Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Mala_Mi 10:57, 05 mar 2016

Agata, są pomidory samokończące się... nigdy takich nie sadziłam, ale one są niskie i nie rosną do nieba, same wiedzą kiedy dość. I one mogą nie wymagać wysokich podpór. Ale niektóre rosną wg literatury i do 1,2m. Są też odmiany karłowe.
Wrzuć w wyszukiwarkę hasło Pomidorlandia. Masz tam różne nasiona z podziałem na takie grupy.
Udanego szu szu Jak śneig wytrzyma do Wielkanocy to może jeszcze pojadę.. ale na razie zostaje mi fitness wiejski i w ogrodzie .
sylwia_slomc... 21:53, 06 mar 2016

Piękne masz te Igły Kleopatry, moje pytanie kiedy sadziłaś w sensie o porę roku lub miesiąc? Ja raz posadziłam w miejscu bardzo przepuszczalnym tylko potem był remont dachu i panowie zrobili odpływ z rynny akurat na nią, a aja zapomniałam gdzie posadziłam i łatwo zgadnąć jak się to skończyło
danuta_szwajcer 08:15, 07 mar 2016

Imponujące te Twoje igły Zresztą Twój ogród to jeden z ulubionych Pozdrawiam
kasiek 19:12, 07 mar 2016

No i gdzie foteczki z Krainy Śniegu? Buziole zostawiam
Rumianka 18:47, 08 mar 2016

Agatko, czy już sadzić pustynniki...mam 2 szt zakupione jesienią i wciąż jeszcze czekam, ale już chyba można dać je do ziemi...poradź...proszę.Danusia nie radziła sadzić jesienią, lecz dopiero wiosną...Teraz nie chcę zawracać jej głowy pytaniami...bo ma ważniejsze sprawy na głowie...
Agania 08:43, 09 mar 2016

Jestem...wróciłam już z wojaży na białym...ale było śniegu i zabawa w Dolomitach...ach
BASIA8 09:03, 09 mar 2016

Agania napisał(a)
Jestem...wróciłam już z wojaży na białym...ale było śniegu i zabawa w Dolomitach...ach

Witaj Kochana Aganiu Zachwycam się pięknymi widokami Uwielbiam góry - mogłabym całymi dniami patrzeć na nich
Buziaki zostawiam.
Agania 09:06, 09 mar 2016

laurowisnia napisał(a)
Czekam na namiary i pakujem.

Dziękujem
Agania 09:13, 09 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Agata, są pomidory samokończące się... nigdy takich nie sadziłam, ale one są niskie i nie rosną do nieba, same wiedzą kiedy dość. I one mogą nie wymagać wysokich podpór. Ale niektóre rosną wg literatury i do 1,2m. Są też odmiany karłowe.
Wrzuć w wyszukiwarkę hasło Pomidorlandia. Masz tam różne nasiona z podziałem na takie grupy.
Udanego szu szu Jak śnieg wytrzyma do Wielkanocy to może jeszcze pojadę.. ale na razie zostaje mi fitness wiejski i w ogrodzie .

Szu, szu było udane wyjechaliśmy na wielkie śniegi, w Dolomitach akurat dosypało śniegu pod deski...według Ski pasu zrobiłam 125 km, nasz młody kolega na nartach w tamtym roku zrobił 320 km, ale jadł śniadanie w gondoli, nikt do tej pory go nie pokonał...ja jeżdzę dla relaksu, gór i z pasji do zabawy na snowboardzie

Pomidorlandia...nie znałam....dziękuję za podpowiedź

Fitnes, a raczej stretching dla mnie teraz jest wskazany, bo mięśnie zmęczone

Agania 09:16, 09 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne masz te Igły Kleopatry, moje pytanie kiedy sadziłaś w sensie o porę roku lub miesiąc? Ja raz posadziłam w miejscu bardzo przepuszczalnym tylko potem był remont dachu i panowie zrobili odpływ z rynny akurat na nią, a aja zapomniałam gdzie posadziłam i łatwo zgadnąć jak się to skończyło

Kupiłam kiedyś jedną sadzonkę wiosną, posadzona sporo się rozrosła, teraz podzielona sie rozrasta, może w końcu w tym roku znowu zobacze piękne kwiatostany

One nie lubią za mokro.