Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Madzenka 20:22, 21 lut 2016

Śnieg jest ale przede wszystkim widzę słońce. W przeciwieństwie do mojej pogody....
Margarete 13:52, 23 lut 2016

Agania napisał(a)
Najlepiej mieć jedno i drugie
wypasione BMW i idealne BMI
Ostanio zmieniono piramidę żywności...jak dla mnie najnowsza jest.... najzdrowsza, warzywnik w tym roku...muszę mieć obfity, bo warzywa są najistotniejsze w tym wszystkim i bez tej chemii
, bo przykładowo 1kg buraków kosztuje 1zł, a 1kg buraków eko już 10 zł....najlepiej mieć swoje

Warzywnika nie mam ale bez warzyw sobie nie wyobrażam...jak swego czasu stosowałam modna dieteDukana ( potem skrytykowaną i rzeczywiscie niezdrową) to najwiekszą kara dla mnie był nie brak węglowodanów czy słodyczy ale brak własnie warzyw...dieta polegała m.in. na naprzemiennym stosowaniu w zywieniu samych białek i białek z warzywami....
A co do warzywnika w ogrodzie to mam zamiar w tym roku po raz pierwszy uprawiac pomidorki koktajlowe w skrzyneczkach, kiedy powinnam je wysiac na rozszadę ? już ?
Margarete 14:16, 23 lut 2016

Agania napisał(a)

Kotki są przemiłe każde

wczoraj było tyle śniegu, że łapki się zapadały

w oczkach woda zacznie się przelewać,za dużo mokrego i śniegu i deszczu

Piekne zdjęcia takiej późnej zimy, widać że słonko juz dogrzewa mocniej ale sniegu jeszcze masz duzo...i te kotki........u mnie za domem nad rzeką tez juz są, nie mam kiedy im zrobic fotki bo wracam póxno a przed praca to tylko szybki spacer z psicą i tyle....
Twoja Lowa sliczna.....na pewno tez tęskni.....jak wy wszyscy, ale za momant wiosna, ciepełko, wiele więcej czasu spedzac bedziecie na powietrzu i bezie wam lepiej...
Byle do wiosny !
Kindzia 14:18, 23 lut 2016

Chyba już nie masz śniegu Agatko? U nas czarna plucha...i ponuro jak w listopadzie. Ale w sercach słonecznie przecież
alinak 23:19, 23 lut 2016

Agata masz racje z warzywnikiem. Co swoje to i smaczniejsze i zdrowsze.
Ja znowu chyba powiększę o 30 cm ...jak co roku. zaczynałam 10 lat temu od grządeczki 1 x 2 m.
W tym roku u mnie zmiana, zagon z truskawkami poszedł na warzywnik a warzywnik na truskawki.
katel 20:50, 24 lut 2016

Ja mam warzywniczek maleńki ale bez pomidorów własnych już sobie sezonu nie wyobrażam to zupełnie inny smak niż sklepowe
Urszulla 21:48, 24 lut 2016

jak niektórzy mówią"pogoda jest zawsze", a mi się Twój kwitnący oczar podoba.
Agania 22:09, 24 lut 2016

AGDULA napisał(a)

Całe szczęście, że u mnie śniegu nie ma. A jedyne co dziś padało to deszcz
Ale po południu , wcześniej można było coś porobić w ogrodzie. Nawet rośliny poprzesadzałam. A jak patrzę to Twoją zimę... to aż mi się zimno zrobiło

Fajnie masz, że możesz coś dotknąć w ogrodzie, ja też chcę, ale mam co weekend śnieg i dzisiaj od rana też miałam śnieg, taki klimat
Agania 22:10, 24 lut 2016

kasiek napisał(a)
O raju, masz jeszcze tyle śniegu? U mnie wiosna z powrotem
Kociaki cudne

A u mnie znowu odświeżona zima
Agania 22:12, 24 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Śnieg jest ale przede wszystkim widzę słońce. W przeciwieństwie do mojej pogody....

Za śniegiem deszcz, za deszczem śnieg...na słoneczko polowałam Marzenko