Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Monia81 12:30, 18 lip 2017

No to Paulinko będzie więcej hortek, już ich masz duuużoja we wrześniu też szpaler robię z tych co mam i drugi szpaler będzie właśnie z phantomi, już w zeszłym roku na niego chorowałam
MirellaB 12:35, 18 lip 2017

Paulinka super zdjęcia pokazujesz. Piękne masz miejsca z dokończonymi rabatami. Bardzo mi się podoba, bo to taki mój ogrodowy styl
Magleska 12:41, 18 lip 2017

Pięknie ..... u mnie też gorąco , tylko trawnik skosiłam ,może po południu da się coś podziałać
Catalinasdiary 12:54, 18 lip 2017

Mam pytanko odnośnie Vanille Fraise. Kupiłam ją i wsadziłam w zacienionej części ogrodu, pomiedzy funkiami. Jest tam swiatlo, ale słońce nie praży. Jak ona rośnie u Ciebie? Czytałam, że średnio sobie radzi na bardzo nasłonecznionej rabacie.
Margerytka40 12:59, 18 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Asiu tu turzyca buchanana, jest bezproblemowa, ładnie przezimowała no i super się rozrosla hortek u mnie jak na razie 30 krzaczkow, ale będzie więcej, bo planuje kolejny szpaler z nimi, też je uwielbiam

Fajna ta turzyca,jeśli taka bezproblemowa muszę sobie ją zapisać ,może kiedyś gdzieś ją wykorzystam
A zielona z tej fotki?
paulina_ns 13:09, 18 lip 2017

Monia81 napisał(a)
No to Paulinko będzie więcej hortek, już ich masz duuużoja we wrześniu też szpaler robię z tych co mam i drugi szpaler będzie właśnie z phantomi, już w zeszłym roku na niego chorowałam

Monia tylko na razie jeszcze mało widoczne są, ale mam nadzieję,że w przyszłym roku pokażą już na co je stać a z czym je będziesz łączyła? Trawki? Byliny?
paulina_ns 13:13, 18 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka super zdjęcia pokazujesz. Piękne masz miejsca z dokończonymi rabatami. Bardzo mi się podoba, bo to taki mój ogrodowy styl

Mirelka zauważyłam,że my podobne gusta ogrodowe mamy cieszę się,że Ci się podoba, nie wiem czy zauważyłaś na tym zdjęciu właśnie ta nieszczesna pęcherznice, mam ją w takim miejscu,że zasłania mi wszystko...popatrz prawa strona

paulina_ns 13:15, 18 lip 2017

Magleska napisał(a)
Pięknie ..... u mnie też gorąco , tylko trawnik skosiłam ,może po południu da się coś podziałać

Wow kosilas trawę na taki upał? Ja chyba bym rady nie dała, wczoraj skosilam, ale wczoraj było przyjemnie ciepło, ale pochmurnie, ja właśnie też czekam moze później się coś ochlodzi, chociaż już mi chęci odchodzą hihi.
paulina_ns 13:18, 18 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)

Fajna ta turzyca,jeśli taka bezproblemowa muszę sobie ją zapisać ,może kiedyś gdzieś ją wykorzystam
A zielona z tej fotki?

Asiu zielona na tym zdjęciu to turzyca frosted curl's, albo Amazon minst, nie pamiętam dokładnie która to ona trochę lubi przemarzac zima, tej zimy wyleciała mi jedna, a przecież zimy prawie nie było, więc z nią to różnie bywa, ale mimo wszystko mam nadzieję,że u mnie kolejna zimę przeżyje, bo nie mam koncepcji czym ja zastąpic w razie czego
Monia81 13:28, 18 lip 2017

Paulinko ja myślałam na takim zestawieniem hortki tej już co mam, przed nimi krwawnik w kolorze różowym bądź czerwonym, przed nimi frosted curls i przed nimi żurawki, albo zamiast krwawnika, kocimiętka, ale jeszcze myślę, a na drugim szpalerze co to chcę tego phantoma to na pewno będą funkie i turzyce , bo tam mam taki ażurowy półcień, ale jeszcze przemyślenia są