Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:00, 25 sie 2017

Catalinasdiary napisał(a)
OK, to powiem tak. Moim zdaniem pasuje na murek i taras bezowa jasna.
Mam taka fugę i żadnego brudu na niej nie widuje. A ciemna, którą tez mam, to dramat.

O to teraz mnie zaskoczyłas a wydawało mi się,że jasna będzie dramat w takim razie na murek zostaje jasna, a na posadzkę taka? Nie patrz na kamień, bo jest inny, tylko na fuge taka mają dostępna u nas od ręki

paulina_ns 14:05, 25 sie 2017

zoja napisał(a)
poza tym fugę i tak będziesz impregnować - będzie się tak samo brudzić - albo nie brudzić

W sumie racja, faktyxznie na murek zdecydowanie jasna, uff ulzylo mi trochę, bo już z mężem się poklocilam,że jak dogadać się nie możemy to niech będzie różowa
paulina_ns 14:07, 25 sie 2017

Kawa napisał(a)
poszłabym w szarość nie wiem?
rzeczywiście można zgłupieć

Kamilka no to kto ma wiedzieć jak nie Ty a poważnie daj spokój, odechcialo mi się tarasu...nie dość,że wszędzie tylko szare to jeszxze milion opini czym fugowac...masakra
Catalinasdiary 14:12, 25 sie 2017

Jak sobie tak przyłożyłam te malutkie zdjecia do siebie to mi ta czarna kropka najlepiej by leżała, jeżeli chcesz chłodny odcień. Jeżeli ciepły, to ta po prawej. Na murek i taras.
zoja 14:13, 25 sie 2017

szara kojarzy mi się z betonem - nie lubię bo czuję chłód jak patrzę,
a beżowa z piaskiem i gliną - lubię bo wydaje się bardziej naturalnie i ciepło

każdy lubi coś innego
paulina_ns 14:27, 25 sie 2017

Catalinasdiary napisał(a)
Jak sobie tak przyłożyłam te malutkie zdjecia do siebie to mi ta czarna kropka najlepiej by leżała, jeżeli chcesz chłodny odcień. Jeżeli ciepły, to ta po prawej. Na murek i taras.

No to decyzja podjęta i na posadzkę i na murek będzie jasna i tu pojawia się problem, bo jasne tylko na zamówienie...wszędzie dostępne są szare, a bezowych nie ma, jedynie właśnie takie jak dałam zdjęcie wyżej, ale ona do końca beżowa to nie jest.

A powiedz mi proszę czym Wy fugowaliscie? U nas dostępne są trzy warianty :
1. Klej zmieszany z piaskiem i cementem do tego dodany pigment ( ponoć nie do ruszenia),
2. Fuga klinkierowa ( ponoć ciężko się nią fuguje, ale polecają do fugowania, cena przystępna 27 zł worek),
3. Specjalna fuga do kamienia Sopran, czy jakoś tak ( dosyć droga 137 zł za worek)
paulina_ns 14:29, 25 sie 2017

zoja napisał(a)
szara kojarzy mi się z betonem - nie lubię bo czuję chłód jak patrzę,
a beżowa z piaskiem i gliną - lubię bo wydaje się bardziej naturalnie i ciepło

każdy lubi coś innego

No właśnie też mi się wydaje,że szara fuga mogłaby jeszcze bardziej ten kamień przyciemnic, a nie o to też chodzi...
Catalinasdiary 15:27, 25 sie 2017

Przykro mi, ale co do konkretnego produktu nie pomogę. Porównywałam do podłóg z gresu, nie kamienia. Nie wiem czy do tego używa się tych samych fug. Mam najzwyklejszą fugę z marketu, zalecaną do powierzchni na zewnątrz.
paulina_ns napisał(a)

No to decyzja podjęta i na posadzkę i na murek będzie jasna i tu pojawia się problem, bo jasne tylko na zamówienie...wszędzie dostępne są szare, a bezowych nie ma, jedynie właśnie takie jak dałam zdjęcie wyżej, ale ona do końca beżowa to nie jest.

A powiedz mi proszę czym Wy fugowaliscie? U nas dostępne są trzy warianty :
1. Klej zmieszany z piaskiem i cementem do tego dodany pigment ( ponoć nie do ruszenia),
2. Fuga klinkierowa ( ponoć ciężko się nią fuguje, ale polecają do fugowania, cena przystępna 27 zł worek),
3. Specjalna fuga do kamienia Sopran, czy jakoś tak ( dosyć droga 137 zł za worek)
_Martini_ 17:28, 25 sie 2017

Jeśli idziesz w chłodniejszy to 4 od lewej, a jak w cieplejszy to 5. Dałbym taką samą fugę na płycie i na murku.
Kasiolaaa 21:30, 25 sie 2017

Fuge wes jasna szara