Witaj Gosiu nareszcie jesteś Brakowało mi Ciebie Tak, tak mają być fale, jakoś je lubię Ok iglaki jutro przesadzę, a co do żurawek, jest tam ich póki co 6 szt. tylko malutkie myślałam, żeby zrobić z przodu jeszcze obwódkę z trzmieliny, a dalej tam, gdzie jest karmnik zamówiłam już 4 szt. hortensji limelight, do tego między nimi mskant morning light, a przed nimi tak ok 6 szt. turzycy włosistej, żeby zrobić taką obwódkę....i co o tym myślisz?
Właśnie wypatrzyłam trzmielinę w ogrodniczym za 3,50 ładne sadzonki i tak pomyślałam o obwódce, jutro po nią pojadę, tylko może pomożesz mi ją umieścić w odpowiednim miejscu myślałam o czymś takim, żeby trochę "ożywić" to miejsce
ps. Małgosiu, które 3 iglaczki miałaś na myśli, pisząc,że duże rosną?
Te trzy przy żółtej kresce To cypryjski groszkowe chyba i kosodrzewina.
Mówiąc o obwódce miałam na myśli linię przy kostce. Na całą długość strasznie dużo sadzonek by wyszło ale zrób pasek takiej długości i w tym miejscu co narysowałaś tylko przy kostce i analogicznie na drugiej fali. Trzmielina łatwo się umorzenia więc możesz później powiększać albo robić odcinki z różnych roślin. Kawałek traw, kawałek trzmielina i znowu trawki albo inne niskie rośliny