Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 09:24, 24 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

to jednak u ciebie zimnej , u mnie teraz +1

Wiolu u mnie zawsze zimniej, bliżej gór
paulina_ns 10:41, 24 mar 2018

Dzisiejsi ogrodowi goście - kosy

Miałam popracować w ogrodzie, ale nie da się mokro, błoto do du...z taką robotą.
paulina_ns 13:13, 24 mar 2018

Pierwsze oznaki wiosny w końcu jakieś znalazłam

Zrobiło się trochę cieplej więc lecę ciachać co się da
paulina_ns 16:33, 24 mar 2018

Na dzisiaj prace w ogrodzie skończone, przyciełam kolejne hortki, róże, szałwie w sumie wszystko jak szło rabata przy tarasie, różanka jedna i druga gotowa na wiosnę najdłuższej rabaty nie ruszałam, musi wszystko podeschnąć i do końca śnieg stopnieć, ale zawsze to już trochę pracy mniej a i jeszcze pashmina zmieniła miejsce, irgę wywaliłam, a w jej miejsce przeniosłam róże, wolę różane widoki z okna jestem padnięta, ale i zadowolona
Magleska 17:18, 24 mar 2018

fajnie podziałałaś
ja też już wróciłam ,bo zimno mi się zrobiło
niewiele wykonałam -przesadziłam 8 małych cisków i 3 horki jakoś w tych kamyczkach dużo dłużej się robi ....
.muszę ten przedogródek zrobić tak ,żeby nie przerabiać ,bo nienawidzę robić w kamyczkach
( ale ogólnie podobają mi sie rabaty ze żwirkiem tylko kopanie ,odgarnianie itp....nie lubię

tulipany wychodzą pełną parą ....w poniedziałek może coś więcej podziałam

Miłego odpoczynku
paulina_ns 17:27, 24 mar 2018

Magleska napisał(a)
fajnie podziałałaś
ja też już wróciłam ,bo zimno mi się zrobiło
niewiele wykonałam -przesadziłam 8 małych cisków i 3 horki jakoś w tych kamyczkach dużo dłużej się robi ....
.muszę ten przedogródek zrobić tak ,żeby nie przerabiać ,bo nienawidzę robić w kamyczkach
( ale ogólnie podobają mi sie rabaty ze żwirkiem tylko kopanie ,odgarnianie itp....nie lubię

tulipany wychodzą pełną parą ....w poniedziałek może coś więcej podziałam

Miłego odpoczynku

Madziu mam tylko nadzieję,że nie przedobrzyłam z tym wszystkim, ale u mnie z czasem krucho, więc ciachnęłam chociaż część,żeby później mieć mniej do roboty, czasem przechodzą mi myśli, czy nie łatwiej byłoby mieć samą trawę jak i w domu tak i w ogrodzie cały czas jest coś do roboty, dzisiaj jestem padnięta, a jeszcze tylllllleeeee pracy zostało, człowiek jakiś taki slimaczy po tej zimie
19:16, 24 mar 2018
Ale się rozpędziłaś ale masz racje, jak już coś robić to całą parą, zmęczona ale zadowolona później będzie mniej, a jeszcze tyle jest do zrobienia
paulina_ns 19:32, 24 mar 2018

MonikA napisał(a)
Ale się rozpędziłaś ale masz racje, jak już coś robić to całą parą, zmęczona ale zadowolona później będzie mniej, a jeszcze tyle jest do zrobienia

Monia rozpędziłam, a teraz mam trochę obawy, zwłaszcza o róże ale co ma być to będzie, będę miała w razie czego nauczkę na przyszłość oj powiem Ci,że do zrobienia jeszcze sporo zostało, najgorsze zostawiłam sobie na koniec, ale pomalutku może do połowy kwietnia ze wszystkim się wyrobię
Magleska 19:39, 24 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

Madziu mam tylko nadzieję,że nie przedobrzyłam z tym wszystkim, ale u mnie z czasem krucho, więc ciachnęłam chociaż część,żeby później mieć mniej do roboty, czasem przechodzą mi myśli, czy nie łatwiej byłoby mieć samą trawę jak i w domu tak i w ogrodzie cały czas jest coś do roboty, dzisiaj jestem padnięta, a jeszcze tylllllleeeee pracy zostało, człowiek jakiś taki slimaczy po tej zimie

właśnie ten czas ......ech za szybko biegnie i po zimie człowiek jakiś zasiedziany
ale nabierzemy rozpędu
i masz rację robota jest na okrągło -praca,dom ,ogród itd....ale i tak wolę mieć co robić ,niż nic nie robić
jutro Palmy trzeba święcić i już za tydzień Święta :
miłej Niedzieli

ps ....sama trawa .....nie
20:15, 24 mar 2018
paulina_ns napisał(a)

Monia rozpędziłam, a teraz mam trochę obawy, zwłaszcza o róże ale co ma być to będzie, będę miała w razie czego nauczkę na przyszłość oj powiem Ci,że do zrobienia jeszcze sporo zostało, najgorsze zostawiłam sobie na koniec, ale pomalutku może do połowy kwietnia ze wszystkim się wyrobię

Kurcze ja też dziś 4 róże ścęłam, miałam w planach, wertykulacje i areacje trawnika z posypaniem na koniec nawozem, ale dzień za krótki

Jutro niedziela nie będę szaleć ze sprzętem, bo u mnie sąsiedzi będą gadać, mała wioska ale plotuśników nie brakuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies