Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

jolanka 20:56, 02 paź 2017

Paulinko, duuuużo zdrowia
Kasiolaaa 21:02, 02 paź 2017

A ja jeszcze tulipanow nie sadzilam
21:55, 02 paź 2017
Współczuję, uważaj na małą bo to dla niej niebezpieczne.
Buziaki
paulina_ns 17:49, 17 lis 2017

Dziewczyny wybaczcie mi, że tak rzadko u Was bywam, ale nawał obowiązków i brakuje mi czasu na wszystko, wczoraj dopiero udało mi się posadzić cześć tulipanow, nie wiem czy coś z nich będzie zostawiłam je w kartonie na tarasie na noc, a w nocy był przymrozek, niby cebulki uszkodzone nie były, ale zobaczymy. Dzisiaj u nas pada cały dzień, więc posadziłam tylko kolejna część do koszyczkow i wsadziłam przy tarasie, gdzie dało się wkopac. Jutro liczę na ładna pogodę i dalsze sadzenie, a jak będzie zobaczymy...Sadziła któraś z Was kiedyś tulipany w listopadzie? ma to na nie jakiś wpływ? Tzn później zakwitną? Nie zakwitną w ogóle? Trochę się martwię mam ich ponad 300 szt i liczę,że dadzą radę mimo wszystko
AnnaCh 18:07, 17 lis 2017

Spoko, też sadziam w listopadzie już
Nic im nie będzie, a przymrozek też im nic nie zrobi, przecież w ziemi też przemarzają chyba, nie?
Magleska 19:03, 17 lis 2017

Nie wiem jak z tulipanami ,ale gdzieś czytałam ,że i w grudniu dziewczyny sadziły
A jak Twój ogródek listopadowy ? Fotki byś może jakieś dała ....dawno tu nie spacerowałam
A jak dzieciaki ? Nawał obowiązków teraz ..... brak czasu .....ech życie ......
Ale fajnie ,że choć na chwilkę jesteś
MirellaB 19:19, 17 lis 2017

Paulinka dopiero co skończyłam sadzenie tulipanów. Dziewczyny sadzą nawet w grudniu. Dopóki ziemia nie jest zmarznięta można sadzić
gosika67 20:00, 17 lis 2017

Witaj Paulina , ja też mam jeszcze kilka sztuk tulipanów do sadzenia,posadziłam dość dużo cebulowych i jestem bardzo ciekawa efektów.Po niedzieli mają być przymrozki, trzeba się uwijać, u mnie jeszcze trochę roboty, muszę trawy wiązać, posprzątać graty itp.
SlonecznyOgrod 11:48, 18 lis 2017

Teraz czasu będzie coraz więcej, popołudnia to juz kompletny mrok.
Nadrobisz zaległości
paulina_ns 14:34, 18 lis 2017

AnnaCh napisał(a)
Spoko, też sadziam w listopadzie już
Nic im nie będzie, a przymrozek też im nic nie zrobi, przecież w ziemi też przemarzają chyba, nie?

Cześć Aniu w sumie masz rację, w zimie cebulki na pewno mają gorsze warunki niż teraz kupuje się fajnie, ale żeby posadzić to już nie tak hop siup, na szczęście dzisiaj posadziłam kolejne i zostało mi jeszcze ok 50 cebulek z 400