę....lecę do ogrodu, póki słonko

malgorzata_s... 13:32, 21 kwi 2015

Lawenda też fajna na obwódki Trawki sprawdzone nie na allegro tylko w Bylinowym Raju. Sprzedają wysyłkowo więc w google wpisz No i jak teraz mam usunąć jak zacytowałaś
paulina_ns 16:22, 21 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Lawenda też fajna na obwódki Trawki sprawdzone nie na allegro tylko w Bylinowym Raju. Sprzedają wysyłkowo więc w google wpisz No i jak teraz mam usunąć jak zacytowałaś

Małgosiu o tym samym pomyslałam i zrobiłam tylko nie wiem, czy teraz to już nie przesadziłam z tymi obwódkami, wieczorkiem wstawię zdjęcia, bo u nas dzisiaj na przemian słonko, deszcz, a trawę kosimy i kończymy rabatę