Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Monia81 13:32, 18 lip 2017

Chodzi mi jeszcze po głowie bo u Kasi widziałam przetacznik kłosowy Christa - piękny jest i może przed białymi hortkami ładnie by się prezentował
paulina_ns 13:43, 18 lip 2017

Monia81 napisał(a)
Paulinko ja myślałam na takim zestawieniem hortki tej już co mam, przed nimi krwawnik w kolorze różowym bądź czerwonym, przed nimi frosted curls i przed nimi żurawki, albo zamiast krwawnika, kocimiętka, ale jeszcze myślę, a na drugim szpalerze co to chcę tego phantoma to na pewno będą funkie i turzyce , bo tam mam taki ażurowy półcień, ale jeszcze przemyślenia są

No ja właśnie myśle nad żurawkami, jednak moim zdaniem coś hortkom w nóżki trzeba dać, bo bez tego takie łyse trochę są kocimietka też mi przeszła przez myśl, jeszcze muszę sprawę przemyśleć, chociaż bardziej bordowe żurawki chyba będę mi pasowały, bo w dalszej części będą 3 berberysy Orange Rocket albo red pillar.
paulina_ns 13:50, 18 lip 2017

Monia81 napisał(a)
Chodzi mi jeszcze po głowie bo u Kasi widziałam przetacznik kłosowy Christa - piękny jest i może przed białymi hortkami ładnie by się prezentował

Ojej faktycznie piękny Myślę,że na pewno z hortkami wyglądałby ślicznie ja niedawno zakupiłam 2 szt przetacznika Veronica alba i widzę, że nawet całkiem polubial moja gline
Monia81 13:56, 18 lip 2017

Ojojoj, lista chciejstw zamiast się skracać, to nie miłosiernie się wydłużatyle różnego kolorowego dobra, że nie wiadomo co wybierać
BasiaLT 15:11, 18 lip 2017

Im dalej w las tym więcej drzew... im bardziej człowiek poznaje rośliny tym więcej chce... samo życie.
MirellaB 16:03, 18 lip 2017

To prawda mamy podobny gust ogrodowy. Pęcherznica faktycznie na pierwszy plan absolutnie się nie nadaje.
Masz tyle miejsca to możesz ją gdzieś na tyły przesadzić.

Paulinka nie widziałam miejsca hortensji z floksami. Pokażesz?
paulina_ns 17:06, 18 lip 2017

Monia81 napisał(a)
Ojojoj, lista chciejstw zamiast się skracać, to nie miłosiernie się wydłużatyle różnego kolorowego dobra, że nie wiadomo co wybierać

Monia szkoda tylko,że ogród nie jest z gumy ja jak zrobię szpaler hortensji cały tył prawie będę miała już obsadzony, co ja będę robiła? Pewnie zmieniała hihi
paulina_ns 17:08, 18 lip 2017

BasiaLT napisał(a)
Im dalej w las tym więcej drzew... im bardziej człowiek poznaje rośliny tym więcej chce... samo życie.

Dokładnie Basiu, a zwłaszcza tutaj na Ogrodowisku Co roku coś nowego się pojawia
paulina_ns 17:14, 18 lip 2017

MirellaB napisał(a)
To prawda mamy podobny gust ogrodowy. Pęcherznica faktycznie na pierwszy plan absolutnie się nie nadaje.
Masz tyle miejsca to możesz ją gdzieś na tyły przesadzić.

Paulinka nie widziałam miejsca hortensji z floksami. Pokażesz?

Nie, nie będę jej nigdzie przesadzała szkoda mi miejsca dla niej, albo wydam sąsiadce, albo wyląduje na kompostowniku, co prawda nie lubię wyrzucać roślin, ale akurat jej to mi najmniej szkoda

Mirelka na razie nie ma co pokazywać, wciąż nie mam kupionych tam jeszcze hortensji, niestety lokalnie nie dostanę takiej odmiany jak chce, więc muszę zamawiać, a jak już zamawiać to od razu zamówię phantom, a chcąc zamówić muszę się zastanowić ile czego i podjąć w końcu męska decyzję
dominika_ 21:19, 18 lip 2017

Wstawiłam Ci Paula aktualne foto u mnie.