Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:02, 29 sie 2017

jolka napisał(a)
O szok ile cebul nakupiłaś Pięknie będzie! Ja zaledwie 3 opakowania. Że też ja tak rzadko zajeżdżam do B. Pięknie masz, filetowa różyczka bardzo ładna. No i tarasik extra Kiedy otwarcie będzie??

Jolus ja zazwyczaj do B. jeżdżę tylko po pampersy i cebulki tulipanow hihi no trochę się nazbierało, żeby jeszcze chciały tak ładnie kwitnąc jak wyglądają na opakowaniu tzn w pierwszym roku pewnie będzie pięknie, zobaczymy jak w kolejnych
Zana 16:28, 29 sie 2017

Taras bardzo fajny Lubię takie klimaty. Szał cebulowy na forum a jakaś do tyłu w tym temacie jestem.
paulina_ns 21:16, 29 sie 2017

Zana napisał(a)
Taras bardzo fajny Lubię takie klimaty. Szał cebulowy na forum a jakaś do tyłu w tym temacie jestem.

Aniu teraz zobaczymy jak sprawdzi się ten taras w użytkowaniu kamień głównie do mnie przemawiał, kostka odpadala, drewno ciężkie w utrzymaniu no to nic innego nie zostało

Powiem Ci szczerze,że dosyć długo zastanawiałam się nad cebulkami,wiosna wszyscy pokazywali swoje piękne tulipany i jakoś nie specjalnie im tego zazdrościlam, wkurzylam się,że tyle mi pognilo przez zimę i miałam mocne postanowienie,że posadzę tylko kilka w doniczce i na tym koniec. No ale jakoś sprawę przemyślałam, zrobiłam kilka rabat,gdzie wydaje mi się, że nie powinny pognic i daje im ostatnia szansę
paulina_ns 21:29, 29 sie 2017

Dzisiaj w końcu udało mi się podziałać ogrodowo wyplewilam rabatę przy tarasie, różankę jedna i druga,kurcze brakowało mi tego grzebania w ziemi czy mi się wydaje, że chwasty zaczęły wolniej rosnąć? Ostatnio plewilam przed roczkiem małej,a jakoś tragedi nie było przycielam też wierzbe hakuro, muszę zastanowić się nad nią w przyszłym roku, wiosna ładnie wygląda, ale teraz średnio. Jutro jak się uda walka z najdłuższa rabata, a tam mam już co robić zauważyłam,że strasznie sieje mi się stipa,ciekawa jestem jak będzie z nią po zimie.
zoja 21:38, 29 sie 2017

będę trzymac kciuki za Twoje tulipany musza wykorzystac szansę
patrycja 21:43, 29 sie 2017

Też jeżdżę do biedrony po pampersy
No, z tulipanami to poszalałaś teraz jeszcze to posadzić trzeba
m_gocha 21:47, 29 sie 2017

No Paulina zaszalałaś cebulowo Ja w tym roku na razie nic (nie licząc dwóch czosnków z B.)
Jak będziesz miała za dużo stipy na wiosnę to chętnie przygarnę
kaz742011 21:58, 29 sie 2017

A ja cebul nadal nie kupiłam. Mocno się zastanawiam czy jest sens skoro nornice u mnie buszują. Ostatnio znalazłam jamy pod jedną umbrą. Nie wiem jak mam się pozbyć tego towarzystwa. Trutka działa przez chwilę. Wynoszą się a zaraz jamy znajduję w innym miejscu.
paulina_ns 06:48, 30 sie 2017

zoja napisał(a)
będę trzymac kciuki za Twoje tulipany musza wykorzystac szansę

Zoja też na to liczę
paulina_ns 06:49, 30 sie 2017

m_gocha napisał(a)
No Paulina zaszalałaś cebulowo Ja w tym roku na razie nic (nie licząc dwóch czosnków z B.)
Jak będziesz miała za dużo stipy na wiosnę to chętnie przygarnę

Gosiu nie ma problemu miejmy tylko nadzieję,że ładnie odbije po zimie i jest Twoja