Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 17:20, 20 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Paulinko widzę że doradcy byli Ten kształt o wiele lepszy bo rozumiem że fale mają byćmasz sporo roślin na tych rabatach ale każda inna. Trzeba to teraz jakoś uspokoić i dać obwódkę z jednakowych roślin. Ja poszłabym w niskie trawki albo w żurawki jeśli wolisz kolorowo wzdłuż całej rabaty. Dobrze że pod tujami zdejmujesz darń Te trzy iglaczki z przodu przesadź na tył bo one duże urosną i wszystko ci zasloniąBędę podglądać realizację i na bierząco postaram się doradzić. Przypominaj się w razie czego bo nie ogarniam już wątkówNajlepiej napisz mi co mniej więcej na tej rabacie chcesz to pomyślę i coś może namaluję

Witaj Gosiu nareszcie jesteś Brakowało mi Ciebie Tak, tak mają być fale, jakoś je lubię Ok iglaki jutro przesadzę, a co do żurawek, jest tam ich póki co 6 szt. tylko malutkie myślałam, żeby zrobić z przodu jeszcze obwódkę z trzmieliny, a dalej tam, gdzie jest karmnik zamówiłam już 4 szt. hortensji limelight, do tego między nimi mskant morning light, a przed nimi tak ok 6 szt. turzycy włosistej, żeby zrobić taką obwódkę....i co o tym myślisz?
malgorzata_s... 17:39, 20 kwi 2015

Paulinko mogą być obwódka z trzmielinki. Reszta pasuje. Ja postawiłabym na środku przed miskantem tę rzeźbę Poidełko Piękna jest też mi się taka marzy
Agatek 17:55, 20 kwi 2015

Taaak o wiele lepiej teraz jest
paulina_ns 18:55, 20 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Paulinko mogą być obwódka z trzmielinki. Reszta pasuje. Ja postawiłabym na środku przed miskantem tę rzeźbę Poidełko Piękna jest też mi się taka marzy

Właśnie wypatrzyłam trzmielinę w ogrodniczym za 3,50 ładne sadzonki i tak pomyślałam o obwódce, jutro po nią pojadę, tylko może pomożesz mi ją umieścić w odpowiednim miejscu myślałam o czymś takim, żeby trochę "ożywić" to miejsce

ps. Małgosiu, które 3 iglaczki miałaś na myśli, pisząc,że duże rosną?
paulina_ns 18:56, 20 kwi 2015

Agatek napisał(a)
Taaak o wiele lepiej teraz jest

Ufff dziękuję Agatko cieszę się,że się podoba, bo przez 2 godziny kombinowałam
AnnaCh 19:56, 20 kwi 2015

Teraz jest super Tak jak w tytule wątku małymi kroczkami do celu
paulina_ns 21:13, 20 kwi 2015

AnnaCh napisał(a)
Teraz jest super Tak jak w tytule wątku małymi kroczkami do celu

Dokładnie tak
bartek_luberda 21:18, 20 kwi 2015

5 sadzonek trzmieliny w bied po 4zł
paulina_ns 21:22, 20 kwi 2015

bartek_luberda napisał(a)
5 sadzonek trzmieliny w bied po 4zł

5 sadzonek po 4 zł? czy jedna po 4 ? Widziałam je ostatnio, ale jakieś marne mi się wydawały, no i zrozumiałam, że jedna sztuka po 4 zł
malgorzata_s... 23:15, 20 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

Właśnie wypatrzyłam trzmielinę w ogrodniczym za 3,50 ładne sadzonki i tak pomyślałam o obwódce, jutro po nią pojadę, tylko może pomożesz mi ją umieścić w odpowiednim miejscu myślałam o czymś takim, żeby trochę "ożywić" to miejsce

ps. Małgosiu, które 3 iglaczki miałaś na myśli, pisząc,że duże rosną?

Te trzy przy żółtej kresce To cypryjski groszkowe chyba i kosodrzewina.
Mówiąc o obwódce miałam na myśli linię przy kostce. Na całą długość strasznie dużo sadzonek by wyszło ale zrób pasek takiej długości i w tym miejscu co narysowałaś tylko przy kostce i analogicznie na drugiej fali. Trzmielina łatwo się umorzenia więc możesz później powiększać albo robić odcinki z różnych roślin. Kawałek traw, kawałek trzmielina i znowu trawki albo inne niskie rośliny