Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 10:41, 27 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Zimno i brzydko... ja jeszcze nawet oprysku miedzianem nie zrobiłam, bo albo wietrznie, albo temperatura za mała, no albo deszcz i jak to zrobić nie wiemmm... coś nas nie rozpieszcza ta pogoda....

Monia pamiętam jak w tamtym roku na niedzielę palmową w cienkim płaszczyku byłam, a w tą w kurtce zimowej i jeszcze zmarzłam, tylko ciekawi mnie to,że roślinom wcale taka pogoda nie przeszkadza zauważyłam wczoraj,że róże już listki puszczają, iryski zaczęły kwitnąć, tulipany, czosnki wszystko już wychodzi, więc nie jest tak źle jak nam się wydaje
Monia81 10:49, 27 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

Monia pamiętam jak w tamtym roku na niedzielę palmową w cienkim płaszczyku byłam, a w tą w kurtce zimowej i jeszcze zmarzłam, tylko ciekawi mnie to,że roślinom wcale taka pogoda nie przeszkadza zauważyłam wczoraj,że róże już listki puszczają, iryski zaczęły kwitnąć, tulipany, czosnki wszystko już wychodzi, więc nie jest tak źle jak nam się wydaje

Też tak myślę, roślinki powolutku budzą się ze snu tylko kiedy te opryski zrobię, nie wiem
paulina_ns 10:51, 27 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Też tak myślę, roślinki powolutku budzą się ze snu tylko kiedy te opryski zrobię, nie wiem

Myślę,że w tym roku wszystko będzie spóźnione, więc trzymanie się jakiegoś terminu będzie ciężkie
paulina_ns 12:27, 27 mar 2018

Mała mi zasneła, więc wykorzystałam okazję i pomimo zimnego wiatru ściełam kolejne hortki, szałwie, lawende kurcze mam wiele miejsc w ogrodzie, które mi jakoś nie pasują...zawsze tak mam wiosna, może dlatego,że wszystko puste i smutne, ale coś mi się wydaje,że niektóre miejsca tak, czy inaczej pójdą do zmiany...muszę jakiś plan zrobić, przemyśleć sprawę i nie ukrywam liczę na Waszą pomoc
Anitka 13:05, 27 mar 2018

Ja też mam focha na pogodę i do ogrodu wejdę dopiero po świętach. I nawet mi nie szkoda, że w tym tygodniu nie mam dla niego czasu. U ciebie chociaż jakieś kolorki się pojawiły, bo u mnie wcale. Krokusy to chyba zakwitną w maju jak tak dalej będzie
zoja 13:12, 27 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

Monia pamiętam jak w tamtym roku na niedzielę palmową w cienkim płaszczyku byłam, a w tą w kurtce zimowej i jeszcze zmarzłam,

Paulina, ale w zeszłym roku to była już połowa kwietnia chyba w tym roku święta wcześniej
frezja 13:20, 27 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
Mała mi zasneła, więc wykorzystałam okazję i pomimo zimnego wiatru ściełam kolejne hortki, szałwie, lawende kurcze mam wiele miejsc w ogrodzie, które mi jakoś nie pasują...zawsze tak mam wiosna, może dlatego,że wszystko puste i smutne, ale coś mi się wydaje,że niektóre miejsca tak, czy inaczej pójdą do zmiany...muszę jakiś plan zrobić, przemyśleć sprawę i nie ukrywam liczę na Waszą pomoc

Z miejscami niepasującymi mam podobnie coś bym zmieniła, ale sama nie wiem co.
paulina_ns 13:27, 27 mar 2018

Anitka napisał(a)
Ja też mam focha na pogodę i do ogrodu wejdę dopiero po świętach. I nawet mi nie szkoda, że w tym tygodniu nie mam dla niego czasu. U ciebie chociaż jakieś kolorki się pojawiły, bo u mnie wcale. Krokusy to chyba zakwitną w maju jak tak dalej będzie

Mi się udało uwinąć szybko, teraz już bym na pewno nic nie zrobiła wiatr straszny, zależało mi głównie na obcięciu hortensji, plewienie na spokojnie jak ciepło będzie
paulina_ns 13:29, 27 mar 2018

zoja napisał(a)

Paulina, ale w zeszłym roku to była już połowa kwietnia chyba w tym roku święta wcześniej

Aaa no to widzisz, ja pamiętam tylko ciepło, ale nie kiedy święta były, teraz to by się zgadzało
paulina_ns 13:31, 27 mar 2018

frezja napisał(a)

Z miejscami niepasującymi mam podobnie coś bym zmieniła, ale sama nie wiem co.

No to witaj Ewka w klubie ja zaczekam aż coś zacznie się dziać i wtedy coś pomyślę, pozmieniam