Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 10:52, 20 mar 2018

Kamiś ja już też wstaje rano z nadzieją,że chociaż słonko wyjdzie, a tu nic zimno, dalej sypie no bez jaj...
MalGosia 15:16, 20 mar 2018

Paulinko,

a ja przyszłam się przywitać

czytam iż u Ciebie zima w pełnej krasie, a u mnie zaczęła się "powolutku" odwilż i powietrze takie wiosenne
zachwyciłam się pierwszą stroną, a na niej moim ulubionym klonikiem i hebe
ale wybacz, brak czasu uniemożliwia przeczytanie wątku, choć zapowiada się interesująco!
gdy rozmawiałam miesiąc temu ze znajomym szkółkarzem, to wedle obliczeń, jesteśmy o dwa tygodnie do tyłu z wegetacją roślin (do ubiegłego roku) - jednak ja z jednej strony cieszę się, że pogoda nas nie rozpieszcza, bo może majowe przymrozki przejdą bokiem, ale z drugiej - brakuje mi aerobiku w ogródku - bądź tu człowieku zadowolony! ptaszki tak pięknie ćwierkają, a rączki porobiłyby już coś w ogródku
Anitka 15:19, 20 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

Anitka nie takimi małymi, ale jakoś nie czuć nastroju tych świąt, no ale na Boże Narodzenie była wiosna, na Wielkanoc będzie zima

Równowaga musi być w przyrodzie
paulina_ns 17:46, 20 mar 2018

Dzisiejsze zakupy skromne, bo skromne, ale akurat takiej odmiany hortki jeszcze nie mam, mam tylko nadzieję, że szybciej się zbierze niż kupiona kiedyś unique

AgataM 17:52, 20 mar 2018

Witaj PaulinkoŚliczna kompozycja. Tak niewiele potrzeba,a oko cieszy
Piękna hortensja i ptasio
paulina_ns 18:28, 20 mar 2018

MalGosia napisał(a)
Paulinko,

a ja przyszłam się przywitać

czytam iż u Ciebie zima w pełnej krasie, a u mnie zaczęła się "powolutku" odwilż i powietrze takie wiosenne
zachwyciłam się pierwszą stroną, a na niej moim ulubionym klonikiem i hebe
ale wybacz, brak czasu uniemożliwia przeczytanie wątku, choć zapowiada się interesująco!
gdy rozmawiałam miesiąc temu ze znajomym szkółkarzem, to wedle obliczeń, jesteśmy o dwa tygodnie do tyłu z wegetacją roślin (do ubiegłego roku) - jednak ja z jednej strony cieszę się, że pogoda nas nie rozpieszcza, bo może majowe przymrozki przejdą bokiem, ale z drugiej - brakuje mi aerobiku w ogródku - bądź tu człowieku zadowolony! ptaszki tak pięknie ćwierkają, a rączki porobiłyby już coś w ogródku

Cześć Małgosiu, no powiem Ci,że od pierwszej strony do teraz wieleee w moim ogrodzie się zmieniło hebe już nie ma, klon został i rośnie, ale zupełnie już w innym miejscu. No coś Ty nie czytaj początków, bądź na bieżąco szkoda czasu no powiem Ci,że pogoda nas nie rozpieszcza u nas cały czas sypie śnieg, jest mróz i jak będzie tak dalej to nieźle będziemy ze wszystkim w tyle. Oj tak, mi się już marzy grzebanie w ziemi, chciałabym porobić porządki, zrobić miejsce zamówionym różom, ocenić straty po zimie, udekorować taras, planów,a planów mam
paulina_ns 18:30, 20 mar 2018

Anitka napisał(a)

Równowaga musi być w przyrodzie

No tak, tylko dla nas ogrodników to istna katorga
paulina_ns 18:33, 20 mar 2018

AgataM napisał(a)

Witaj PaulinkoŚliczna kompozycja. Tak niewiele potrzeba,a oko cieszy
Piękna hortensja i ptasio

Agatko, a co nam pozostało? Ja w domu wiosnę mam już od miesiąca, szkoda tylko,że w domu, a w ogródku 20 cm śniegu Hortensji jestem bardzo ciekawa, uwielbiam je i już trochę odmian mam, ale ta ponoć nie zmienia koloru tylko jest biała, zobaczymy a ptasio to taki dodatek, na razie stoi w domu, ale docelowo będzie na tarasie jak kiedyś, kiedyś nadejdzie wiosna
Magleska 20:07, 20 mar 2018

piękne dekoracje .....u mnie też zimowo nadal i już mnie drażni ta pogoda
a w dodatku po pracy wracam tak padnięta ,że nic mi się nie chce .....
ale jutro do biedry po różyczki się wybieram -jeśli jeszcze będa
BKosimkArt 20:21, 20 mar 2018

Ślicznie!