Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 20:11, 23 lis 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja nie powiązałam trawek i teraz leżą przybite śniegiem. Mój błąd

Małgosiu to taki pierwszy śnieg, więc tragedi nie ma, na pewno jeszcze powiazesz i na zimie będzie na cacy
paulina_ns 20:14, 23 lis 2017

BasiaLT napisał(a)
ojej ale ciało u ciebie... u mnie wczoraj pierwszy poranny przymrozek.
A w temacie cebul... może jak nie masz czasu sadzić do gruntu to posadź je w donicach po 3 warstwy, systemem "na lazanię". Będzie szybciej.

Basiu no właśnie w tym problem,że nie mam gdzie tych donic zadołowac na zimę trzy zadołowalam przy tarasie i miejsca brak, ale spokojnie teraz ładna pogoda jest to wyskocze na godzinkę i będą wszystkie tulipany posadzone, tylko oczywiście jak to u mnie bywa pogoda jest, a dzieci wirusa złapaly,mnie też gardło i ogólne osłabienie dopadło
paulina_ns 20:18, 23 lis 2017

Obiecałam sobie,że będę starała jak najczęściej do Was zaglądać, a jak to bywa tydzień przeleciał i czasu jakoś brakło. Pogoda jest, ale co z tego jak znów weny mi brakuje na ogród, a tyle rzeczy jeszcze zostało do zrobienia...zastanawiam się kiedy lepiej przyciąć róże,czy można jeszcze teraz,czy lepiej już na wiosnę?
m_gocha 23:27, 23 lis 2017

Paulina u mnie niektóre miejsca w ogrodzie to jak pole minowe Dość, że zadołowałam niewsadzone roślinki (były plany na obsadzenie skarpy, ale niestety nie udało się ) To jeszcze zadołowałam donice z cebulowymi
Dzisiaj była super pogoda... Niestety po powrocie z pracy nie ma szans, żeby cokolwiek zrobić na zewnątrz. Czekam na sobotę na dokończenie najpilniejszych prac ogrodowych.
Zdrówka życzę
SlonecznyOgrod 10:59, 24 lis 2017

Pierwszy śnieg u Ciebie, no teren górzysty to zawsze prędzej zima zagląda niż tu w Wlkp.

Zdrówka życzę, bo nawet z najmniejszym przeziębieniem nic nie idzie tak jak powinno, bo siły odchodzą.
Kawa 11:01, 24 lis 2017

macham Paula
paulina_ns 16:44, 24 lis 2017

m_gocha napisał(a)
Paulina u mnie niektóre miejsca w ogrodzie to jak pole minowe Dość, że zadołowałam niewsadzone roślinki (były plany na obsadzenie skarpy, ale niestety nie udało się ) To jeszcze zadołowałam donice z cebulowymi
Dzisiaj była super pogoda... Niestety po powrocie z pracy nie ma szans, żeby cokolwiek zrobić na zewnątrz. Czekam na sobotę na dokończenie najpilniejszych prac ogrodowych.
Zdrówka życzę

Gosiu właśnie widziałam u Ciebie,że masz jeszcze pełno cebul, no ale co zrobić fajnie się kupuje, gorzej sadzi ja też jutro liczę na prace w ogrodzie ponoć to już ostatnie dni ciepła...
paulina_ns 16:44, 24 lis 2017

Daria u mnie na szczęście po śniegu już śladu nie ma może uda mi się jutro trawę skosić chociaż strasznie mokro i mimo,że słońce świeci to jednak zimno. Pozdrawiam
paulina_ns 16:50, 24 lis 2017

Dzisiaj byłam na zakupach i upolowałam takiego skrzata cudny i wielki

Uwielbiam tego typu ozdoby i pomyśleć,że jeszcze miesiąc i święta
Magleska 07:51, 25 lis 2017

Cudny ten krasnal idealnie tam pasuje- kolor pod zasłony ......mała nie chce go nosić jak lalkę?